En Sıcak Konular

Sezer: Cumhuriyet'in tirajını artıralım

24 Haziran 2008 15:24 tsi
Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'nun yeni binasına taşınması sebebiyle verilen kokteyl, ilginç isimleri bir araya getirdi.

Kokteyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, Divriği Kültür Derneği Başkanı Ali Yılmaz, eski ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Türk Metal-Sen Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Emin Çölaşan, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, bazı gazete yöneticileri, çok sayıda CHP'li yönetici ve milletvekili katıldı. Sezer, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın odasındaki sohbette Cumhuriyet Gazetesi'ne destek istedi. Cumhuriyet'in tirajını az bulan Sezer, gazetenin daha fazla satması gerektiğini söyledi. Yakın zamanda koşu bandı alacağını, evde spora başlayacağını belirten Sezer, "Dışarıda değil, içeride spor yapacağım." dedi. Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarıya da değinen Sezer, "Milli Takım'ın galibiyetlerinden mutlu oluyoruz. Ama iyi oynamıyoruz. İyi oynayarak yenelim. Seviniyoruz ama oynanan oyundan memnun değiliz." yorumunu yaptı.

Sezer, "Siz cumhurbaşkanıyken yasalar kaçmıyordu ama artık yasalar kaçıyor." diyen Mustafa Balbay'a dönerek, "Balbay, gazeteciliğin tutmasın. Ufaktan laf atıp.. O konuları Sayın Baykal'la konuş." karşılığını verdi. Sezer, Anayasa tartışmaları konusunda "Takip ediyorum." demekle yetinirken, yeni üniversitelerin kurulmasını eleştirdi. Sezer, "Üniversite sayısı 100'ü geçti ama hoca yok." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay da, gazetenin imtiyaz sahibi ve baş yazarı İlhan Selçuk'un da kokteyle katılmak istediğini, ancak doktorların istirahat etmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

ZAMAN



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs