Gerçekçi ol, imkansızı başar! | " /> Gerçekçi ol, imkansızı başar! | "/>

En Sıcak Konular

Gerçekçi ol, imkansızı başar!

25 Haziran 2008 12:29 tsi
Gerçekçi ol, imkansızı başar! Türk halkının morali için oynayın çocuklar! Çünkü onu hep bozuyorlar: Kenelerle, darbe söylentileriyle, 'irtica geliyor' yaygaralarıyla.. Bu işi şimdiye kadar nasıl tersine çevirdiyseniz bundan sonra da aynı şekilde devam edin. Dualar sizinle..

Size güveniyoruz!

UEFA, Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını şampiyona tarihinin en iyi maçı olarak gösterdi. UEFA'nın resmî internet sitesinde yer alan değerlendirmeye göre; Euro 2008'de A Grubu'nda A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek çeyrek final vizesi aldığı mücadele 1960'ta başlayan şampiyonaların en iyi maçı oldu.

Hürriyet

Son 3 maçta kaybetmedik

Milli Takımımız, 452. maçını Almanya ile oynayacak. Ay-yıldızlılar, 236’sı resmi, 215’i özel toplam 451 maçta 157 galibiyet, 108 beraberlik ve 186 mağlubiyet aldı. Türkiye, Almanya Milli Takımları ile 22 kez karşılaştı. Federal Almanya ile 13, Doğu Almanya ile 5 kez karşılaşan ay-yıldızlılar, iki ülke birleştikten sonra Almanya ile 4 defa rakip oldu. 1992’de deplasmanda oynanan özel maçı 1-0 kaybeden milliler daha sonra yapılan 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. 1998 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Bursa’da 1-0 yendiği rakibiyle Almanya’da golsüz berabere kalan Türkiye, 2005’te İstanbul’da oynanan maçı ise 2-1 kazanmıştı.

Milliyet

Almanların iyi takımı Türklerin yüreği var

Almanya ile Türkiye bugün Euro 2008'in yarı finalinde karşılaşıyor. Ülkem Almanya'nın güçlü bir kadrosu, ikinci vatanım Türkiye'nin ise yürekli futbolcuları var. Türk Milli Takımı yarı finale herkesi şaşırtarak geldi. Servet ve Arda'nın yokluğu Ay-Yıldızlıları çok zorlayacak olsa da Fatih Terim, motivasyon silahını iyi kullanacaktır. Türkiye, Rusya'yı örnek alıp agresif futbol oynarsa finali görebilir.

Zaman

İmkânsız yok

Tüm bunlara rağmen bizler ve dünyanın dört bir yanında futbola gönül verenler Türkiye'ye finali yakıştırıyor. Güvencemiz; Ay-Yıldız için imkansız diye bir şeyin olmaması. Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez yarı final oynayacak “Türkolar” sahada mücadele ederken dünyanın dört bir yanındaki Türkler ekran başında bu büyük mücadeleye ortak olacak. Dualar Ay- Yıldız için. Onlara güveniyoruz. Tarihinde 452. milli maçına çıkacak olan Türkiye, Almanya ile yaptığı son dört karşılaşmada rakibine mağlup olmadı.

Bugün

14 kişi ile mucize arıyoruz

TÜRKİYE, Euro 2008’deki macerasında bir büyük sınava daha çıkıyor. Ay-Yıldızlı 11 Cesur Yürek, İsviçre’nin Basel kentinde Almanya’nın karşısına çıkıyor. Milli Takımımız, 3 kez Dünya Kupası’nı alıp, 3 kez de Avrupa Şampiyonu olan, iki kupada 10 kez final oynayan Panzerler’in elinden Euro-2008 finalini kapmak için savaş verecek. 4 cezalısı ve 5 sakatı olan Ay-Yıldızlılar, bunu başarırsa futbolda gerçek bir mucize yaratmış olacak..

Star

Haydi Kırmızı-Beyaz bir destan daha yaz

Türkiye Basel'de 21.45'te oynanacak tarihi maçta Panzerler'i de ezip geçerse, Viyana'da 29 Haziran'da Rusya ya da İspanya'dan biriyle final karşılaşmasına çıkacak...

2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselerek Türkiye'yi sevince boğan A Milli Takım bu gece final için Basel'de Almanya ile karşılaşıyor. Türkiye dev maça kilitlendi. Saatler 21.45'i vurduğunda yurdun dört köşesinde hayat duracak kalpler Ay Yıldız için atacak. 21.45'teki Türk futbolunun en önemli gecesini atv ve LİG TV naklen ekranlara getirecek. 70 milyon bugün ekran karşısına kilitlenecek, Türkiye'nin İsviçre'den gelecek zafer haberini bekleyecek.

Yeni Şafak

Türkiye’nin futbol zaferi Avrupalı aşırı sağcıları endişelendirdi

İtalyan ayrılıkçılar: Türkiye’nin Avrupa’da ne işi var. Eğer Türkiye şampiyon olursa o zaman İnebahtı’ya gidip Andrea Doria adına günah çıkartmamız gerekecek.

Avusturyalı ırkçı: Türkler, Viyana’daki finalde kazanabilir. Ancak, Avrupa’nın kapıları Türkiye’ye kapalı kalmalıdır.

YILLARDAN beri Avrupa Birliği kapılarında bekletilen Türkiye’nin futbol sayesinde Avrupa’ya damgasını vurmaya bu kadar yaklaşması, aşırı sağcıları endişelendirmeye başladı. İtalya’da ayrılıkçı Kuzey Birliği, "Aman Kupa’yı Türklere kaptırmayın" derken, Avusturyalı aşırı milliyetçi Jörg Haider, "Rusya ile Türkiye’nin Avrupa’da işi ne" diye tepki gösterdi.

İtalyan Il Giornale Gazetesi’nin merkez sağ hükümetinin koalisyon ortaklarından olan Kuzey Ligi üyeleri arasında yaptığı nabız yoklaması, Türkiye’nin olası Avrupa şampiyonu olma fikrinin büyük tepki çektiğini ortaya koydu. Silvio Berlusconi hükümetinin şımarık çocuğu olarak bilinen ve federatif sisteme geçmek için uğraş veren Kuzey Birliği üyeleri, Türkiye’nin Ortadoğu ve ’Arap’ kökenli bir ülke olduğunu, Avrupa ile yakından uzaktan ilgisi bulunmadığını savunarak, "Bunu zaten Brüksel dışında artık herkes kabul ediyor. Yapılacak iş, Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanmaması gereken Türkleri mutlak ve her yolu deneyerek engellemektir. Bu saatten sonra bu görev Almanya’ya düşmektedir. Umarız Almanya bizlere ihanet edip Türklere yenilmez" görüşünde birleşti. İtalyan ayrılıkçılar şunları söyledi:

Kuzey Birliği Varese Gençlik Kolu Başkanı Marco Pinti: "Avrupa dışından bir ülke bu şampiyonaya katılıyorsa Uganda’nın da katılma hakkı doğar."

Kuzey Birliği Başkanı Umberto Bossi’nin oğlu Renzo: "Eğer Türkiye, şampiyon olursa o zaman İnebahtı’na gidip Andrea Doria adına günah çıkartmamız gerekecek."


Kuzey Birliği Milano sorumlusu Alessandro Morelli: "Eğer Türkiye, kupayı havaya kaldırırsa kebaptan başlayarak tüm Türk ürünlerine karşı savaş açarız."

Novara Belediye Başkan Massimo Giordano: "Türkiye ne siyasette ne futbolda hiçbir yere gidemez. Çünkü Avrupalı değil."

Haider: Şampiyon olsalar da Avrupa kapısı açılmasın

AVUSTURYALI aşırı sağcı Jörg Haider, yarı finale kalan Türkiye ve Rusya’nın Avrupa ülkesi olup olmadığını sorguladı. İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Haider, "Bu iki ülkenin Avrupa ile ortak neleri var? Türkiye, Viyana’da final oynayabilir. Ama Avrupa’nın Türkiye’ye kapıları kapalı kalmalıdır. Avrupa’nın değerlerini ve kültürünü kabul edecek bir pozisyonda olduklarını sanmıyorum" dedi. Avusturya’da aşırı milliyetçi BZO partisinin lideri olan Haider, Türkiye’nin AB üyeliğine destek vermeyen tavrıyla tanınıyor.

Vatan



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs