En Sıcak Konular

Bakan Çelik sonunda isyan etti!

21 Haziran 2008 14:55 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten sağlık yolsuzluklarına derin neşter...

TBMM'de gazetecilere açıklama yapan Çelik, sağlıktaki skandallara isyan bayrağı çekti. Peki, Bakan'ın 'inanılır gibi değil' dediği olay ne?

Bakan  Vatandaşımızın üçte birinin hasta olduğunu, bir kişiye 6 bin ilaç yazıldığını saptayan Çalışma Bakanlığı, sağlıktaki skandallara isyan bayrağı çekti.Türkiye'nin üçte birinin hasta olduğu ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sağlıkta yapılan usulsüzlüğün önüne geçmek için sistem değişikliğine gideceklerini söyledi. TBMM’de gazetecilere açıklama yapan Çelik, ilaç ve tedavi giderlerini mercek altına yatırdıklarını ve insanın kanını donduracak hilelere ulaştıklarını belirtti.

BİR KİŞİYE 6 BİN İLAÇ

Sonucu birkaç gün içinde duyuracaklarını söyleyen Çelik, “Bütün verileri topluyoruz. Açıklama yaptığımda herkes şaşıracak” dedi. İnceleme ile ilgili ön bilgi veren Çelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı. Bakan şöyle konuştu; “Şişirilmiş faturalar var. Bir hastanede yoğun bakımda olan hasta, başka bir hastanede ayakta tedavi ediliyor görünüyor. Olacak şey değil diyeceksiniz ama bir hastaya 6 bin tane ilaç yazılmış. Müfettiş raporları var elimizde. Ameliyat olmuş gösterilen hastanın böyle bir ameliyat olmadığı tespit ediliyor. ‘Hıçkırık’ için başvuran bir hastaya günlerce, onlarca test yaptırılıyor. Olmamış tedaviler olmuş gibi gösterilmiş."

Türkiye’de hasta sayısında son 6 ay içinde korkunç bir artış yaşandığına da dikkat çeken Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

TEK DOKTOR DÖNEMİ

“İnanılır gibi değil. Rakamlara göre Türkiye’nin 3’te 1’i hastanelerde. Elimizdeki verilere göre 24 milyon insan hasta görünüyor. Bu mümkün değil. Türkiye’de iki büyük hastaneye giden hasta sayısı Ocak ayında 18-20 binken, Nisan ayında 130 bine çıkmış. Bir hastaneye 8 trilyon tedavi parası verirken, bir ay sonra birden bu rakam 18 trilyona çıkıyor. Böyle şey olur mu? Hasta sayısındaki bu kadar artış mümkün değil, bunların hepsini çözeceğiz."

Üç ay içinde yeni sistemi hayata geçireceklerini belirten Çelik şunları söyledi; “Online sisteme geçeceğiz. Artık bir hastanın doktor doktor, hastane hastane dolaşmasını önleyeceğiz. Bir doktora giden hasta, bir başkasına gidemeyecek. Gittiği zaman, bilgisayarda hemen görülecek ve kusura bakmayın siz daha önce tedavi olmuşsunuz denilecek. Böylece bir hastanın birkaç doktor tarafından birkaç gün içinde seri olarak aynı şikayet için kendisini tedavi ettirmesi dönemi tarihe karışacak. Reçeteler de online sistemle yine yapılacak. Böylece usulsüzlüklerin önüne geçeceğiz." Bakan Çelik, yeni uygulamayla devlet kaynaklarının israf edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

bugün



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs