En Sıcak Konular

Zafer gecesinin acı bilançosu

21 Haziran 2008 19:01 tsi
Türkiye'nin Hırvatistan'ı yendiği maçtan sonra yaşanan sevinç gösterilerinin faturası sabah ortaya çıktı.

Magandaların silahla ateş etmesi sonucu çok sayıda vatandaş yaralandı. Bunun yanısıra sevinmesini bilmeyen şehir magandaları ise esnafa zarar vermeyi sevinme zannedip dükkanlara maddi hasar verdi.

İşte mutlu kecenin kara bilançosu

Gaziantep'teki sevinç gösterilerinde silahla rastgele havaya açılan ateşler sonucu 5 kişi yaralandı, sevinç gösterilerinde Türk bayrağı sallayan 15 yaşındaki genç ise, otomobilden düşerek ağır yaralandı.


Bursa'da 20'den fazla dükkanın penek ve camları kırıldı. Sevinmeyi abartan fanatikler bazı elektrik direklerinin devrilmesine sebep oldu.

Kahramanmaraş'ta maç sonrası Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde, evlerinin damında bulunan 16 yaşındaki Gülperi Alcı, açılan ateşte göğsüne kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı.

Niğde'de maçın ardından düzenlenen sevinç gösterilerinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce Yukarı Kayabaşı Mahallesi'nde rastgele havaya ateş açıldı. Açılan ateş sonucu, sevinç gösterilerini evlerinin balkonundan izleyen Yasemin G. (25) karnından yaralandı.

Adana'da, Maç sonrası, Emek Mahallesi Umut Apartmanının 3'üncü katındaki evlerinin balkonunda sevinç gösterilerini izleyen Elif Burak (20), açılan ateş sonucu kalçasından yaralandı. Ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Burak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Mithatpaşa Mahallesi 120 Sokaktaki evinin damına çıkarak kuru sıkı tabanca ile ateş etmek isteyen Mustafa Özkaya (62), kendi kendini yaraladı. Parmaklarından yaralanan ve özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Özkaya'nın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


İstanbul'daki sevinç gösterilerinde silahla havaya rastgele açılan ateş sonucu 6 kişi vurularak yaralandı. Açılan ateş sonucu, Üsküdar'da Duygu Kader Öztürk (10), Ümraniye'de 3 yaşındaki Kader Öztürk, İbrahim Hışoğlu (30) ve Ferhat Saraç (39), Güngören'de Murat Aysal (27), Fatih'te de Emel Aytürk (30) yaralandı.

Bu kişilerden kolundan yaralanan Öztürk, sırtından vurulan Hışoğlu ve bacağından yara alan Saraç, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine; kolundan yaralanan Aysal Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma, koluna kurşun gelen Aytürk de Haseki Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan sevinç gösterileri sırasında havaya açılan ateş sırasında, çenesine kurşun isabet eden yaşlı bir kadın yaralandı. Camikebir mahallesinde, karşılaşmanın ardından kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından tabancalarla rastgele ateş edildi. Bu sırada mermilerden biri, evinin damında uyuyan Sultan Baylan'ın (55) çenesine isabet etti.
 
zaman



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs