En Sıcak Konular

Erdoğan'ın 24 Temmuz sürprizi mi?

24 Haziran 2008 08:05 tsi
Erdoğan'ın 24 Temmuz sürprizi mi? Erken seçim senaryoları, 24-25 Temmuz'a odaklandı. AK Parti davasının 25 Temmuz'da bitmesi, 1 gün önce de seçim kararının açıklanması bekleniyor. Siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu, kapatma davasının sonucu ve arkasından izlenecek seyir...

Şu ana kadar kulislerde davanın sonucuna göre erken seçim kararı alınacağı konuşuluyordu. Şimdi seçimin açıklanacağı tarih de netleşmeye başladı. Kapatma davasının sonucunun 25 Temmuz'da açıklanmasını bekleyen AK Parti, 24 Temmuz'da erken seçim kararı alacak.

AKP'nin kapatılma olasılığına karşı "erken seçim kararı alınabileceği" yönündeki senaryolarda, 24 Temmuz tarihi dillendirilmeye başlandı. Anayasa Mahkemesi kararının 25 Temmuz'da çıkacağı beklentisinden hareketle ortaya atılan senaryoya göre, olası "kapatma kararı"ndan 1 gün önce, 24 Temmuz'da Meclis'te seçim kararı alınacak ve Ramazan ayı başlamadan Eylül'ün ilk haftasında da seçime gidilecek.

KAPATMA KARARI BOŞA ÇIKACAK

Mahkeme kararından önce seçim kararı alınması, "Kapatılmış bir parti ülkeyi seçime götürdü" itirazlarını da ortadan kaldıracak. Başbakan siyasi yasak alsa bile seçim kararı "görevdeki Meclis ve Başbakan tarafından" alınmış olacağı için hukuki tartışma yaşanmayacak.

Bu durumda, AKP'nin bağımsız konuma düşecek milletvekilleri, önceden kurulmuş partilerden birine geçerek, seçime yeni parti çatısı altında girecek.

Başbakan'ın bağımsız aday olmasının önü de açılacağından, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği olası kapatma kararı da boşa çıkarılmış olacak. Erken genel seçimle yerel seçimin de birleştirilebileceği belirtiliyor. Seçim kararları "Anayasa denetimine tabi olmadığı" için alındığı gün Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe gireceğinden, tartışma yaşanmayacak.

takvim




Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs