En Sıcak Konular

İngiltere ölümcül silahı kullandı!

24 Haziran 2008 09:46 tsi
İngiltere ölümcül silahı kullandı! İngiltere Afganistan'da Nükleer hariç, dünyanın en ölümcül silahı olan "vakum bombasını" kullandı. Peki bu bomba nasıl öldürüyor, neden bu kadar ölümcül?

Afganistan'da son haftalarda Taliban'a karşı ağır zayiat veren İngiliz ordusu, dünyanın en tartışmalı ve en ölümcül silahlarından olan vakum bombasını kullandı..

İngiliz The Times gazetesi, Apache helikopterlerinin, Taliban milislerinin bulunduğu binalar ve mağaralara termobarik bombalarla saldırdığını yazdı.

ABD'nin Körfez Savaşı, Rusya'nın ise Çeçenistan'daki çatışmalar sırasında özellikle başkent Grozni'de kullandığı bombalar, hemen hemen bütün konvansiyonel silahlardan daha güçlü bir kitle imha silahı olarak görülüyor.

NASIL ÖLDÜRÜYOR?

Bombanın atıldıktan sonra meydana getirdiği bulutun bir ateş topuna döndüğünü ve dalgalar halinde patlamalar meydana getirdiğini belirten uzmanlar, bu etkiyle havadaki oksijenin emildiğini ve yaydıkları basınçla genellikle akciğerleri patlatarak öldürdüğünü kaydediyor.

İngiliz Savunma Bakanlığı, insan hakları örgütleri tarafından 'vahşi' olarak nitelendirilerin bu silahların Afganistan'da kullanıldığını doğruladı. Hellfire AGM-114N tipi bombalardan başarılı sonuçklar alındığı ve artık insansız hava araçlarından da ateşlenmesinin planlandığı belirtildi.

Times, sözkonusu silahların hukuki durumunun çok tartışmalı olduğunu belirterek, Savunma Bakanlığı ve hukukçuların, silahların kullanımının uluslararası hukuku ihlal edip etmeyeceğini belirlemeke üzere 18 ay müzakerelerde bulunduğu yazdı. Çözümünse, vakum bombası isminin terkedilerek bombanın 'yeniden tanımlanmasıyla' bulunduğu kaydedildi.

aktifhaber



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs