En Sıcak Konular

Enternasyonelden kovuluyor mu?

25 Haziran 2008 20:32 tsi
Enternasyonelden kovuluyor mu?
CHP'nin Sosyalist Enternasyonel üyeliği tehlikede. CHP ile ilgili son karar Cumartesi günü verilecek.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü Sosyalist Enternasyonal toplantısı, CHP’de sıkıntı yarattı. CHP yönetimi Enternasyonal içinde CHP’ye karşı oluşan muhalefeti aşmak için görüşmelerin sürdürülmesi kararını alırken, son karar cumartesi günü verilecek.

Sosyalist Enternasyonal’in, 30 Haziran 2 Temmuz tarihlerinde Atina’da yapılacak olan 23’ncü Kongresi, CHP’de sıkıntı yarattı. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, kongreye katılıp katılmayacağı netlik kazanmadı. Edinilen bilgilere göre, Enternasyonal içerisinde CHP’ye karşı oluşan muhalefet devam ediyor. CHP liderinin kongreye katılıp katılmayacağına ilişkin son karar 28 Haziran Cumartesi günü verilecek.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, toplantı için henüz karar vermediklerini ifade etti. Sosyalist Enternasyonal ile ilgili bir sıkıntının bulunmadığını savunan Öymen, şunları söyledi:

“Toplantıyla ilgili bir karar vermeden önce bekliyoruz. Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ile görüştüm. Karşılıklı bilgi alışverişi yaptık. Aramızda bir görüş ayrılığı bulunmuyor. Türkiye’deki gelişmelere ilişkin bazı Avrupalı siyasetçilerin ve bakış açılarından rahatsızlığımızı dile getirdik. Bunları dikkatle izliyoruz. Özellikle Türkiye’de yargı bağımsızlığına özen gösterilmesine çok önem veriyoruz. Bu konulardaki kaygılarımızı dile getirdik. Parti olarak son gelişmeler ışığında bir durum değerlendirmesi ihtiyacındayız.”

"AKP AVRUPAYI DA KARIŞTIRIYOR"
İktidar partisi AK Parti’nin, CHP’nin Avrupa’da "başı sıkışsın" diye lobi yaptığını öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, “Avrupa’da da AKP ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Kendilerinin başı sıkışınca CHP’nin de başı sıkışsın diye uğraşıyorlar. AKP, CHP ile Sosyalist Enternasyonal üyesi sosyalist partilerin arasını açmaya çalışıyor. Bizim derdimiz iç politikayı yurt dışına taşımamaktır” dedi.

8sutun



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,806 µs