Rusyalı Müslümanlardan Kremlin'e rest | " /> Rusyalı Müslümanlardan Kremlin'e rest | "/>

En Sıcak Konular

Rusyalı Müslümanlardan Kremlin'e rest

25 Haziran 2008 16:37 tsi
Rusyalı Müslümanlardan Kremlin'e rest Rusya ne kadar güçlenirse güçlensin, Kafkasya'da yaşayan Müslümanların korkmaya, geri adım atmaya hiç niyetleri yok. Bugünlerde Rusya İslam Komitesi Başkanı, devlet başkanı Medvedev'e isteklerini içeren beş maddelik bir mektup gönderecek.

Rusya İslam Komitesi Başkanı Haydar Cemal, Salı günü Moskova'da düzenlediği basın toplantısında Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'e Rusyalı Müslümanlar tarafından bir mektup gönderileceğini açıkladı.

Mektubun içeriğinin Kremlin tarafından dikkate alınmaması durumunda Kafkasya'da tekrar büyük bir savaşın çıkacağını belirten Cemal,"Sonuç olarak, Rusya, toprağının bir parçasını kaybedebilir" dedi.

Rusya'da son dönemde bir iç düşman doktrini uygulandığını ve düşman olarak Rusyalı Müslümanların seçildiğini kaydeden Cemal, "Dağınık durumdaki Rus toplumunun bir hedef altında buluşturulması için çok eski bir yöntem olan iç düşman oluşturulmuş ve bu iç düşman rolüne Müslümanlar soyundurulmuştur. 11 Eylül olaylarından sonra Devlet Başkanı Vladimir Putin tekrar güçlü bir devlet olmak için ABD ile İslam'a karşı işbirliğine girmiştir" diye konuştu.

Kremlin politikacıları tarafından Müslümanlara karşı ikili standart uygulandığını ifade Cemal, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Rusya Müslümanlarla ile ilgili dışta ve içerde iki farklı politika yürütmektedir. İç politikada Müslümanlar, Rusya'da iç düşman sayılırken, dışarıda ise Araplar, İranlılar ve Malezyalılar için Rusya'nın İslam Konferansı'na ne kadar yakın bir ülke olduğu görüntüsü çizilmek istenmektedir."

"Ortodokslardan sonra Rusya'nın en büyük dini grubu olan Müslümanlara karşı büyük bir ideolojik savaş başlatılmıştır. Yayınlar yasaklanmakta, haksız davalar açılmakta ve Müslüman Cumhuriyetlerde yaşayan gençlerin İslam'ı öğrenmesinin önüne geçilmektedir"

"Bugün genel olarak Putin'in 8 yıllık iktidarından sonra Kafkasya'da silahlı mücadelenin sona erdiği düşünülmektedir. Bu görüş tamamı ile yanlıştır. Bugün Kafkasya'da silahlı Müslüman hareket günden güne daha güçlü hale gelmektedir. Bu durum, Rusya için tehlike içeren bir sürecin başlamasını sağlayacaktır ve Rusya topraklarının bir parçasını yitirecektir."

Rusya'nın Müslümanlara karşı yürüttüğü politikaları değiştirmesi gerektiğini, aksi halde Rusya'yı bir kaosun beklediğinin altını çizen Cemal, "Bu sorunun çözülmesi için 5 adet önerimiz bulunmaktadır. Siyasal iktidarın aşağıda belirtilen taleplerimizi yerine getirmesi gerekmektedir;

Rusyalı Müslümanların Rusya siyasi yaşamında aktif rol oynamasına izin verilmesi, Müslümanların yaşadığı Cumhuriyetlerde demokratik seçimlerin yapılması, Müslümanların basın yayın organlarından temsil edilmesi, suçsuz olmalarına rağmen bugün cezaevinde yatan siyasi tutukluların serbest bırakılması, İslami kitapların yasaklanmasına son verilmesi " diye konuştu.

Yukarıda belirtilen 5 talebin Yeni Devlet Başkanı Medvedev'e açık mektup biçiminde iletileceğini, Medvedev'in toplumun liberalize edilmesi için Kremlin'de sertlik yanlısı politikalardan yana kişiler ile mücadele etmekte olduğunu vurgulayan Cemal, sorunların çözüleceğine dair ümitli olduklarını, Rusya'nın bölünmesini istemediklerini sözlerine ekledi.


Rusya İslam Komitesi Başkanı Haydar Cemal, Gaydar adıyla da biliniyor. Sonradan müslüman olan Cemal, Rusya'da Said-i Nursi'nin eserlerinin yasaklanması sonrasında yaptığı açıklamada, bunun Rus müslümanlarına yönelik bir provokasyon zincirinin halkası olduğuinu söylemişti. (Rusyaonline.com)

dünya bülteni



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs