en münafık siyasetçidir' | " /> en münafık siyasetçidir' | "/>

En Sıcak Konular

'Demirel, en münafık siyasetçidir'

26 Haziran 2008 17:35 tsi
'Demirel,  en münafık siyasetçidir' Eski bakanlardan H.Celal Güzel katıldığı konferansta yine birilerini çok kızdıracak sözler söyledi. Güzel'in ağır eleştirilerle dolu yaptığı konuşmasında Süleyman Demirel de nasibini aldı: Demirel darbe olursa yine Cumhurbaşkanlığı hesabı yapıyor.

Hasan Celal Güzel, Türkiye'de bir takım kara cübbeli üniversite mensuplarının geçmişte olduğu gibi bugün de ara rejim dönemlerinde darbeci postalı yalayarak onlara uşaklık edip, bakanlık, müsteşarlık almak için sıraya girdiklerini savundu.

Güzel, "Yarı aydın, yarı cahil ilim irfan tevkif edemeyen, hiçbir zaman irfandan nasibini alamayan bazı kitap yüklü merkeplerin, Türkiye'de milletin iradesini yok saymayı marifet saymayı geçmişte de şimdi de aynıdır." dedi.

Memur Sen Sendikası tarafından Yay Grand Oteli'nde düzenlenen "Demokrasi ve Devlet Yönetimi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Hasan Celal Güzel, CHP'yi, Süleyman Demirel'i, Mesut Yılmaz'ı ve bazı hakim ve savcıları ağır bir şekilde eleştirdi.

Hasan Celal Güzel, Türkiye'de istikrarı ve demokrasiyi hazmedemeyen bazı karanlık güçlerin ülkeyi sürekli kaosa sürüklemek için çeşitli senaryolar ürettiklerini belirtip, milletin iradesini yok sayanların bir gün tarih önünde hesap vereceklerini hatırlattı.

Görevini iyi yapan yargı mensuplarının da var olduğunu ifade eden Güzel, "Ama sen kalkıp bir mahkeme kurup adına da Yüksek Adalet dersen fevkalade alçakça işler yaparsan benim o yargıya saygım kalır mı? Zavallı Salim Başol, Menderes'e bizim suçumuz ne diye sorduğu zaman, cevabı ise (buraya seni tıkan güç bunu istiyor da ondan) diye olmuştur. Böyle bir insana siz hâkim diyebilir misiniz? İnsan diyebilir misiniz? Ne yazık ki? O zaman siyasallaştırılmış yargının ucu günümüzde de devam ediyor. Onun için Türkiye'deki anti demokratik millet düşmanı, millet iradesinin, milli egemenliğinin karşısında olan güçlerin yanında üçüncü sırasında da siyasallaşmış olarak yargıyı sayabiliriz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir darbe bir mekanizması her zaman bulunduğunu ve bu model ne yazık ki, her zaman uygulandığını vurgulayan Hasan Celal Güzel konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye'de geçmişte yaşanan senaryoların hepsi aynıdır. 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi böyledir. 28 Şubat 1997 yılında yaşananlar, 27 Nisan 2007 yılında ortaya çıkan olaylarda böyledir. Şu anda Türkiye böyle bir darbe süreci içinde bulunmaktadır. Hem yargı darbesi vardır. Hem de bu şekilde bir Türk Silahlı Kuvvetleri içinde odaklanmış bir gücün dayatmaları içinde bulunmuştur. Ne yazık ki bu kişilerin birliği ve irtibatı açıkça anlaşılmaktadır.

Sizin kafanız saatleriniz gibi durmuş. Takviminize de sinekler pislemiş, takviminiz ne yazık ki? Sadece 1930'lu yıllarda kaldı. O yıllarda Türkiye ilan edildi. Elbette Atatürk'ün yaptığı çok önemli şeyler var bunun aslını asla inkâr edemeyiz. Ama Türkiye 2008'e geldi. İrticacı dediğiniz insanlar bilgisayar ile çocuk oyuncuğa gibi oynayan, bütün dünyayı açılmış, bir ayağı Newyork'ta bir ayağı Moskova'da dolaşan insanlardır. Siz kör müsünüz? Türkiye irticacı falan değil irticacı olan sizlersiniz. İrtica dinle alakalı değil. İrtica Yunan dogmatik kafalarla alakalıdır. Bu kafa yapısı da bunun gibi düşünenlerdedir. Onuncu marşını bizde çok seviyoruz. Ama 1933 yılından bu yana 2008'e kadar üççeyrek asır geçti. Hala mı? Onuncu marşı dinliyorsunuz. Çıkın 85 yıl marşı 100'cü marşı yazın. Ama siz irticacısınız gericisiniz. Bunu yazamazsınız ." şeklinde konuştu.

"SİYASET ALANINDA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK MÜNAFIK SÜLEYMAN DEMİREL'İ İLAN EDİYORUM"

Hasan Celal Güzel'in ağır eleştirilerle dolu yaptığı konuşmada Süleyman Demirel de nasibini aldı.

Meydanlarda nutuk atmayı çok iyi bilen diye tanımladığı 84 yaşındaki Süleyman Demirel'in, başörtülü öğrencilerin Suudi Arabistan'da okuması yönündeki tavsiyesini hatırlatan Hasan Celal Güzel konuşmasını şöyle tamamladı; "Yahu ne çabuk geçmişini unuttun. Meydanlarda din iman nutukları atarak milletin oylarını toplayan sen değil misin? Demokrat partiyi itlaf etmek, Anayasa Mahkemesi'nin avukatlığın yapmak, darbeci sözcülüğünü üstlenen sen değil misin? Yani Allah gecinden versin, Süleyman Bey ölürse arkasından bazı saf Ispartalılar ve devlet erkânından başka kimse gitmez. Süleyman Demirel'i gelmiş geçmiş en büyük siyasi münafık ilan ediyorum. Süleyman Demirel neye hazırlanıyor, biliyor musunuz? Belki fırsat bulup bir darbe olursa, yahu bu tecrübeli adam 28 Şubat'ta bize koltuk değnekliği yapmış. O zamanın Süleyman çavuşudur, bunu en iyisi Cumhurbaşkanı yapalım. Bir kere daha orasını kaparım hesabını yapıyor."

Hasan Celal Güzel, konuşmasında Mesut Yılmaz'a da yüklenerek; "Bu arada bizim zavallı Mesut onbaşı da çıkmış ortaya darbe olacak, başbakan olacağının hesabını yapıyor. Hani bir laf vardı ya, Alanda kaçan mı var. Sabih Kanadoğlu var, Vural Savaş var, Abdurarahman Yalçınkaya var, Osman Paksüt var, sana mı ? kaldı başbakanlık." şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN



Bu haber 1,326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs