En Sıcak Konular

İşte finale çıkacak onbir!

25 Haziran 2008 18:24 tsi
İşte finale çıkacak onbir!
Artık söz bitti. Dualarımız eşliğinde sahaya çıkacaklar, kalpleriyle oynayacaklar. Ve Allah'ın izniyle kazanacaklar...

Lig TV'nin alt yazıyla duyurduğu son dakika gelişmesine göre Terim'in bu akşam sahaya süreceği 11 şöyle:

Rüştü
Sabri
Gökhan Zan
Hakan Balta
Uğur Boral
Gökdeniz
Aurelio
Mehmet Topal
Hamit Altıntop
Kazım
Semih

Bu arada maç saatine kadar Fatih Terim'in kısıtlıda olsa bu kadroda değişiklik yapma ihtimali var.

 


CUMHURBAŞKANI GÜL İSVİÇRE'YE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberindeki heyetle birlikte, A Milli Takım'ın EURO 2008 Yarı Final maçını izlemek üzere İsviçre'nin Basel şehrine gitti.

Gün içinde İstanbul'da programlara katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül saat 16.45 sıralarında Atatürk Havalimanı'na geldi. Gül'ü Devlet Konuk Evi girişinde beraberinde İsviçre'ye gidecek heyette bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dış İşleri Bakanı Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı.

Abdullah Gül, bakanlar ve belediye başkanlarından oluşan heyet saat 17.00 sıralarında ANA uçağı ile Milli Takım'ın Avrupa Futbol Şampiyonası Yarı Finali'nde Almanya ile oynayacağı maçı izlemek üzere İsviçre'nin Basel şehrine hareket etti.

Heyeti İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah uğurladı.

 

--------------------------------------------------------------------------------

MİLLETVEKİLLERİ FORMALARI GİYDİ, MAÇI BEKLİYOR

Tüm Türkiye bu akşam yapılacak Türkiye-Almanya maçını heyecanla beklerken, milletvekilleri de tam anlamıyla maç havasına girdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdulkadir Akcan, milli formayı giyererek Meclis bahçesinde Almanya maçını değerlendirdiler.

MHP'li Abdulkadir Akcan, aşırı heyencandan maçları televizyondan canlı olarak izleyemediğini, kaydettirip sonradan izlediğini ifade etti. Akcan, finalin Viyana'da oynanmasının, farklı bir güzellik olacağını kaydetti.

AK Partili Nihat Ergün, Milli Takım'ın eskiden büyük takımlarla maç yaparken az gol yiyerek yenilmenin hesabını yaptığını, bugün ise her güçlü ülkeye karşı maça rakibi yenmek amacıyla çıktığını kaydetti. Meclis'un bugün tek yürek olarak maçı izleyeceğini vurgulayan Ergün, "Bugün herkes tek yürek, tek yürek olmayan kimseyi görmedik" dedi.

Abdulkadir Akcan'ın, Cevdet Selvi'nin iyi forvet olduğunu söylemesi üzerine Selvi, "Evet, yakaladım mı affetmem" diye konuştu. Cevdet Selvi, Milli Takım'a 'Çılgın Türkler' denilmesinden ziyade, 'Çalışkan Türkler, başarı için birliği sağlayan Türkler' denilmesi gerektiğini söyledi. Selvi, diğer takım taraftarlarının da kendi takımlarına Türk Milli Takımı'nı örnek gösterdiklerini söyledi.

Öte yandan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, milletvekillerine Milli Takım forması dağıttı.

 

--------------------------------------------------------------------------------

KOSOVALILAR MAÇ İÇİN JENARATÖR SATIN ALDI

EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarıyla yatıp kalkan Kosovalı futbolseverler, Almanya - Türkiye yarı final maçı anında yaşanabilecek olası elektrik kesintilerinden etkilenmemek için jeneratör satın alıyor.

Bağımsızlığını 17 Şubat'ta ilan eden Kosova'da halk Türk milli takımına kilitlenmiş durumda. Türkiye'nin son olarak Hırvatistan'ı yenmesiyle onbinlerce Kosovalı sokaklara dökülmüş, Türkiye'nin bu sevinci Kosova'da da yaşanmıştı.

Ancak 1999 yılından bu yana büyük elektrik sıkıntısı yaşanan Kosova'da insanlar Euro 2008 maçlarını evlerinde jeneratör olmadığından dolayı kahvelerde izlemek zorunda kalıyor.

Ülkedeki fırsatçı kişilerin Türkiye'den ithal ettikleri 30 Euroluk jeneratörleri piyasaya sürdüğü bildirildi. Bu akşamki maçı evlerinde izlemek isteyen onlarca futbol sever şimdiden jeneratör kuyruğuna girdi.

 

--------------------------------------------------------------------------------

UEFA, 'TÜRKİYE ALMANYA'YI NASIL YENER'İ SORGULADI

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Almanya ile yapacağı yarı final maçıyla ilgili, ''Türkiye Almanya'yı nasıl yener?'' sorusuna yanıt arandı.

Değerlendirme haberinde, (A) Milliler'in yarı final yolculuğu anlatılırken, ''23 kişilik ekibinizde 4 cezalı, bir o kadar da sakat oyuncu varsa, durumun ciddiyeti açıktır'' ifadelerine yer verildi.

Bu durumda, ay-yıldızlıların ne yapacağı sorulan haberde, ''Öncelikle ve elbette, son 15 gündeki tutumlarına devam edecekler. İsviçre'ye karşı oynanan maçta ilk yarıyı 1-0 geride bitiren Türkiye'yi şiddetli yağmur alıp götürecek gibi görünse de Semih ve Arda durumu kurtarmıştı. Çek Cumhuriyeti ile oynanan maç da sansasyonel bitmişti'' denildi.

Türk Milli Takımı'nda hala yetenekli oyuncularının bulunduğu belirtilen haberde, şunlar kaydedildi:

''Kaleci Volkan cezalı olabilir, ancak 117 kez milli olan, Hırvatistan maçında kendini ispatlayan, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya ile oynanan yarı final maçından kalan tek adam Rüştü'nün, bu maçta da yer alması bekleniyor. Ayrıca, yedekten oyuncu çağırma seçeneği fazla olmasa da Fatih Terim, usta taktikçi olduğunu kanıtladı. Almanya da son birkaç yıldır iyi maçlar çıkarıyor. Sizce Türkiye, bu gece bir başka mükemmel sonuca nasıl ulaşır?''

 

--------------------------------------------------------------------------------

BAKAN BAŞESGİOĞLU MİLLETVEKİLLERİNE FORMA DAĞITTI

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yarı final maçı öncesi tüm milletvekillerine Milli Takım'ın formasını hediye etti. Vekillerin odalarına bırakılan çantalarda, milli takımın sponsoru Nike firmasının hazırladığı orijinal forma ve Bakan Başesgioğlu'nun kartviziti yer aldı. Hediyeye sevinen vekiller, jestinden dolayı Başesgioğlu'na teşekkür etti.

Avrupa Şampiyonası'nda dün Almanya'yla yarıfinal maçına çıkan Milli Takım, TBMM'nin de ana gündem maddesi oldu. Dünkü Genel Kurul görüşmelerinde tüm milletvekilleri sözlerine milli takıma başarı dileyerek başladı. Maç nedeniyle görüşmeleri erken bitiren vekiller, dün odalarına bırakılan sürpriz bir hediyeyle mutlu oldu. Bakan Başesgioğlu, parti ve kadın erkek ayrımı yapmadan tüm milletvekillerine milli takımın orijinal formasını gönderdi. Milletvekillerinin büyük bir bölümü, bu formaları giyerek maçı izleyeceklerini belirtti.

Öte yandan TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleriyle birlikte 100 kadar milletvekiline ücretsiz maç bileti gönderildiği öne sürüldü. Ancak komisyon üyeleri bunu yalanladı. Komisyon Üyesi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "İddia doğru değil. Bize ücretsiz maç bileti veya davet gelmedi. Milletvekilleri buna tenezzül etmez. Asıl 300 tane bürokrat kendilerini görevli gibi gösterip günlerdir maç izlemeye gidiyor. Onu araştırın" dedi.

 

--------------------------------------------------------------------------------

İÇİŞLERİ BAKANI BAKANLIĞI GENELGE YAYINLADI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay (A) Milli Futbol Takımı'nın Almanya ile oynayacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçı sonrasında yapılacak sevinç kutlamalarında vatandaşların silah kullanmamasını isteyerek, ''Gelin sevincimizi hiç kimseye üzüntü ve acı vermeden kutlayalım; sevincimizi acılara dönüştürmeyelim'' çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza attığını belirterek, milli takım oyuncuları ile yöneticilerini tebrik etti ve teşekkürlerini iletti.

Türkiye'nin, uluslararası her dalda başarılarını giderek arttırmasından memnunluk duyduğunu dile getiren Bakan Atalay, milli takımın, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaptığı sürpriz çıkışlarla Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduğunu ve Türkiye'nin tanıtımını yaptığını söyledi.

Atalay, alınan galibiyetler sonrasındaki sevinç ve gururun doruk noktalara ulaştığını belirterek, vatandaşların kutlamalar sırasında sağduyulu davranmasını istedi.

Atalay açıklamasında şunları kaydetti: ''Bazı vatandaşlar sevinç ve mutluluklarını kontrol altında tutamamışlar ve amacını aşan davranışlarda bulunmuşlardır. Silahla ateş ederek kutlama yoluna gitmişlerdir. Zaman zaman ülkemizde sevinç anları silahla kutlanmaktadır. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı ve güvenlik birimleri olarak mücadele ediyoruz.

Kutlamanın silahla olması kabul edilebilir bir şey değil. Bu sadece sevinci acıya dönüştürür ve nitekim geçen 2 maçta böyle acı olaylar olmuştur. 61 kişi 55 adet kuru sıkı ve 3 adet ruhsatsız tabanca ile yakalanmış ve gerekli yasal işlem yapılmıştır. Hiçbir zaferi insanları yaralayarak acıya dönüştürmeye hakkımız yok; kimse bu hakka sahip değildir.

(A) Milli Futbol Takımımız Almanya ile yarı final maçı oynayacaktır. Yarı final maçını da kazanarak ülkemizde büyük sevinç yaşayacağız. Bu büyük sevincin arifesinde vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz''

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Atalay, ''Gelin sevincimizi hiç kimseye üzüntü ve acı vermeden kutlayalım; sevincimizi acılara dönüştürmeyelim, silah kullanmayalım'' dedi.

''YANLIŞ KUTLAMAYA İZİN VERİLMEYECEK''

Konuyla ilgili valiliklere de genelge gönderdiğini belirten Bakan Atalay, vatandaşların sevinçlerini doğru ve gerektiği gibi ifade etmeleri için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını, maçların meydanlarda izlenebilmesine ve toplu kutlamalara imkan sağlanacağını belirtti. Bakan Atalay, hiç kimsenin yanlış şekilde kutlama yapmasına da izin verilmeyeceğini belirterek, alınacak tedbirlere rağmen yanlış yollara başvuranlara anında müdahale edileceğini ve hiçbir müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Mesai mefhumu gözetilmeden bütün güvenlik güçlerinin görev yapacağını bildiren Atalay, ayrıca meydanlardaki MOBESE sistemlerinin de en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade etti.

Valilere de seslenen Bakan Atalay, ''Lütfen daha dikkatli olalım. Bütün tedbirleri daha dikkatli alalım'' dedi.

Milli Takım'a Almanya karşısında oynayacağı maçta başarılar dileyen Bakan Atalay, ''Hepimiz onlarlayız, hem dua ediyoruz hem de dört gözle başarılarını bekliyoruz. A Milli Takımımız dünyayı şaşırtan maçlar oynadı. Ben milli takımıza güveniyorum. Başarılı olacağına inancım tamdır'' diye konuştu.

 

--------------------------------------------------------------------------------

CAMİYE GELENLERE FORMA DAĞITILDI

Bolu'da, yaz dönemi Kur'an kursuna gelen öğrencilere, (A) Milli Futbol Takımı'nın, Almanya karşılaşması öncesinde forması dağıtıldı.

Kadı Camisi'nde Kur'an kursuna gelen öğrencilere caminin imam hatibi Abdulkadir Ergün tarafından Milli Takım forması hediye edildi. Formalardan alan öğrenciler formaları üzerlerine giyerek, sloganlar attı. Kadı Camisi imam hatibi Abdulkadir Ergün, Almanya-Türkiye maçı öncesinde öğrencilere milli takım forması hediye ettiklerini söyledi. Ergün, şunları kaydetti: "Amacımız camilerde manevi, dini duyguları öğrenirken, dinimizin güzelliklerini öğrenirken milli kimliğimiz, milli heyecanımız nedir, ne zaman heyecanlanmamız lazım, bunları aşılamak üzere böyle bir etkinlik yaptık. Camimize gelen öğrencilere milli takım forması hediye ettik." Ergün, Almanya karşılaşması için millilere dualar ettiklerini, başarılar dilediklerini belirtti.

 

--------------------------------------------------------------------------------

TÜRK VATANDAŞLARI İSVİÇRE'YE GİTTİ

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde bu akşam oynanacak Türkiye-Almanya karşılaşmasını izlemek isteyen çok sayıda Türk vatandaşı İsviçre'ye gitti.

İsviçre'nin Basel kentinde Saint Jakob Park Stadı'nda bu akşam 21.45'te yapılacak maç için Atatürk Havalimanı'na gelen taraftarlar, ellerinde Türk bayraklarıyla milli takım lehine sloganlar attı.

Çeşitli hava yollarına ait uçaklarla Basel'e giden taraftarların yoğun ilgisi dolayısıyla Türk Hava Yolları 2 ek sefer koyarken çeşitli hava yolu şirketlerinin 7 adet de charter sefer düzenlediği bildirildi.

 

--------------------------------------------------------------------------------

KAFKAS FESTİVALİ'NE MİLLİ MAÇ ARASI VERİLDİ

Yalova'da bu sene beşinci kez düzenlenen Yalova 5. Uluslararası Kafkas Halk Dansları Festivali'ne milli maç nedeniyle ara verilecek.

23 - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali'ne bir gün milli maç arası verilecek. A Milli Takım'ın Euro 2008 yarı finalinde Almanya ile bu akşamı saat 21:45'de yapacağı müsabaka nedeniyle düzenlenecek gösteriler iptal edildi. Festival yetkilileri, "Milli maç coşkusunu biz de kardeş Kafkas dansçılarımızla yaşamak istiyoruz" diyerek gösterilerin bir gün ara verilerek devam edeceğini dile getirdi.

 

--------------------------------------------------------------------------------


CEM YILMAZ'DAN MİLLİ TAKIM'A MORAL

Euro 2008 finali için Almanya ile karşılaşacak milli takıma özel bir video ile destek oldu. Milli Takım oyuncuları Cem Yılmaz'ın gönderdiği klibi kamp yaptıkları tesislerde izledi.

Cem Yılmaz, bu akşam Euro 2008 finali için Almanya ile karşılaşacak milli takıma özel bir video ile destek oldu. Milliler, Fatih Terim'in isteği üzerine maçtan önce Türk Telekom'un hazırlattığı videoyu izleyerek Cem Yılmaz'ın esprileriyle moral depolayacak.

Afyon'da A.R.O.G. filminin çekimlerini sürdüren Cem Yılmaz, Almanya ile Avrupa Futbol Şampiyonası Finali'ne yükselmek için kozlarını paylaşacak olan Milli Takım'a özel bir video ile moral verdi.

TTNet şirketi Türk Milli Takımı'nın ana sponsoru olan Türk Telekom'un millilere moral desteği vermek için reklam yüzü Yılmaz'a hazırlattığı yaklaşık 15 dakikalık video İsviçre'ye gönderildi.

Milliler saat 15:00'de kamp yaptıkları tesislerde Cem Yılmaz'ı izleyip moral depoladı.
 



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,433 µs