En Sıcak Konular

Arınç, partisinin kapanacağına inanmıyor

22 Haziran 2008 11:18 tsi
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti'nin kapatılacağına ihtimal vermediğini söyledi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''AK Parti'nin kapatılacağına hiçbir ihtimal vermiyorum'' dedi.

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Malatya'nın Darende ilçesine gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın programına katılan Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin bir soru üzerine, AK Parti'nin kapatılacağına hiçbir ihtimal vermediğini, Anayasa Mahkemesi'nin "hukuk adına, demokrasi adına, özgürlükler adına en doğru kararı vereceğine" inandığını söyledi.

AK Parti'nin, kapatma davası ile ilgili iyi bir savunma verdiğini belirten Arınç, "Bu sorular bugüne kadar çok soruldu. Siz de zahmet etmeyin, kendinizi bu sorularla yormayın. AK Parti iddianameye çok hukuki, çok mükemmel bir cevap verdi. Biz AK Parti'nin kapatma davasından başarı ile çıkacağına ve davanın reddedileceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Arınç, "AK Parti'nin kapatılacağına, hukuk adına, millet adına, demokrasi adına, özgürlükler adına Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir karar vereceğine hiçbir ihtimal vermiyoruz. Dolayısıyla o ihtimalleri konuşmanın hiçbir alemi yok" şeklinde konuştu.

Arınç, bir gazetecinin "AK Parti kapatılırsa erken seçim söz konusu mu?" sorusuna, "Kapatma, kapatma diyorsunuz, önce siz ağzınızı kapatın. Bütün bunlarınhepsi spekülasyondur. Bir dava açılmıştır. Dava hukuk süreci içinde devam ediyor. Gerek başsavcı, gerekse parti, bu konuda kendilerine tanınan hakları kullanıyorlar. Anayasa Mahkemesi bu süreci yakından takip edip kısa sürede sonucu verecektir" yanıtını verdi.

dunyabulteni



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs