Haydi gel böyle olma! | " /> Haydi gel böyle olma! | "/>

En Sıcak Konular

Haydi gel böyle olma!

21 Haziran 2008 16:54 tsi
Haydi gel böyle olma! Çiğdem Anad, Pınar Kür, Müjde Ar ve Aysun Kayacı’nın sunduğu Haydi Gel Bizimle Ol programının sezon finalinde sunucular tarafından bazı kadınlar hakkında iğrenç ifadeler kullanıldı. Ama kimseden doğru dürüst bir tepki gelmedi.

Haydi gel bizimle böyle ol..

Çiğdem Anad, Pınar Kür, Müjde Ar ve Aysun Kayacı’nın sunduğu Haydi Gel Bizimle Ol programının sezon finalinde, geçtiğimiz günlerde ”Türk erkekleri Rus hayat kadınlarına yılda 600 milyon dolar ödüyor “ diyen Prof. Dr. Hurşit Güneş’in sözleri polemik konusu olmuştu.

Güzide entelektüellerimizin aralarında geçen diyaloglarda, Türk hayat kadınları kastedilerek ‘yerli malı’ tabiri (daha doğrusu hakareti) kullanılmıştı.

Bütün program boyunca hiçbiri de durup ‘yahu biz ne diyoruz, sonunda bahsettiğimiz bir insan, ne iş yaparsa yapsın bir insana mal denebilir mi’ diye sormak aklının ucundan geçmemişti.

***

Evet, dört tane ‘modern’ kadın oturuyor, başka kadınlardan ‘mal’ diye söz ediyorlar ve bundan hiç rahatsız olmuyorlar. 

Hayat kadınlarının yaptıkları işi ‘entelektüel’ ya da ahlaki açıdan eleştirmiyorlar, hayat kadınlarının neden hayat kadını olduklarını sorgulamıyorlar ama hayat kadınlarından ‘mal’ diye bahsediyorlar.

***  

Diyelim ki güzide entelektüellerimiz, hayat kadınlarının bedenlerini kiralamak suretiyle kendilerini birer ‘mal’a indirgediklerini tescil etmek maksadıyla böyle bir ifade kullandıklarını kabul ettik.

Bu sefer de hayat kadınlarının kendilerini ‘mal’a indirgemelerinin asıl yolunun kendilerine birer ‘mal’mış gibi muamele edecek olan erkeklerden geçtiğini ve bu sebeple de karşısındaki insana ‘mal’mış gibi muamele eden erkeğin insaniyet sahibi olmak noktasında zaaf gösterdiklerini tescil etmekten neden imtina ettiklerini ve sadece hayat kadınlarına hakaret etmeyi tercih ettiklerini anlamak da güçlük çekiyoruz.

Bu diyalogu bir magazin haberi olarak veren ve haberin hemen altına da Aysun Kayacı’nın bikinili fotoğraflarını iliştiren Vatan gibi gazetelerinse neden bu kadar gayr-ı eleştirel bir tavırla meseleye yaklaştıklarını ise hiç anlayamıyoruz. 

Üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen kendisini feminist ya da humanitaryan olarak takdim eden hiçbir köşe yazarının bu konuda tek bir laf bile etmemesiyse tam bir dumur.

Yoksa herkes bazı kadınların ‘mal’ oldukları konusunda hem fikir mi?

www.iyibilgi.com analiz Erkam Can



Bu haber 1,991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs