En Sıcak Konular

Putin'den Çeçenistan'a 5 milyar dolar

23 Haziran 2008 17:25 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, hükümetin Kuzey Kafkas Özerk Cumhuriyeti Çeçenistan'ın imarı için önümüzdeki dört yılda gerçekleşecek projelere 120 milyar ruble (5 milyar dolar) ayırdığını açıkladı.

Putin Çeçenistan'ın sosyal ve ekonomik gelişim programı çerçevesinde on binlerce gence istihdam imkânı sağlamak için kolları sıvadıklarını söyledi. Rusya Başbakanı, "Endüstriyel üretimi iki katına çıkarmak istiyoruz. Böylece yeni istihdam imkânları sağlayacağız. Sosyal, sağlık alanında yeni tesisler kurulacak. Ulaşım imkânlarının geliştirilmesi ve yeni yol çalışmaları başlayacak. Çeçenistan'ın planlı bir şekilde kalkınması için yapılacak çalışmalar için düğmeye bastık." dedi.

Rusya Çeçenistan'a yönelik 1990'lı yıllarda ve 2002'de iki kez bölgenin kalkınması için çalışmalar başlatmıştı. Putin önceki çalışmalara atıfta bulunarak, "Bu paket öncekilerden çok farklı. Hedef bölgenin kalkınması." ifadelerini kullandı. Önceki destek programlarının savaşın yıktığı altyapının onarımına yönelik olduğu kaydediliyor.

GENÇLER KADİROV TURNESİ İÇİN SAVAŞIYOR
Çeçenistan'da ve diğer özerk Kafkas cumhuriyetlerinde bir kısım çatışma haberleri gelse de hayatın normale dönmesi için çaba sarf ediliyor. Çeçenistan'ın genç lideri Ramazan Kadirov adına düzenlenen karete turnesi tüm gençlerin ilgisini çekiyor. Karete kurslarında eğitim alan yüzlerce genç yüz bin rublelik (4200 dolar) ödül için kıran kırana mücadele ediyor.

Önceki gece düzenlenen turnede Kadirov'un kendisi katılamasa da heyecanlı geçen turne final gecesinde Kremlin bölge sorumlusu Aslanbek Aslahanov ve Duma milletvekili Adam Delimhanov Grozni'de Çeçen halkı ile birlikte idi. Delimhanov Çeçen gençlerin sporla ilgilenmelerinden memnun olduklarını ifade ederek, "Çeçen atletler Rusya Federasyonu'nu temsilen uluslararası yarışmalarda başarı kazanıyor. Bu bölgede istikrarın sağlandığının işareti." dedi. Aslahanov da Kadirov'un Çeçenistan'da istikrar için çok şey yaptığına dikkat çekti.
 
habervaktim.com



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs