En Sıcak Konular

Darbe karşıtı yürüyüşü basın nasıl gördü?

22 Haziran 2008 20:20 tsi
Darbe karşıtı yürüyüşü basın nasıl gördü? Dün tarihimizde ilk defa 'darbelere hayır' yürüyüşü yapıldı. Birçok basın kuruluşu bu yürüyüşü görmezden geldi. Bakın darbeye karşı yürüyüşü kim nasıl gördü...

Farklı kesimlerden oluşan binlerce insan dün İstanbul'da bir araya gelip Tünel'den Taksim'e yürüyerek özgürlük çağrısında bulundu. Yürüyüş haberleri medyada farklı şekillerde yankı buldu. Bazı gazeteler ise darbeye karşı yürüyüş ile ilgili habere sayfalarında yer vermedi.

Farklı kesimlerden oluşan binlerce insan dün İstanbul'da bir araya gelip Tünel'den Taksim'e yürüyerek özgürlük çağrısında bulundu.

'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' sloganıyla yola çıkan insanlar demokrasi talebiyle yürüdü. Adalet Ağaoğlu, Lale Mansur, Nazlı Ilıcak, Yücel Sayman gibi isimlerin de katıldığı yürüyüş büyük bir coşkuyla geçti. 'Hukukun Darbesi Olmaz-Darbenin Hukuku Olmaz' pankartı taşıyan binlerce kişi tek yürek halinde yürüdü. 70 yaşındaki insanların, çocuğunu alan ailelerin katıldığı yürüyüş olaysız bitti.

GAZETELER NASIL GÖRDÜ

Sabah 24. sayafadan 'Demokrasi Çağrısı' başlığı ile verdiği heberin spotunda 'Beyoğlu'nda toplanan biçok sivil toplum kuruluşu üyesi 3 bin kişi demokrasi çağrısı yaptı. 'Darbeye karşı omuz omuza' sloganlarının atıldığı yürüyüşe çok sayıda sanatçı ve akademisyen de destek verdi.'

Yenişafak 1. sayfadan 'Faşizme karşı omuz omuza' başlığı ile verdiği haberin spotunda 'Darbeye karşı 70 milyon Adım' eylemine katılan onbinlerce demokrat 'Darbelerin her biçimine sessiz kalmayacağız' sözü verdi."

Bugün 1. sayfadan 'Darbeye sivil muhtıra' başlığı ile verdiği haberin spotunda ' Türkiye'de bir ilk yaşandı. Binlerce vatandaş bembeyaz kıyafetlerle darbeye karşı yürüdü. İstanbul'dan başlayan demokrasi, adalet ve özgürlük hareketi bir çok ilde tekrarlanacak' şeklinde verdi.


Vakit manşetten 'Ne postal ne cübbe sivil irade' başlığıyla veridiği haberin spotunda: 'Aralarında genç siviller, TGTV, Küresel Bak, Mazlum-Der ve DSİP'in de bulunduğu onlarca sivil toplum kuruluşu, dün Taksim Tünel'de bir araya gelerek darbelere karşı ses çıkardı. Darbeye karşı tek yürek olan binlerce kişi Tünel'den Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Çok sayıda akademisyen, yazar ve vatandaşın da destek verdiği eylemde milli iradeye yapıyan demokrasi dışı müdahaleler protesto edildi.' şeklinde verdi.

Milliyet haberi 27. sayfadan 'Taksim'de darbeye hayır yürüyüşü' başlığıyla verdiği haberde kısa bir metin kullandı.

Vatan haberi 16. sayfadan 'Taksim'de 3 bin kişi darbeye karşı yürüdü' başlığıyla küçük bir şekilde verdi.

Hürriyet, Radikal, Tercüman, Akşam ve Cumhuriyet Gazeteleri ise sayfalarında 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Yürüyüş'ü haberlerine yer vermedi.

Zaman



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,201 µs