En Sıcak Konular

CHP'li Ateş'ten AK Parti'ye şok suçlama

22 Haziran 2008 15:22 tsi
CHP'li Ateş'ten AK Parti'ye şok suçlama CHP'li Yılmaz Ateş, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Mersin milletvekilleri İsa Gök ve Ali Oksal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt birim belediye başkanları ve partililerle bir araya geldi. Ateş'in hedefinde AK Parti vardı...

AK Parti kapatılmazsa ne olur? 
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ''Hükümet, önümüzdeki dönemde ya medyayı tamamen kendi güdümüne sokacak ya da girmeyenlere yaşama şansı vermeyecektir'' dedi.

Yılmaz Ateş, Genel Sayman Mustafa Özyürek, Mersin milletvekilleri İsa Gök ve Ali Oksal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt birim belediye başkanları ve partililerle bir araya geldi.

Ateş, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, ''Kamu İhale Kanunu İle Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''na değindi.

Tasarı ile hükümetin iki olayı birden gerçekleştirmek istediğini savunan Ateş, şöyle devam etti:

''Birincisi, istedikleri gibi ihale kanununu değiştirerek, yandaşlarına çok rahat ve usulsüz bir şekilde ihale vermeyi amaçlamaktadırlar. Yani yaptıkları usulsüzlüğe, hukuksuzluğa, haksızlığa yasal bir çerçeve hazırlamak için bir kanun değişikliğine gidilmektir.

Diğer taraftan da yerel medyanın önemli gelir kaynağı olan resmi ilanların yayınlanma zorunluğunu da ortadan kaldırmaktır. Böylelikle, hedeflenen ihalelerin ilanlarının duyurularını şeffaf olmaktan çıkarmak, teslim alamadıkları veya almaya ihtiyaç duymadıkları hiç bir aykırı ve özgür sesin yaşamasına da olanak tanımamaktır. Hükümet önümüzdeki dönemde ya medyayı tamamen kendi güdümüne sokacak ya da girmeyenlere yaşama şansı vermeyecektir''

-GENEL SAYMAN ÖZYÜREK-

CHP Genel Saymanı Özyürek de bir partinin kapatılması halinde ortaya çıkacak miras üzerinden politika yapılmasını içlerine sindiremediklerini söyledi.

Son günlerde ''AK Parti kapatılırsa ne olur, kapatılmazsa ne olur'' şeklinde senaryolar üzerinde durulduğunu anlatan Özyürek, şöyle devam etti:

''AKP kapatıldıktan sonra ortaya çıkacak boşlukla ilgili çeşitli arayışlar var. Biz bir partinin kapatılması halinde ortaya çıkacak miras üzerinden politika yapılmasını doğrusu içimize sindiremiyoruz. Herkes kendi mirasına sahip çıksın. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak yolumuza devam diyoruz.''

-TÜRBAN SORUNU VE KAPATMA DAVASI-

Türban sorunu ve AK Parti'nin kapatma davasına ilişkin sürece de değinen Özyürek, ''Türkiye'yi şu günlerde en çok meşgul eden iki konu, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu türbanla ilgili iptal kararı, diğeri ise Anayasa Mahkemesi'nde beklemekte olan AKP'nin Kapatma davasıdır'' dedi.

Bu iki konuda da CHP'nin görüşlerin net olduğunu ve bunu baştan beri ifade ettiklerini vurgulayan Özyürek, şöyle konuştu:

''Anayasa Mahkemesi'nden türbanla ilgili düşüncelerimiz doğrultusunda bir karar çıktı. Umarım ki AKP artık bu sevdadan vazgeçer. Çünkü sorun bir türban sorunu, üniversiteli gençlerin başını kapalı açık olması sorunu değil. Sorun bir laiklik sorunu, bir rejim sorunudur.''

Kapatma davası ile ilgili olarak yargı kararlarına saygılı olacaklarını belirttiklerini anımsatan Özyürek, ''Yargı ne karar verirse versin başımızın üstünde yeri var. Bu nedenle bu konuda spekülasyon yapmayı, mahkeme kararlarına etkileyecek açıklamalarda bulunmayı her zaman yanlış bulduğumuzu ifade ettik'' diye konuştu.

-ENFLASYON FARKLARININ ÖDENMESİ-

Temmuz ayından itibaren memur maaşlarında ödenmesi öngörülen enflasyon rakamlarının düşük olduğunu öne süren Özyürek, resmi istatistiklerin aldatıcı ve düşük gösterildiğini savundu.

Özyürek, ''işçiyi, memuru ve emekliyi rahatlatabilmek için Temmuz ayından itibaren en az yüzde 10'a yakın zam yapılması gerekiyor'' dedi.

Özyürek, ayrıca, milli takımı başarısından dolayı kutlayarak, başta Fatih Terim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti ve ''Umuyorum ki bu tempoda gider ve kupayı alırız. Ne yazık ki istenmeyen olaylar da yaşandı. Mersin'de de iki kişi kutlamalar sırasında yaralandı. Nedense insanımız sevinirken silahına sarılıyor ve beklenmedik kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Umarım bu son olur'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından, toplantı basına kapalı olarak sürdü.

 

AA/cafesiyaset



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs