En Sıcak Konular

Carla'ya RTÜK vizesi çıkmadı

25 Haziran 2008 16:55 tsi
Carla'ya RTÜK vizesi çıkmadı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Carla Bruni'nin şarkısına vize vermedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Sen benim ilacımsın. Afganistan’dan gelen eroinden daha öldürücü ve Kolombiya kokaininden daha tehlikeli” sözleri nedeniyle, Fransa liderinin eşi Carla Bruni’nin tartışmalara neden olan şarkısına vize vermedi.

RTÜK, televizyonlar için hazırladığı el kitabında, alkol ve uyuşturucuyu özendirici müzik yayınlarının gece geç saatlerde yayınlanmasını istedi.
RTÜK Başkanı Zahid Akman, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na bilgi verdi. “Madde ve Madde Kullanımında Görsel - İşitsel Medyanın Rolü” adını taşıyan bir el kitabı hazırladıklarını ancak  kuruluşlara dağıtmadıklarını söyleyen Akman, “Bağımlılık yapıcı madde kullanım riski yüksek olan okul çağındaki çocukların dizi film izleme oranı yüzde 70” dedi. Bağımlılık oranlarını “yüzde 87 sigara, yüzde 7 esrar, yüzde 4 alkol” olarak açıklayan Akman, madde kullanımına başlama yaşının “uçucular” için 11, “esrar ve ecstasy” için 16 olduğunu kaydetti.
Kitapta şu düzenlemeler yer alıyor:

CARLA BRUNI ÖNLEMİ: Yerli müzik kliplerinde madde ve madde kullanımına ilişkin görüntü ve göndermelerden kaçınmak. Bu tür görüntüleri içeren, yerli klipler ile içeriğine müdahale edilmesi söz konusu olmayan yabancı kaynaklı müzik kliplerini çocuk ve gençlerin izleyebilecekleri saatlerin dışında yayımlamak.

UYUŞTURUCU - SEKS İLİŞKİSİ: Madde kullanımının birey üzerinde yarattığı sahte ve geçici iyi hissetme duygusunu vurgulamak (Örneğin, madde kullanımı ile seks arasında doğru orantılı bir ilişki olduğunu ima etmek), özellikle risk gruplarını madde kullanımına başlamaya yönlendirebilir. Madde kullanımının etkilerini ve sonuçlarını gerçekçi ve bilimsel bir şekilde göstermek gerekir.

DİZİLER ÖRNEK: Dramalarda bağımlılık yapıcı madde kullanımına yer verilmesi,  çocuk ve gençleri olumsuz olarak etkileyebilir.   

PARÇALANMIŞ AİLE: Madde kullanımı ve bağımlılık riski toplumun her kesimi için geçerlidir. Bu konudaki mesajlar aktarılırken, bu sorunun sadece alt kültür grubu, parçalanmış aile ve benzeri belirli gruplara özgü olduğu izlenimini yaratmak doğru olmaz.

Aktifhaber



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs