En Sıcak Konular

Bahçeli: Bulanık hava dağıtılacak

25 Haziran 2008 21:43 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli 'siyasette bulanık hava dağılınca, taşlar yerine oturacak. Herkes yaptıklarından ders ve sonuçlar çıkartacaktır' dedi.

Memleketi Osmaniye'de il ve merkez ilçe teşkilatı parti binasının açılışında hemşehrileriyle biraraya gelen Bahçeli, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten MHP Lideri, iktidar partisi hakkındaki kapatma davasının bir bakıma teslimiyetçilerin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını, diğer taraftan ise bu tablolara omuz bağlayan küresel güçlerin gerçek niyetlerini gösterdiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi ve siyasi bir hareket olarak bütün siyasi kurumların serbestlik içerisinde olmalarını, ülke için düşündüklerini açıkça söylemelerini istediklerini belirten Bahçeli, "Eğer terör ve bölücülüğe bulaşmamışlarsa bir siyasi partinin kapatılmasını doğru ve demokratik bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Böylesi bir durumu asla bir siyasal fırsat olarak değerlendirmeyiz. Bu siyasetimizin ve demokrasimizin şeref ve haysiyet ilkesidir. Nitekim partimizde hakkında dava açılan iktidar partisine, parti kapatmayı değil siyasetçilerin bireysel sorumluluk almalarını öneren bir önergeyi sunarak iyi niyetini ve demokrasiye olan bağlılığını göstermiştir.

Ancak hiç kimse bizden Türkiye'nin geleceğinin bir siyasi partiye endekslenmesini ve bunun dayatmasını kabul etmemizi beklememelidir. Bu itibarla sözde istikrar ülkemize ne AKP ile gelmiştir ne de AKP giderse var olduğu iddia edilen bu istikrar bozulacaktır. Siyasette bulanık hava dağılınca taşlar yerine oturacak. Herkes yaptıklarından ders ve sonuçlar çıkartacaktır. Türkiye yeni bir sürece doğru sorunlarını çözme yolunda mutlaka ilerleyecektir. Türkiye AKP'ye muhtaç ve mahkûm değildir" dedi.

Türkiye'nin ekonomik gidişatını da eleştiren Bahçeli, ülkede hiçbir konuda istikrarın söz konusu olmadığını savunarak, "Halkımız perişan, işten çıkartmalar çığ gibi büyüdü, işletmeler birer birer kapanıyor. Türkiye'nin devamlılığında böyle bir anlayışa MHP'nin göz yumması düşünülemez" dedi.

MHP'nin, Meclis'teki yapıcı ve tutarlı siyasetinin Türkiye'nin sigortası olduğunu ortaya koyduğunu belirten Bahçeli, "Partimizin milli duruşu her zaman sergilemektedir ve bu gün parti mensuplarımız tarihi bir imtihanla karşı karşıyadır. Türkiye'nin üzerinde ne oyun oynanmışsa, partimiz üzerinde de oynanmak istenmiştir. Sokaklara dökülmek istenmiştir MHP Hayır demiştir. Kardeş kavgasına itilmek istenmiştir. MHP "asla" demiştir. Her oyunu boşa çıkarak partimiz bu gün meclistedir ve Türkiye'nin sorunlarına sayısal gücün üstünde bir yoğunlukla müdahale etmektedir" dedi.

Bugün Türkiye'nin demokratik rejimin işleyişi, ekonomik bağımsızlığın gerekliliği ile milletin birlik ve ülke bütünlüğü açısından yol ayrımına geldiğini savunan Bahçeli, "Önceliğimiz cumhuriyetimizi, milletimizi, demokrasimizi ve temel değerlerimizi korumak olmalıdır. Bu değerlerimizi geliştirmek ve gelecek nesillerimize daha iyi bir şekilde nasıl teslim edebiliriz muhasebesi yapılmalıdır. Bunlardan birini diğerine tercih etmek gibi bir seçeneğimizin olamayacağı da bilinmelidir. Türkiye'nin kör düğüm olan bütün sorunları için önerilecek bütün çözüm yolları, cumhuriyetin temel derleriyle uyumlu, mutlaka demokrasi içinde siyasetin bütün kurumlarının katılımıyla demokratik kurallara uygun ve bu siyasal yelpazenin sayısal gerçekleri dikkate alınarak ve ara rejim heveslerinin arayışlarını son verecek şekilde olmalıdır. Yaşananların anormal olduğu düşünülürse, normalleşme adına verdiğimiz sükunet ve uzlaşma ortamına acilen ihtiyaç vardır. En çok ihtiyacım olan şey ise Türk milletinin birlik ve beraberlik adına dayanışma arzusudur" dedi.

haber7



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs