En Sıcak Konular

Erdoğan: Örtülünün hesabını vermeyiz!

22 Haziran 2008 12:10 tsi
Erdoğan, Başbakanlık'ın harcamasının 35 milyon YTL'den 290 milyon YTL'ye çıkmasını gündeme getiren CHP'ye ve medyaya tepki gösterdi:

Örtülü ödenekten nerelere para harcanacağı yasayla belirlenmiştir. Bunun hesabını vermeyiz


Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Takım’ın Viyana’da Hırvatistan’ı yenerek yarı finale yükseldiği maçı izledikten sonra ayağının tozuyla geldiği Batman’da AKP hakkında açılan kapatma davasına göndermede bulunarak, milli takımın son dakikaya kadar mücadele etmesini örnek gösterdi. Erdoğan, Başbakanlık'ın harcamasının yılda 35 milyon YTL'den yaklaşık 290 milyon YTL'ye çıkmasını eleştiren CHP'ye de tepki gösterdi.

Batman’da SHÇEK tarafından yaptırılan Toplum Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra TOKİ tarafından yaptırılan 1237 adet konutun anahtar teslimi ve toplu açılış törenine katılan Erdoğan, kendisine Viyana’da eşlik eden bakanlar, milletvekilleri ve bürokratların da katıldığı açılışta şu mesajları verdi:

Futbol üzerinden mesajlara devam: Dün gece milli takımımız büyük bir başarıya imza atarak tarihinde ilk kez Avrupa kupasında yarı finale yükseldi. Futbolcularımızı, teknik heyeti, Futbol federasyonu yöneticilerini, 122 dakika desteğini kesmeyen taraftarlarımızı, emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. İnşallah Çarşamba günü Almanya ile yapacağımız yarı final maçında takımımıza başarılar diliyorum. Bu başarı, azim ve kararlılığın son ana kadar inanarak mücadele etmenin somut bir neticesidir, güzel bir örneğidir. Hayatın her alanında inançla güvenle kararlıkla mücadele etmek, ümitsizliğe kapılmadan gayret göstermek gerekiyor. Bu noktadan hareketle ben ülkeye hizmet yoluna geçiyorum. Bizler de milletimize hizmet yolunda gece gündüz demeden, dur durak bilmeden durmak yok yola devam diyerek yolumuza devam ediyoruz.

Kendisini zincirleyenler: Ankara’da bazı siyasetçiler bunu anlayamıyor. Ankara’ya kendisini zincirleyenler bunu kavrayamıyor. Milletle, hizmetle işi olmayanlar buna anlam veremiyor. Şimdi istiyorlar ki biz de kendimizi Ankara’ya mahkum edelim, o sığ tartışmalara boğulalım. O dönemler bitti, geride kaldı. Sorun üreten siyaset anlayışı artık tarihe gömüldü.

Halkın derdi, benim derdim: Sabah akşam gerilim üreterek bu milletin karnını doyuramazsın. Sabah akşam sanal tehditler üreterek bu millete hizmet edemezsin. Sabah akşam sadece dert yanarak milletimizin ufkunu açamazsın. Anadolu yollarına düşmeden işçimin, memurumun derdine kulak vermeden, fakirin fukaranın derdini kendine dert etmeden kimseye bir şey kazandıramazsın. Yahu yapmıyorsun, yapamıyorsun bari yapana engel olma.

Özel kalem harcamaları: Ana muhalefet partisinin lideri sayın Baykal, meydanlardaki aslı astarı olmayan vermiş olduğun rakamlara bir yenisini daha ilave ediyorsun. Başbakanlık makamında örtülü ödenek denilen kalem vardır. Bu örtülü ödenekten nerelere para harcanacağı yasayla belirlenmiştir. Bunun hesabını biz bu gazetenin patronlarına vermeye mecbur değiliz. Yasa neyi emrediyorsa yapılan odur. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. O medyanın mensuplarına da patronlarına da söylüyorum. Milletimizi de aldatmaya kalkmayın. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmediğimiz için bu milletin vicdanında bu yeri bulduk. Bu yanlış, düzmece haberlerle AK Parti iktidarına gölge düşüremezsiniz.

Aynı cephede savaştık: Bu ülkede her bir etnik unsuru, ülkenin zenginliği olarak görüyorum. Malazgirt’te omuz omuza çarpıştık. Kosova’da, Mohaç’ta, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza savaştık. Bizim ayrımız gayrımız yok. Farklı etnik kökenden gelen insanlarımızın tümü canımız ciğerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde birleşen bütün kardeşlerimiz bizim asli unsurumuzdur. Bizim aramıza nifak sokmaya çalışanlar binlerce yıllık tarihimizden haberdar olmayanlardır. Bunun istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Ne kimsenin dışlanmasına ne de farklılıkların bir istismar aracı haline getirilmesine izin veririz.

Kürt-Türk ayrımı yok: Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar etmek suretiyle bu bölgede politika yapmak isteyenlerin verdiği hizmetlere bakın. Kürt- Türk diye bir ayrım yok hepsi benim canım ciğerim, kardeşim.

Törene tatildeki öğrenciler getirildi

Erdoğan’ın Batman’da açılışını yapacağı TOKİ Dumlupınar İlköğretim Okulu’na, ders yılının bitmesi ve yaz tatili olmasına karşın öğrenciler getirildi. Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa imzasıyla kent merkezindeki 8 ilköğretim okuluna gönderilen resmi yazıda Başbakan’ın TOKİ konutlarının açılışı için her okuldan 50 öğrencinin başbakanı karşılamak üzere tören alanına gönderilmesi istenerek, “İlimiz merkez Kuyubaşı Mevkii’nde bulunan TOKİ Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun açılışı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımız sayın Dr. Hüseyin Çelik’in katılımıyla 21.06.2008 tarihinde gerçekleştirilecektir. Açılışa okulunuzda görev yapan idareci, öğretmen ve 50 öğrenci ile birlikte saat 16.00’da Kuyubaşı TOKİ Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda hazır bulundurulmasını rica ederim” denildi.

Yazı üzerine ilköğretim okullarından getirilen öğrenciler, ellerine bayraklar verilerek sıcak altında uzun süre bekletildi. Kuyubaşı mevkiindeki TOKİ konutlarının açılışı için kent merkezinden ücretsiz servislerle insan taşındı. Tören alanına herkes üzerleri arandıktan sonra alındı, binalarda ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan güvenlikg örevlileri yerleştirildi.

radikal

 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs