En Sıcak Konular

İşte FIFA'nın Appiah kararı

26 Haziran 2008 15:33 tsi
Fenerbahçe'yle Ganalı Yıldız Appiah arasındaki kriz yılan hikayesine dönmüştü. İki taraf ta FIFA'ya gitmişti. FIFA beklenen kararını açıkladı.

Akşam gazetesinden Alaattin Metin, bugünkü yazısında, Appiah ile Fenerbahçe arasındaki problemin FIFA tarafından nasıl sonuçlandırıldığını ve bundan sonraki süreci yazdı. İşte Alaatin Metin'in yazısı;

'Fenerbahçe’nin geçen sene Appiah’tan çok başı ağrıdı. Sakat olduğu için oynatamadı. Yabancı kontenjanı dolu olduğundan yerine oyuncu alamadı. İlk geldiği sene Fenerbahçe’de mükemmel işler yaptı. Ama ondan sonra verimi düştü de düştü. Menajerinin yanlış yönlendirmeleri ile de kafası karıştı.

Sonunda Fenerbahçe ile Appiah arasındaki mutluluk tablosu bozuldu. Sakatlandığı, doktorların “bundan sonra oynarsa hayatı riske girer” dedikleri anda, Fenerbahçeli yöneticiler her sorunu ile ilgilindiler. Transfer taksitlerini günü gününe banka hesabına yatırdılar. Tedavi masraflarını kuruşuna kadar ödediler. İstanbul’a çağırdılar. “Gel tedavinin kalan kısmını Türkiye’de devam ettir” dediler.. Appiah hepsine karşı çıkarak, “Oynarsam Avrupa’da oynarım” diye diretti.

Sonunda Fenerbahçe kulübü haklı olarak olayı FIFA’ya götürdü. Kulüp olarak hatası olmadığını, yaptığı ödemeleri de belgeleri ile ispatladı. Appiah’ın menajeri de oyuncunun Türkiye’de oynamak istemediğini savundu.

Sonuç mu!

FIFA ikisini de boşadı. Fenerbahçe’yi de, Appiah’ı da serbest bıraktı. Fenerbahçe’ye “Appiah’ın yerine bir yabancı transfer yapabilirsin”, Ganalı futbolcuya da, “Başka bir takımda top oynayabilirsin” dedi.

İkisinin de eline boşanma, serbest kağıdını verdi. Mahkeme devam edecek. Fenerbahçe haklı çıkarsa, harcadığı paraları, zararını alacak. Tıpkı Ortega’da olduğu gibi.

Bunun da nedeni, FIFA, kilitlenmeyi çözmek için futbolcuya oynama, kulübe de oyuncu transfer etme hakkını öne alması.'

aktifhaber.com



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs