En Sıcak Konular

Wilson'a göre ABD'ye 'ilgi' nasıl artacak?

24 Haziran 2008 21:37 tsi
Wilson'a göre ABD'ye 'ilgi' nasıl artacak? ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, son kamuoyu yoklamalarına göre ABD'ye karşı sempati ve ilginin yükseldiğini belirterek, "Öyle sanıyorum ki ABD'ye olan bu ilginin artması uzun vadede bizim Irak'taki başarımıza bağlı" dedi.

Wilson, Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "Bir Dönem Amerikasında Yol Kenarı Mimarisi" konulu serginin açılışına katıldı. Serginin açılışında konuşan Büyükelçi Wilson, "Uzun yıllar ve bitmek bilmeyen güzel ufuklar Türklerin ve ABD'lilerin paylaştığı pek çok ortak noktadan biridir. Bir başka ortak noktamız ise fırsatları görebilen ve bunları en iyi şekilde değerlendirebilen girişimci insanlarımızdır" dedi.

 
Daha sonra bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan Yardımcısı Mehmet Fethi Arifioğlu da Kahramanmaraş olarak özellikle pamuk ticareti konusunda ABD ile sıkı ilişkiler içinde bulunulduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından sergini açılışı yapıldı. Açılışa Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin sonrasında Büyükelçi Wilson, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. ABD'ye olan ilgi ve sempatinin azaldığına dair sorulan bir soruya cevap veren Wilson, şöyle dedi:

"Son kamuoyu yoklamalarına göre ABD'ye karşı sempati ve ilginin yükseldiğini görüyoruz. Öyle sanıyorum ki bunun sebepleri oldukça basit. Çoğunluğu da Irak'la ilgili. Öyle sanıyorum ki ABD'ye olan bu ilginin artması uzun vadede bizim Irak'taki başarımıza bağlı. Tabii ki bu başarı o ülkenin varlıklı, demokratik ve istikrarlı bir ülke olması sağlamakla olur. Bizim buradaki rolümüz bu ülkeden buraya terörist saldırıların olmamasını sağlamak. Son 1,5 yıldır Irak'taki gelişmelerde bayağı iyileşme gördük. Bu nedenledir ki ABD'nin Türkiye'deki imajı yükselmeye başladı."

Irak'ta esirlerin kaldığı hapishanelerde yaşanan işkencelerle ilgili soruya da cevap veren Wilson, görüntülere kim bakarsa baksın hasta edici nitelikte olduğunu belirtti. Görüntülerin tüm dünyada ve ABD'de korkunç bir izlenim oluşturduğuna da değinen Wilson, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için önlemler alındığını ifade etti.

Türkiye'nin gündemi olan AK Parti'yi kapatma davası ile ilgili sorulan soru üzerine de bir açıklama yapan Wilson, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, Türkiye'deki kurumların ve halkın bu sıkıntılara bir çözüm bulacağını sözlerine ekledi.

cihan

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,178 µs