En Sıcak Konular

Obama seçildiği an Bush İran'ı vurur!

26 Haziran 2008 11:04 tsi
Obama seçildiği an Bush İran'ı vurur! ABD'nin İran'a saldıracağını savunanlara Neocon hareketinin kurucularından Kristol'un oğlu ünlü yazar Bill Kristol da katıldı.

Amerikan New York Times gazetesi, geçtiğimiz günlerde İsrail'in, İran'a karşı saldırı hazırlığı dahilinde 100'den fazla savaş uçağının katıldığı bir tatbikat yaptığını yazmıştı.

Son dönemde, ABD'nin İran'a saldıracağını belirten Neoconlara, Neocon hareketinin kurucularından Irving Kristol'un oğlu ünlü yazar Bill Kristol da katıldı.

New York Times gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Kristol, katıldığı bir televizyon programında, ABD Başkanı George Bush'un, Obama'nın başkan seçileceğini düşünmesi halinde, görevi devretmeden İran'a saldırı düzenleyeceğini iddia etti. Kristol, Fox News kanalındaki açıklamasında, "Eğer, başkan, John McCain'in kazanacağını düşünürse, bu konuda kararı gelecek başkana bırakmanın daha uygun olacağını düşünücektir." dedi.

McCain'in başkanlığının İran konusunda üçüncü Bush dönemi sayılabileceğini de sözlerine ekledi. Bu konuda ilk iddiayı, bir başka Neocon yazar Daniel Pipes dile getirdi. Pipes, Bush'un, Obama'nın başkan seçilmesi halinde, görevi devretmeden İran'a askerî harekât emri vereceğini iddia etti.

Neoconların önde gelen isimlerinden ABD'nin BM eski Büyükelçisi John Bolton da önceki gün, Obama' nın kazanması halinde İsrail'in, ABD'deki seçim günü ile yeni başkanın yemin günü arasındaki sürede, İran'ın nükleer tesislerine hava operasyonu yapacağını iddia etmişti.

BOLTON: OBAMA YEMİN ETMEDEN İSRAİL İRAN'I VURUR

İsrail'in, ABD seçimlerini etkilememek için seçimden önce harekete geçeceğini düşünmediğini söyleyen Bolton, Obama'nın Kudüs politikası konusunda duyulan endişe sebebiyle, Obama'nın yemin etmesinden önce İsrail'in saldırı düzenleyeceğini kaydetti.

ABD'de başkanlık seçimi kasım ayının ilk salı günü yapılıyor. Seçilen başkan ise görevine, yaklaşık 2,5 ay sonra 20 Ocak günü yemin ederek başlıyor.

dunyabulteni



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs