En Sıcak Konular

'Devlet terbiyesi aldığı için emekli polis çalıştırdım'

23 Haziran 2008 17:50 tsi
'Okyanus' adı verilen operasyonla yakalanan ve haklarında suç örgütü üyeliğinden dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Çete lideri Mehmet Selahattin Merih'in beslediği aslan nedeniyle "Aslanlı Çete" olarak da anılan suç örgütüne ilişkin 8'i polis 21 sanıklı davanın ilk duruşmasında konuşan Merih, suçlamaları kabul etmedi. Çete lideri olmakla suçlanan Merih, devlet terbiyesi aldığı gerekçesiyle yanında emekli polis çalıştırdığını söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki oturuma 17 sanık katıldı. Davanın 4 sanığı ise duruşmaya gelmedi. Lüks yaşam tarzıyla ve bahçesinde beslediği aslanla kamuoyunun dikkatini çeken çetenin lideri Mehmet Selahattin Merih, şirketlerinin hissedarlarından Mustafa Gesoğlu'nun üzerinde şirketin gayri menkullerinin bulunduğunu söyledi. Merih, Gesoğlu'nun şirkete ait bazı malların satarak ortadan kaybolduğunu belirtti. Gesoğlu'na ulaşmak istediğini ancak tüm çabasına rağmen bunu başaramadığını ifade eden Merih, şirkete ait hisseleri iptal ettirmek için hukuki yola başvurduğunu anlattı. Merih, kendisinin tutuklanmasına kadar süren olayların bu nedenle yaşandığını kaydetti. Sanıklar arasında çok sayıda emekli polis olması nedeniyle açıklama yapma gereği duyan Merih şöyle konuştu: "Bu arkadaşlar benim yanımda çalışmış ve ayrılmıştır. Güvenlik ve şoför olarak görev yapmışlardır. Bunları devlet terbiyesi almış oldukları için seçtim. Malımın korunması için mafyayla mı anlaşsaydım?" Merih, savunmasının sonunda tahliyesini ve beraatını istedi.

Sekizi eski polis olan sanıklar ise üzerlerine atılı suçu kabul etmedi. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra emekli olduğunu anlatan sanık polis Mehmet Özger, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Poliste ifade vermedim. Beni darp ettiler. Bu nedenle susma hakkımı kullandım." dedi.

20 yıl emniyet mensubu olduktan sonra emekli olduğunu anlatan Burhan Salih ise poliste darp gördüğünü, sağ kaburga kemiğinin kırıldığını ve bu nedenle ifade vermediğini ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan Eyüp Pamuk, Merih'in avukatlarının cezaevine gelerek lehinde ifade vermesini onun yazdığı kağıtlardan okuyarak tehditte bulunduğunu anlattı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede Merih'in emekli polis ve askerlerden suç örgütü kurduğu ve bu kişilerin çetenin silahlı gücünü oluşturduğu anlatıldı. Çetenin silahlarını da yine emekli polis ve askerlerin sağladığı belirtilen iddianamede Merih'in "Benim kolum çok uzun. Hükümet bile bir şey yapamaz." sözlerine yer verildi. İddianamede Merih'in aylık gelirinin 30 bin YTL olarak tespit edildiği, servetin kaynağının uyuşturucu olduğu ifade edildi. İddianamede ayrıca polis memuru Kahraman Avcu hakkında çeteye yardım ve yataklık suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar eski polis memurları Mehmet Özyer, Burhan Çarlı, Suat Öztürk ile çetenin araçlarının zırhını yapan Eyüp Pamuk, kameraman Sinan Orman hakkında 7 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.
 
zaman



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs