En Sıcak Konular

Org. Büyükanıt: 'Bu fotoğrafları arasam bulamam'

23 Haziran 2008 19:01 tsi
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın açılışını yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının, bilimsel çalışmaların yapılacağı modern bir merkez olacağını belirterek, komutanlığın aynı zamanda 2020'li yıllarda açılması planlanan TSK Spor Akademisinin de temelini teşkil edeceğini bildirdi.

Yeniden teşkilatlandırılan TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığının bulunduğu Gölbaşı'ndaki Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası'nda törenle açıldı.

Orgeneral Büyükanıt, törende yaptığı konuşmada, büyük bir heyecan ve mutluluk içinde olduğunu belirterek, generalliğinin ilk yıllarında, imkanı olursa Ankara'da gerçekleştirmek istediği 3 düşünce bulunduğunu, bugün bunların üçüncüsünü de tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Bunlardan birincisinin şehit olan Harbiyeliler'in anılarını yaşatacak bir anıtın yapımı olduğunu ve bunun Kara Harp Okulu Komutanlığı döneminde başladığını ifade eden Orgeneral Büyükanıt, açılışının ise dönemin Kara Harp Okulu Komutanı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

İkinci projesinin, Anıtkabir'de ulusal bağımsızlık savaşının izlerini ve onun Başkomutanının hatıralarını taşıyacak bir müze yapmak olduğunu kaydeden Orgeneral Büyükanıt, bunu da Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nin yapımına katkıda bulunarak sağladığını belirtti.

Orgeneral Büyükanıt, üçüncü projesinin ise yürüttüğü bilimsel çalışmalarla TSK personelini daha üst seviyelere taşıyacak gerçek manada bir spor eğitim merkezi kurmak olduğunu ifade etti.

Halen Kara Kuvvetleri Komutanlığının karşısındaki TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının yerleşim birimlerinin içinde kaldığını ve düşünüldüğü anlamda TSK çapında bir merkez olma özelliğini kaybettiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, ''Bu nedenle bilimsel çalışmaların da yapılabileceği modern bir merkezin kurulması kaçınılmaz olmuştur'' dedi.

Geçen sene Haziran ayında başarılı sporculara ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, geleceğin harp alanlarının harekat ihtiyaçları doğrultusunda tüm personelin asli görevlerini başarabileceği ve uygulanmakta olan standartları daha da yükseltmek için bilim tabanlı spor üzerinde hassasiyetle durduğunu anımsatan Orgeneral Büyükanıt, 2030'lu yılların spor vizyon ve konseptinin oluşturulması ve uygulamaya yönelik en kısa zamanda spor ve eğitim merkezinin bu anlayışla tesis edilmesi direktifini verdiğini söyledi. Tesisin bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, ''Aynı zamanda, TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 2020'li yıllarda açılması planlanan TSK Spor Akademisine de temel teşkil edecektir'' diye konuştu.

SPORTİF FAALİYETLERDE BAŞARI

Orgeneral Büyükanıt, nitelikli insanın; zeka, bilgi, beceri, bedeni yeterlilik ve erdem gibi bileşenlerden oluşan bir bütün olduğuna işaret ederek, bu nedenle çağın gereklerine uygun şekilde personelin yetiştirilmesi için diğer alanlarla birlikte beden eğitimi ve sporda her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmenin de takipçisi olunması gerektiğini vurguladı.

Beden eğitimi ve spor alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sporcu sağlığı ve spor standartlarında önemli değişikliklere neden olduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, günümüzde beden eğitimi ve spor alanındaki tüm kriterlerin bilimsel verilere dayandığını söyledi. Bu verilerden hareketle yapısal değişiklikleri de kapsayacak şekilde planlama yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, bu düşünce ışığında TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezinin silahlı kuvvetlerde icra edilecek temel ve savaş eğitimleri ile diğer spor faaliyetlerini bilimsel veriler çerçevesinde yorumlayıp, yeniden planlayacağını kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, Araştırma Geliştirme Merkezi ile Sporcu Sağlığı Uygulama Merkezinin de etkili şekilde çalışmasının TSK'nın bu alandaki uluslararası düzeyde yeni açılımlarına ve sportif faaliyetlerde daha başarılı olmasına yardımcı olacağını söyledi.

Spor kazaları, hastalıkları ve sakatlıkları ile spor psikolojisinin bir uzmanlık haline geldiğine işaret eden Orgeneral Büyükanıt, merkezin bu konularda bilimsel araştırmalar yapması gerektiğini söyledi.

Orgeneral Büyükanıt, merkezin, kıta ve kurumlara kadar uzanan geri besleme sistemi oluşturarak, kalıcı başarılar elde edilmesini sağlayacak yeni sporcular, beden eğitimi öğretmenleri ve eğiticilerin kazanılmasında geleceği yönlendireceğini anlattı.

Harbin personelin bedeni ve fikri gücünde olumsuz etkilerini azaltacak en önemli faktörün bedeni yeterlilik olduğunu vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, spora verilmesi gereken önem konusunda Ulu Önder Atatürk'ün, ''Fikri gelişmeye olduğu gibi bedeni gelişmeye de önem vermek ve özellikle ulusal karakteri derin tarihimizin ilham ettiği yüksek derecelere çıkarmak lazım. Başarılı olmak için her türlü yardımdan çok ulusça sporun esasını, değerini anlamak ve ona kalpten sevgi göstermek, onu vatani vazife saymak lazımdır'' sözlerini hatırlatarak konuşmasını tamamladı.

DİĞER KONUŞMALAR

Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezinin Orgeneral Büyükanıt'ın direktifleriyle yeniden teşkilatlandırıldığını belirtti. 1977'den beri Kirazlıdere'deki tesislerde hizmet veren merkezin mevcut durumuyla TSK'ya yeterli düzeyde hizmet verme imkanının bulunmadığını ifade eden Korgeneral Taşdeler, uluslararası standartlarda spor eğitimi verilecek yeni merkeze, gelecekte ''spor akademisi'' hüviyeti kazandırılmasının öngörüldüğünü anlattı.

TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezinin Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı kuruluşu altında faaliyetlerini sürdüreceğini kaydeden Korgeneral Taşdeler, bilimsel tabanlı sürekli gelişim özelliğiyle kurumu ve sistemi devamlı olarak sorgulayacak merkezde, silahlı kuvvetlerin muharebe gücüne katkı sağlayacak modern bir eğitim sisteminin benimsendiğini vurguladı.

Korgeneral Taşdeler, merkezin iki misyonundan ilkinin silahlı kuvvetlere üstün niteliklere sahip, yüksek fiziki gücü ve bedeni yeterliliğe haiz personel ve sporcu yetiştirmek, ikinci misyonunun ise Sporcu Sağlığı Uygulama Merkezi ile Araştırma Geliştirme Merkezi vasıtasıyla sürekli gelişimi sağlamak olduğunu ifade etti.

TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Ali Gündoğan da merkezin TSK'daki spor anlayışının sürekli gelişimine katkı sağlayacağını, bilimsel çalışmalar yapacağını, TSK personelini görev ve harekat ihtiyaçları doğrultusunda üstün seviyeye çıkaracağını ve sporcu sağlığını etkin şekilde sağlayacağını söyledi.

ARASAM BULAMAM BU FOTOĞRAFLARI...

Orgeneral Büyükanıt, konuşmaların ardından, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık ve diğer komutanlarla, merkezin bulunduğu binaya gelerek açılışı gerçekleştirdi.

Merkezde yetkililerden bilgi alan ve tesislerde yürütülen faaliyetleri inceleyen Orgeneral Büyükanıt, müzede yer alan kendisine ait spor fotoğraflarını da inceledi. Basketbol oynarken, yüzerken ve kayak yaparken fotoğraflarının yer aldığı müzede, bir spor müsabakasının başlangıcında havalı tabancayla start verirken yer aldığı fotoğraf da TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı yetkililerince Orgeneral Büyükanıt'a takdim edildi.

Orgeneral Büyükanıt, fotoğraflar anımsatılarak, ''Anılarınız canlandı mı?'' sorusuna, ''Gerçekten duygulandım. Ben arasam bulamam bu fotoğrafları'' karşılığını verdi.

Spor merkezine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

''Burası yalnız Özel Kuvvetler için değil, TSK için. Karası, denizi, havası... Tabi Özel Kuvvetler burada bulunuyordu, bir de bu arazi, binalar vardı. Bunları yeniden yapmaya kalksak başka bir yerde çok para giderdi. Şimdi Özel Kuvvetlerin tesislerinden de yararlanılıyor. Dolayısıyla çok küçük bir maddi katkıyla bu hale getirdik. Burası, Özel Kuvvetlerin eğitimine de katkı verecek.''

MERKEZİN ÖZELLİKLERİ

Merkez, Gölbaşı'ndaki Komutanlık Karargahı, Sporcu Sağlığı Uygulama Merkezi, TSK Fiziki Yeterlilik Test Merkezi, Öğretim Başkanlığı, Kurslar ve Kamplar Komutanlığı ve Kirazlıdere'deki Spor Özel Eğitim Merkezi Komutanlığından oluşuyor.
Gölbaşı'ndaki tesislerde ayrıca, kütüphane, müze, ateşli ve havalı silah atış poligonu, kondisyon salonu, test ve analiz odaları, fizik tedavi ve rehabilitasyon odaları ile futbol, basketbol ve tenis gibi spor alanları bulunuyor.

samanyoluhaber



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,807 µs