En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert hatırlatma

24 Haziran 2008 13:10 tsi
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin teklifine geçmişte yaptığı dönüşü hatırlatarak cevap verdi. İşte o sözler...

- Son günlerde bazı siyasetçileri hayretle ibretle izliyoruz. Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden kendilerini Anayasa Mahkemesi yerine koyarak yargısız infaz yapıyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da kaldırmaz siyaset de. Milletin vicdanı ise hiç kaldırmaz. Kim bunlar? Kim bunlar? Partisini yüzde 18'lerden yüzde 8'e düşüren. Siyaseti bırakıyorum deyip tekrar sahneye çıkan. Hani milletten kırmızı kart gören çekil kararı alan ancak kımıldamayanlar varya onlar diyor. Başbakan kenara çekilsin. Demokratik sistemde kimin kenara çekileceğine millet karar verir. Millet.

- Anlamak mümkün değil. Siz kim oluyorsunuz. Millet size böyle bir yetki vermişse aldığın oy ortada. Siyasi etikten tamamen uzak. Önce siyasi etikten nasibinizi alın. Biri kenara çekilecekse bunu millet söyler. 2002 yılında bazı bazı siyasiler bu mesajı aldı.

- AK Parti'nin Türkiye'ye yaptığı katkılardan en iyi şey siyasete kalite katacak bir tarz oluşturdu. Antidemokratik yaklaşımlar dayatmacı projeler siyasetin normalleşmesine değil anormalleşmesine yardımcı olur. Siyasette bilek bükemeyeceksiniz.

- Siz de çalışın. Milletin teveccühünü kazanacak şeyler yapın. Bu CHP tarzı siyasettir. Çaresizliğin kendine duyulan güvensizliğin tezahürüdür.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN DİĞER BAŞLIKLAR

- Milli Takım'ın başarısını yaşadık. Örneğine rastlanmayan büyük mücadeleyi kazandık. Türk Milli Takımın'ın bu turnuvadaki performansı görülmemiş bir inancın bir direncin eseridir. Bu performans fikir üreten zihinleri herşeyi yeni baştan düşünmeye sev eden farklılığa sahiptir. Zor şartlar eksiklik dezavantajlara rağmen büyük başarı sağlayan bu takım başarmak zorunda olan insanların ilham kaynağı olacaktır. Yarın ki sonuç ne olursa olsun göğsünde ay-yıldız taşıyan her futbolcuya şükranlarımı sunuyorum.

- Almanya karşısında milli takımımıza başarılar diliyorum. Sadec 70 milyon değil 100 milyonlarca insan takımızı izleyecek dua edecek. İnanıyorum ki yine başaracaklar. Bu coşkuyu sadece Türkiye değil Avrupa, Asya, Afrika'nın her köşesine yayacaklar. Ancak bir uyarıda bulunmadan geçemeyeceğim. Her maçtan sonra sözüm ona kutlama yaptığını düşünerek silaha sarılması büyük bir yanlıştır. Kabul edilemez. Milletçe yaşağıdımız coşkuyu gölgelemeye kimsenin hakkı yok. Dünya'daki hiç bir zafer insan hayatından daha değerli değildir. Hiç bir sevinç coşku şiddetin mazereti de olamaz.

- Viyana'da Türkiye'nin büyüklüğünü gördük. Bir kere daha inandık ki bu ülkenin geçmişine yakışan zenginlik geriye döndürülemeyecek bir yolculuktur. En zor zamanlarda şahlanıp ayağa kalkmak hedeflerimize doğru yürümek bu milletin hamurunda var.

- Bu tür sportif başarılar milletimizin duygu birliğini perçinliyor. Bu başarıdan mutlu olmamak paylaşmamak mümkün mü? 70 milyon insanımız bu duyguyu paylaşıyor. Hiç bir başarı tesadüf değil. Her başarının altında disiplinli çalışma var. Hayatın her alanında yaşadığımız değişim sportif alanda da devam ediyor.

- Hükümet olarak spora büyük önem verdik veriyoruz. Gençliğimizin kurtuluşunu yanlış yola düşmemesini kötü alışkanlıklar edinmemesi için bunu da önemli çıkış yolu olarak görüyoruz. kötü alışkanlıklardan gençliğimizin korunması için hayati öneme sahip. Hedefimiz sporu yaygınlaştırmak ve örnek sporcular yetirtirmektir. Spor teşkilatımızı yeniden yapılandırma çalışmaları devam ediyor. Bir çok ilimizde stad yapımı devam ediyor. Basketbol için modern stadlar yapılıyor. Bu tesisleşme adımını geçen zamanda örneklerini verdik vermeye devame edeceğiz.

- Spor alanında önemli yasal düzenleme yaptık. Spor kulüplerinin vergi ve sigorta vergileri yapılandırıldı. Sporculardan alınan vergilerde indirim yapıldı. 35 yaşına kadar askerliklerini erteleme şansı verildi. Yine ülkesine hizmet edenlere devlet sporcusu ünvanı verilmesini karara bağladık. Spor teşkilatlarının yeniden yapılandırılması ele alınacak.

- Ülkemiz son zamanlarda bir çok başarı elde etti. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken 2020 yılında yapılan olimpiyatlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu konuda da umutluyuz. Çocuklarımızın önüne doğru örnekler koymalıyız. İnşallah önümüzdeki dönemde spor alanında başka başarıları da hep birlikte yaşayacağız.

- Avusturya'da cumhurbaşkanı ve başbakan ile ikili görüşme yaptık. Her ikisinde de AB katılım sürecini değerlendirdik. Avrupa Birlği katılım süreci ile ilgili kararlılığımızı anlattık. Kiminle görüştüysek AB katılım sürecimizin medeniyetlerin barışına katkılarını anlattık.

- Dünyanın her ülkesi küresel yatırımları kendi ülkesine çekmek için çalışıyor. Biz de bu konuda çalışmalar yaptık. Çok büyük gelişmelere imza attık.Her yatırımcı Türkiye için istikrar ve güven çok önemlidir diyor. Türkiye'de istikrar devam ettikçe yatırımları da çekecektir. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Yatırımcılar Türkiye'nin bu çalışmasını hayranlıkla dile getiriyor.

- Batman'da açılış yaptık. Yüzlerce ev sel felaketi ile sular altında kaldı. Hemen önlem aldık ve ilgili kurumlar çalışmaya başladı. Mağdurların yaralarını sardık. Ve burada da evlerimizi yapacağız dedik. Evini kaybeden vatandaşlar için TOKİ 1.5 yılda 1237 afet konutu yaparak Cumartesi günü bunu hak sahiplerine dağıttık. Bu gelişmeler Türkiye'nin geçmişte şahit olmadığı gelişmelerdir. Şehirlerin tüm alt ve üst yapısı TOKİ tarafından yapıldı. Deprem olur, yangın, sel olur bunu en son Ankara duyardı. Yıllar geçmesine rağmen yaralarının sarılmadığını görürdünüz. Bu şekilde kararı alınmış ancak yapılmamış verilen sözleri biz yerine getirdik. 10-20-30 yıl önce verilmiş sözlerdi. Devlet vatandaşın dertlerine uzak olamaz. Küçük büyük tüm felaketlerinin ardından vatandaşlaımızın yardımına koştuk. Kısa ve uzun vadede tüm hak sahiplerine evlerini teslim ettik.

- Batman il yapılmış bir de kendilerine plaka numarası verilmiş. Bunun dışında hiç yatırım yapılmamış. 5 yılda Batman'ın çehresini değiştirdik. Bu noktada gelecek vadeden bir ili yeniden yapılandırıyoruz. Şimdi yeniden 2012 yılında GAP'ı da tamamladığımızda Batman istihdam üreten bir il olacak.

- TSK'nın yüksek kalite ürünleri milli tasarım çerçevesi çevresinde Türk şirketleri ile yapılıyor. Savunma Sanayi ürünlerimiz dünyanın pek çok yerinde kabul görüyor. Öncelikli hedefimiz TSK'nın ihtiyaçlarını Türk şirketleri vasıtası ile karşılanmaya devam edecektir. Bugün öğleden sonra ATAK Helikopter projesinin temelini atacağız. Üstün nitelik ve hareket kabiliyetine sahip helikopter üretiminde ilk adımı atıyoruz. Böylece ilk olarak Türkiye ülkemizde üretilecek taarruz helikopteri üssüne sahip oluyor. İtalyanlarla yapacağım bu helikopterin aynı zamanda ihracını yapacağız. Türkiey helikopter ihraç eden ülke konumuna gelecek.

- Dün İslahiye'de meydana gelen patlamada yaralanan askerlerimize geçmiş olsun diliyorum.

- Burada iki hususa daha vurgu yapmak istiyorum. Zaman zaman bazı illerimizde gerek kamu gerek se özel hastanelerde acil servislere giden hastalarla tartışmaları görüyoruz. kimi zaman abartıldığını kimi zaman sorumsuzluk yaşandığını görüyoruz. Sağlık alanında kaliteyi artırma çabamızı milletimiz biliyor. Hangi ile gitsek sağlık alanlardaki refarmlardan dolayı takdir ve teşekkürlerini alıyoruz. Şüphesiz ki eksiklerimiz var. Hastanelerin birleştirilmesi. Doktor sayısının artırılması ambulans, hastane sayısının, kapasitesinin artırılmasının, kış aylarında yaşanan o ciddi sıkıntıların aşılmasına yönelik attığımız adımlar ortada. Ambulans helikopterler hizmete giriyor. Bunun adımı atıldı. Geldiğimiz günden bu yana acil kapısından kimse döndürülmeyecek. Hiç bir hasta hastane hastane dolaştırılamaz. Hiç bir hasta sedyede kaderine terk edilemez. Hiç bir hasta evrakın eksik paran yok diye acil servis kapısından döndürülemez.

- Bildiğiniz gibi tersanelerde yaşanan iş kazalarıyla ilgili olarak ilgili bakan arkadaşlarımla toplantı yaptık. Tersane sahiplerine hükümet olarak tahammülsüzlüğümüzü bildirdik. Konuyu derinlemesine değerlendirdik. İş kazası ve meslek hatalarının sıfır olamayacağını biliyoruz ama hedef şu olsun dedik. Benzer kayıplar başka ülkelerde de yaşanıyor. Ama bu istatistikler hiç bir kaybın mazereti olamaz. Sektör son 5 yılda istihdam ve kapasite bakımından yüzde 4 büyüme kaydetti. Bazı açılardan sıkıntılar birlikte geldi. Bu sıkıntılarla ilgili acil önmeler alıyoruz. Bazi siyasi partilerin bunu istismar etme yoluna gitmesini anlayamıyoruz. Son 5 yılda yapılan tersane var mı diye sorduk. 48 tane tersane var. Bunlar geçmiş dönemde yapılmış. Bitmişse neden ruhsat verilmedi, bitmemişse neden öyle bırakıldı. Ama şu anda 2015 yılına kadar burada bağlantılarını kurmuş şirketler var. Atılan bu adımlar Türkiye için büyük önem arzediyor. Onun çözümlerini konuştuk. Süratle orada bir üniversite kuruluşu hazırlığıındayız. Şimdi meslek lisesi kuruyoruz.

samanyoluhaber.com



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs