En Sıcak Konular

126 isim YÖK'ün önünde

21 Haziran 2008 22:45 tsi
21 rektörün görev süresi ağustosta doluyor. 126 adayın ismi YÖK'e gönderildi. YÖK şimdi her üniversitede en çok oyu alan 6 adaydan üçünü belirleyip Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün listeden en çok oyu alan adayı atayıp atamayacağıysa merak konusu.
 
Eğitim öğretim dönemini kapatan üniversitelerde gündem rektör seçimleri. Ağustos ayında 21 üniversiteye rektör atanacak, bu hem yeni YÖK yönetimi hem de Cumhurbaşkanı Gül açısından ilk geniş kapsamlı akademik atama olacak.
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde atanan ve muhalif olarak bilinen 9 rektörün görev süreleri doluyor. Bunlar arasında ODTÜ Rektörü Ural Akbulut ile İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu da var, bu 9 rektörün bir daha seçilme hakları yok.
 
Yine Sezer döneminde atanan ama ikinci kez seçilme hakkı bulunan 8 üniversite rektörü var. Bu 8 rektör üniversitelerde yapılan seçimlerde yine en çok oyu aldılar. Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç ve YÖK yönetimine eleşitrileri ile bilinen Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın bu gruba giren rektörler arasında.
 
Toplam 21 üniversitede yapılan seçimlerde her üniversitede en yüksek oyu alan 6 rektör adayı YÖK'e bildirildi. Yani YÖK'ün önünde şimdi 126 rektör adayı var. Adaylar tek tek YÖK Genel Kurulu'na çağrılacak ve üniversitelerinde neler yapacaklarını, projelerini anlatacaklar.
 
YÖK her üniversite için aday saysını üç indirecek ve isimler Çankaya Köşkü'ne gönderilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu üç aday arasından birini rektör olarak atayacak, ama Cumhurbaşkanı'nın tercihini en çok oyu alan rektör adaylarından yana kullanıp kullanmayacağı merak konusu.
 
Gül, bir ay önce Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne en çok oyu alan Metin Lütfü Baydar'ı yeniden rektör olarak atamıştı.

manşet haber



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,414 µs