En Sıcak Konular

Şampiyonanın en güzel hikâyesi yazıldı bile!

23 Haziran 2008 08:40 tsi
Şampiyonanın en güzel hikâyesi yazıldı bile! Euro 2008'in şampiyonu belli olmasa da, Türkiye inanılmaz zaferlerle bütün dünyanın gönlünü fethetmeyi başardı.

İlk maçında Portekiz'e yenilmesinin ardından eleneceğine neredeyse kesin gözüyle bakılan Türkiye, çarşamba günü Almanya ile yarı final oynayacak.  
 
İsviçre ve Çek Cumhuriyeti'nden sonra Hırvatistan maçında da zoru başarıp son anda galibiyete ulaşan Türkiye'nin zaferi Avrupa'yı şaşkına çevirdi. Futbol otoritelerinin şapka çıkarttığı millilerimize Avrupa basını iki gündür geniş yer ayırıyor. Le Monde'un dünkü yorumu Türkiye'nin Euro 2008'e damgasını vurduğunu gösteriyor. Şampiyonanın en güzel hikâyesinin yazıldığına dikkat çeken Le Monde, zaferin adını ise 'A la turca mucize' koydu. İspanyol El Pais gazetesi de, "Euro 2008'de büyük Türk sürprizi. Bazıları buna şans der, bazıları da fanatik inanç." ifadelerini kullandı.

Avrupa şapka çıkardı

EL PAİS

Bazıları buna şans der, bazıları fanatik inanç

SUNDAY TİMES

Bir dramatik zaferden sonra sıra Almanya'da

LE MONDE

Şampiyonanın en güzel hikâyesini Türkler yazdı

THE TELEGRAPH

Finale çıkarlarsa, futbol tarihinin en büyük şoku olur

 

Yürekli oynayan kazanacak

Çarşamba günü Almanya'yla karşılaşacak olan Milli Takım'da Nihat Kahveci, sakatlığı sebebiyle turnuvaya veda ederken, Emre Belözoğlu'nun sağlık ekibi denetiminde idmana çıkması yüzleri güldürdü. Almanya'dan korkmadıklarının altını çizen Fatih Terim'e göre, "Türkiye dökülmekte olsa da Almanları yenebilir. Çünkü neticeyi, yürek koyarak oynama belirleyecek."

Cumhurbaşkanı Gül yarı finali izlemek için Basel'e gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Takım'ın Almanya ile yapacağı yarı final maçını izlemek üzere Basel'e gidecek. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Almanya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nın maçını izlemek üzere 25 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentine gidecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karşılaşmanın ardından Türkiye'ye dönecek.

Sonucu yürekten oynayan futbolcular belirleyecek

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Euro 2008'de çarşamba günü yarı finalde karşılaşacağımız Almanya'dan korkmadıklarını, iki yıl önce bir dostluk maçında Panzerler'i yendiklerini söyledi. Terim, İtalyan spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'ta dün yayımlanan demecinde, "Türkiye dökülmekte olsa da Almanları yenebilir." dedi. Tecrübeli teknik adam, İtalya'ya, İkinci Lig'den (Serie B) bir takımı çalıştırma pahasına dahi olsa bir gün mutlaka geri döneceğini kaydetti.

La Gazzetta della Sport, Lua Calamai imzasıyla dün Fatih Terim söyleşisi yayımladı. "Almanya karşılaşması çok özel bir maç." diyen Terim, "Türkiye açısından bir derbi. Yarı ölmüş vaziyetteki bir 11 ile de olsa pekala kazanabiliriz. Zira neticeyi, yürek koyarak oynama belirleyecek." dedi. Terim, Hırvatistan karşısında elde edilen galibiyet sonrasında soyunma odasında oyunculara neler söylediğine ilişkin soruya da, "Almanya'dan kesinlikle korkmadığımı söyledim. Korkunun ecele faydası yok. Almanları iki yıl önce bir dostluk maçında yenmiştik." cevabını verdi. Başarılı çalıştırıcı, Ay-Yıldızlı ekibin Almanya maçı öncesinde kart cezalılar ve sakatlıklar sebebiyle zor durumda olduğuna ilişkin soru karşısında da, "UEFA'ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga'nın ayaklarına hakimiyeti kötü. Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım." ifadelerini kullandı. Terim, Arda'nın oynayamayacak olmasının hatırlatılması üzerine de, "Gördünüz değil mi? Ne büyük bir oyuncu. Niteliksel ve niceliksel açıdan mükemmel olan Tuncay'ın da kart cezalı olmasına üzüldüm. Ama Brezilya kökenli oyuncumuz Aurelio sahaya dönecek." değerlendirmesini yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Hırvatistan karşısında elde edilen galibiyetin ardından gece sadece dört saat uyuyabildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Sabah yedide uyanıp, Almanya karşısına çıkaracağım ilk 11'i belirlemek üzere işbaşına geçmiştim. Kahvaltı bile yapmadan takım doktorlarımızı çağırıp, şöyle dedim: 'Servet Çetin nasıl, Emre'nin durumu nasıl? Bana kötü olduklarını söylemeyin. Avrupa'da yarı final maçında herkes oynamaya hazır olmalı."

Serie A takımlarından Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran Terim, İtalya ile gönül bağını 'henüz yaşanamamış bir aşk' olarak tanımlayarak, "Bir gün kesinlikle sizin ülkenize geri döneceğim. Bir Serie B takımı çalıştırma pahasına da olsa döneceğim." dedi. Terim, şu an Türkiye'nin yarı finale yükseldiği Avrupa Şampiyonası'na odaklandığını belirterek, "Geleceğe bakmadan önce şimdi Türkiye'nin rüyasını sürdürmeyi sağlamak durumundayım." diye konuştu. Fatih Terim, söyleşisinde eşi Fulya Terim'i ise 'O benim gizli silahım.' diye tanımladı. İnancın kendisi için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Terim, "Maçları kazanmak için sadece inanç yeterli değil. İyi fikirlerin de olması şart." diyerek sözlerini tamamladı.

Nihat Kahveci kamptan ayrıldı

Euro 2008'de çarşamba günü Almanya'yla karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda Nihat Kahveci turnuvaya veda etti. Bu üzücü habere karşın, Emre Belözoğlu'nun dün akşam idmanında sağlık ekibi denetiminde sahada çalışması yüzleri güldürdü. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada; Hırvatistan ile oynanan çeyrek final maçında sakatlanan Nihat Kahveci, dün arkadaşlarıyla vedalaşıp kamptan ayrıldı. Ay-Yıldızlılarda, sol diz iç yan bağlarındaki problemi nedeniyle tedavisine devam edilen Servet Çetin'in ise yarı final maçında oynama ihtimalinin çok düşük olduğu kaydedildi. Tümer Metin, saha antrenmanlarını sağlık ekibiyle birlikte yaparken, şampiyonaya veda eden Emre Güngör'ün tedavisine devam ediliyor. Son maçta küçük problemler yaşayan Mehmet Topal, Rüştü, Semih Şentürk ve Gökdeniz'in ise oynamalarına engel bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.

UEFA: Kadroya yeni oyuncu dahil edilemez

UEFA sözcüsü William Gaillard, A Milli Takım kadrosundaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu sebebiyle Türkiye'nin talebine ilişkin, kadroya sonradan oyuncu çağrılamayacağını, bunun kurallara aykırı olduğunu söyledi. Turnuvanın ilk karşılaşmasından sonra kadroya yeni oyuncuların dahil edilemeyeceğini ifade eden Gaillard, "Bazı takımların zorluklarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Ancak bu, turnuvanın kesin kuralı. Turnuva kurallarını değiştirmeyi düşünmüyoruz." diye konuştu. Gaillard, "Bir takımın maçtan önce 8 oyuncusu kalmışsa, acil bir toplantı yaparız. Fakat bize böyle bir talep gelmedi." diye devam etti. A Milli Takım kadrosu, Hırvatistan ile yapılan çeyrek final maçına eksik 6 oyuncuyla çıkmış, bu maç sonrasında Arda Turan, Tuncay ve Emre Aşık, gördükleri sarı kartlar sonrasında cezalı duruma düşmüşlerdi. Nihat Kahveci ile Emre Güngör, turnuvaya veda ederken, Servet Çetin, Tümer Metin ve Emre Belözoğlu'nun sakatlığı devam ediyor. Volkan da kırmızı kart cezalısı.

'Türkler için Almanya'yı yenmek onur meselesi'

Türkiye'nin Euro 2008'de yarı finalinde karşılaşacağı Almanya'nın basını, Almanya'nın Türkiye'yi yeneceği görüşünde birleşti. 'Bild am Sonntag' gazetesi, 'Tüm Türkler çarşamba günü ağlayacak' başlığıyla verdiği haberde, Fatih Terim'in, "Panzerler de ezilebilir, şimdi sıra Almanya'da." şeklinde konuştuğu belirtildi. Gazete, Köln teknik direktörü Christoph Daum'un, 'Türkleri böyle yeneceğiz' başlıklı bir yorumunu da sayfalarına taşıdı. Çok sayıda Türk oyuncuyu tanıdığını ve Türkiye'yle duygusal bağı olduğunu ifade eden Daum, Türkler için Almanya'yı yenmenin bir onur meselesi ve Türklerin çoğu için bu karşılaşmanın bugüne kadar sürdürülen AB üyelik müzakerelerinde sağlanan gelişmelerden daha önemli olduğunu söyledi.

zaman



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,816 µs