En Sıcak Konular

Sezer'den Gül'e gönderme!

24 Haziran 2008 10:14 tsi
Sezer'den Gül'e gönderme! 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet'in resepsiyonuna katıldı ve siyasi mesajlar verdi..

Emeklilik günlerinde ilk kez konuşan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TÜSİAD’ın yeni anayasa konusundaki açılımını değerlendirdi: Ortak payda bulacak hal var mı?

TÜSİAD’ın yeni bir anayasa hazırlanması için geniş katılımlı bir konvansiyon kurulması önerisini değerlendiren 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Açılımı izliyoruz. Ama ortak payda bulacak hal var mı? Başkaları için olabilir ama...” dedi.

Sezer, Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu’nun yeni temsilcilik binasına taşınması nedeniyle verilen açılış resepsiyonuna katıldı. TÜSİAD’ın “ortak payda” açılımı konusunu değerlendiren Sezer, “Açılımı izliyoruz. Ama ortak payda bulacak hal var mı? Başkaları için olabilir ama...” ifadelerini kullandı.

GÜL'E İLK KEZ LAF ATTI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun da katıldığı resepsiyonda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “milletvekilinin dokunulmazlığı varsa, cumhurbaşkanının dokunulmazlığı olmalı” gerekçesine dayanarak Kayıp Trilyon davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorumsuz olduğuna ilişkin kararı da gündeme geldi. İlk sözü alan Kanadoğlu, “Bana ‘fena tökezledi’ diyorlar. ‘Sorumsuz cumhurbaşkanı’ tahayyül ediyorlar. Asıl, savcılığın takipsizlik kararı sorumsuzluktur” diye konuştu. Devreye giren Sezer ise, “Emekli olduktan sonra da sorumsuz olmaz, öyle değil mi?” diyerek Gül’ün yargılanması konusunda ilk kez değerlendirme yaptı.

‘Boş bulunmam’
Sezer, Gölbaşı’nda kaldığı evini cumhurbaşkanlığı görevini yürüttüğü dönemde ara sıra kullandığı için emekli olduktan sonra yardırgamadığını, evin bir iki odasını kitaplığa dönüştürdüğünü söyledi. Arşiv ayrımını tamamlamak üzere olduğunu, yeni çıkan kitapların çoğunu aldığını dile getiren Sezer, Cumhuriyet gazetesinin 1998’den beri promosyon kitaplarının bir çoğunu çift verdiğini kaydetti. Sezer, “Arşivi tararken verdiğiniz klasiklerin 5’inden 4 çift çıktı çocuklara verdim” dedi. “Kitapların çift olması gözünüzden kaçmıyor, ama sizden sonra kanunlar kaçıyor gözden” denilerek son günlerdeki kanunların yanlış yasalaştırılmasına atıf yapılınca Sezer, “Gazeteciliğiniz tutmasın. Ufaktan laf atıp, boş bulup konuşturacaksınız. Baykal’la konuşun, o söyler” karşılığını vererek yanıt vermedi.

Sezer emekli olduktan sonra daha çok gazete okumaya başladığını ve günde 3 saati bulduğunu belirtirken, öteden beri fotokopi halindeki haber kupürlerine bakmadığını dile getirdi. Sezer, “Bir haber nerede kaçıncı sayfada nasıl verilmiş, görmek lazım” diye konuştu.

‘Yürüme bandı alacak’
Sezer, sabah yürüyüşü yapmadığını, dışarıda yürüme olanağının bulunmadığını belirterek, “Artık evde düzenleme yapıp yürüme bandı alacağız. Dışarıda değil, içeride spor yapacağız” dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut’un her ile üniversite açılmasından şikâyetçi olarak, “Sadece üniversite açmakla olmuyor” sözleri üzerine Sezer, “Üniversite sayısı 100’ü geçti ama şimdi yeterli öğretim yok” değerlendirmesini yaptı.

Kimler Katıldı

Kokteyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, Divriği Kültür Derneği Başkanı Ali Yılmaz, eski ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, Türk Metal-Sen Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Emin Çölaşan, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, bazı gazete yöneticileri, çok sayıda CHP'li yönetici ve milletvekili katıldı.

aktifhaber



Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs