En Sıcak Konular

Rıdvan, Terim'i kim için uyardı?

24 Haziran 2008 09:58 tsi
Rıdvan, Terim'i kim için uyardı? 
"Benim 11'im belli. Bu kadroyla Almanya'yı durdururuz!" diyen Rıdvan Dilmen, Millilerin tarihi maçını analiz etti. Dilmen, Terim'i bakın niye uyardı?

“Benim 11’im bile belli. Bu kadroyla oynarsak İspanya’yı dur-duran İtalya gibi oluruz. Ama kenarlarda faul yapmayalım. Stoperde Hakan Balta’dan başkası oynarsa başımıza bela alırız.”

Tarihimizdeki ilk Avrupa Şampiyonası yarı finaline çıkıyoruz.. Nasıl oynamalıyız?

“ÖNCE kestirmeden şunu söyleyeyim, Almanlar’la oynuyorsun.. Öyle denenecek futbolcun yok artık. Şimdi konuşuluyor, ”Mehmet Topal stoper olacak “, ”Marco Aurelio da orada oynar“ diye.. Ben ikisine de ”Sakın ha!“ diyorum.. Topal’ın, Aurelio’nun orta sahadaki her hamlesi faullük.. O faulleri stoperdeyken yaparsan kendini de takımı da yakarsın.. Ayrıca bunlar arkalarında 2 defans adamı varken oynamaya alışmış.. Onları son adam gibi görmek saçmalık olur..

AMA Uğur Boral’ın solbekte, Hakan Balta’nın stoperde oynamışlığı var.. Almanya’ya karşı herkes kendi bölgesinde oynayacak.. Portekiz maçında ben niye Fatih Terim’i eleştirdim? Colin Kazım’ı orta sahanın içinde -dikkat edin kanatta değil- kullandı.. Sonra Sabri’yi soktu, onu da orta sahanın içinde oynattı.. O bölgede hiç oynamamış 2 oyuncu döküldüler doğal olarak.. Allah’tan da bizim rakibimiz olmayan Portekiz’e karşı yaptı bu hataları.. Bunları denemese de Portekiz bizi yenebilirdi..

ŞİMDİ bir hata yapma daha şansı yok yarı finalde.. Ben ilk 11’i bile yaptım şimdiden.. Kalede Rüştü, sağda Sabri, stoperler Gökhan Zan, Hakan Balta, solda Uğur Boral.. Orta sahanın sağında Hamit, ortada Topal-Aurelio, solda Ayhan.. Forvette Semih, arkasında ister Gökdeniz’i, ister Mevlüt’ü, ister Kazım’ı oynat.. Budur doğru olan, başka alternatifi yok.. En kötü, Emre’yi son yarım saatte sokarsın duruma göre, kenardan tehdit olur..

NEDEN bu 11, biliyor musun? Orta saha ancak bu 4 adamla dirençli olur.. Ayhan’la Hamit oyunun her 2 yönünü de oynayabilirler.. Ayhan, son maçlarda G.Saray’da forvet arkası bile oynamıştı Sivas’a karşı, müthiş verimli oldu.. Hamit, Bayern’de o bölgede oynuyor.. Mehmet Topal ile Aurelio da kendi kulüplerinde ön liberonun adamı.. Bu dörtlünün fizik kapasiteleri ve top alışverişleri iyi, Almanlar’la ancak böyle başedebiliriz..

ÖNCEKİ günkü İspanya-İtalya maçına döndürürüz mücadeleyi bu kadroyla.. Almanlar üstünlük sağlayamazlar, sen de arada bir tane bulursan, atarsın.. Şu var yalnız: Öyle kenarlarda gereksiz faul yapmayacaksın, cezalandırırlar hemen.. Bu 11’le takımı da uzatıyoruz; Aurelio, Topal, Semih kafaya çıkan oyuncular çünkü.. Hakan Balta bizim Milli Takım’da en iyi kafaya çıkan adam..

Bizim 23 kişilik kadromuz Allah’tan çok iyi.. Dışarda kalanlardan İbrahim Kaş Getafe’de, Yıldıray Stuttgart’ta, Halil Schalke 04’de oynuyor.. Ayrıca Fatih Tekke UEFA şampiyonu Zenith’te, Ümit Karan G.Saray’da.. Yani Türkiye’de futbolcu açısından bir maden var.. Biz turnuvada kalitemizin altında oynadık şimdiye kadar, kimse bana hikâye anlatmasın..

Yedeklerimiz bile iyi.. Al işte, 10 futbolcun sakatken bile, orta sahayı taş gibi adamlardan kurabiliyorsun.. Bireysel açıdan diğer ekiplerden çok üstünüz ama organize olamamıştık. Şimdi yavaş yavaş onu sağlıyoruz..”

Kazanma ihtimalimiz ne kadar sence?

“ÖNCE şu uyarıyı yapayım.. ”Hırvatlar Almanlar’ı yendi, biz Hırvatlar’ı yendik, dolayısıyla biz Almanlar’ı yeneriz“ diyenler bile var.. Bunların hepsi mahalle lakırdısı.. Almanya buraya gelirken favoriydi ve şu anda kadrolarında hiç eksikleri yok.. Bu turnuvada çift forvetleyken kötü, tek forvetleyken iyi oynadılar.. Oysa ben bize karşı çift forvetle oynamalarını hiç istemem.. Çünkü defansımız sorunlu..

Almanlar düz ve fizikli takım, Ballack dışında yaratıcı oyuncuları yok.. Gözümde büyütmüyorum hiçbirini.. Beklerinden solu çıkıyor ama sağı hiç çıkmıyor.. Bunu kullanmalıyız.. Orta sahaları demir gibi.. Forvetleri iyi.. Sonuçta kazanma şansımız yüzde 40’a 60.. Onlar daha şanslı yani.. Hırvatlar’a karşı ”Yüzde 50-50“ demiştim, normal süre berabere bitti.. Biz Hırvatlar’a karşı iyi değil, doğru oynadık.. Aynısını Almanlar’a karşı da yapmalıyız.. Oyunu tutar, hakimiyeti onlara bırakmaz, macera da aramazsak şansımız maç içinde yükselir..”


İbrahim Seten / Vatan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs