'Ulusalcı' Rubin tam gaz devam! | " /> 'Ulusalcı' Rubin tam gaz devam! | "/>

En Sıcak Konular

'Ulusalcı' Rubin tam gaz devam!

23 Haziran 2008 10:40 tsi
'Ulusalcı' Rubin tam gaz devam! AKP karşıtlığıyla tanınan ABD'li Neocon Rubin, kapatma davasını Türkiye için yeniden doğuş olarak nitelendirdi ve ulusalcıların tezlerini yineledi...

AKP’ye yönelik ağır eleştirileriyle tanınan ABD’li düşünce kuruluşu Enterprise Enstitüsü’nün kıdemli uzmanlarından Michael Rubin, AKP hakkındaki kapatma davasını “meşru” olarak nitelendirirken “AKP, dini, hukukun üstüne koydu” iddiasına yer verdi. Rubin, partinin yasaklanması beklentilerine dikkat çekerek, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Türk demokrasisinin sonu değil, yeniden doğuşu anlamına gelecek” yorumunu yaptı.

Michael Rubin, The American dergisinde yayınlanan makalesinde AKP hakkındaki kapatma davasının açılması için nedenlerin bulunduğunu savunarak AKP için “Laik, liberal veya demokratik değil. Aslında Başbakan Erdoğan, Türk Vladimir Putin oldu” iddiasında bulundu.

AKP hakkındaki davanın, parti yetkilileri ve danışmalarınca “haksız”, adeta bir “yargı darbesi” olarak sunulmasına karşın, “meşru” olduğunu savunan Rubin, AB’nin cesaretlendirilmesiyle Türkiye’de önemli reformların yapıldığını kaydetti. Rubin, Brüksel’in, MGK’nın reform edilmesine yönelik baskılarının alkışlanması gerektiğini, ancak AB’nin, ordunun anayasa koruyucusu olarak üstlendiği geleneksel role bir alternatif getirilmesini cesaretlendirmediği için “diplomatik hata” yaptığını yazdı.

Michael Rubin, AKP’nin kendisinin “laik, liberal ve demokrat” olarak nitelendirdiğini, ancak gerçekte partinin bunun tam tersi olduğunu iddia ederken de “AKP, dini, hukukun üstüne koydu” savını da dile getirdi. Rubin, bu yöndeki çeşitli savlar arasında AKP’nin “dini okullara kısıtlamaları gevşettiğini” de savundu.

Makalede, Başbakanın “teknokrat kurumları” “parti kanatları” haline getirdiğini de öne sürülüyor ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın konuşmalarının dinlendiğine, Anayasa Mahkemesi’nin yetkililerinin kısaltılmasından veya kaldırılmasından söz edildiğine dikkat çekiliyor.

“Anayasa Mahkemesi’nin bu yaz vereceği karar, Türk demokrasisin sonu değil, yeniden doğuşu anlamına gelecek” ifadesini kullanan Rubin, AKP’nın yasaklanması halinde bile Erdoğan’ın bağımsız olarak seçime katılabileceğini belirtiyor. Rubin, burada esas konunun “dokunulmazlık” olduğunu öne sürerek, Erdoğan’ın Parlamento’dan ayrıldıktan sonra “çok sayıda yolsuzluk davası” ile karşı karşıya kalacağını iddia etti.

aktifhaber

 




Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs