En Sıcak Konular

Büyük sermayenin meslek liseleri pişmanlığı

21 Haziran 2008 13:58 tsi
Koç Grubu meslek liseleri konusunda günah çıkartmaya başladı...

28 Şubat sürecinde, sırf İmam Hatipleri baltalayabilmek için çıkartılan ancak meslek liselileri de vuran başta 8 yıllık eğitim olmak üzere bir dizi yasal düzenlemeyi canla başla savunan Koç Grubu, şimdi günah çıkartıyor. Koç Holding’in yayınlattığı reklamlarda, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” deniliyor. 
  
İdeolojik takıntılarla İmam Hatip Liselerini bitirmek isteyen çevrelerin baş destekçilerinden birisi olan, 28 Şubat sürecinde İHL’ler ile birlikte meslek liselerinin de zayıflayıp yok olmasına çalışan 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim projesine sahip çıkan Koç ailesi, fabrikalarında çalıştıracak teknik eleman bulmakta zorlanınca ilanlarla meslekî eğitimi canlandırma kampanyası başlattı. 

2 BİN MESLEK LİSELİYE BURS 
Koç Şirketler Grubu’nun kendi web sitelerinin yanı sıra pek çok internet portalına verdiği paralı reklamlarla duyurmaya çalıştığı, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” isimli proje kapsamında, bu okulları cazip hale getirecek destek çalışmaları yürütülüyor. Koç Grubu’nun internet duyurularında şu bilgilere yer veriliyor: 

“Staj Destekli Meslek Lisesi Bursları: 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin her ilinden en az bir meslek lisesini kapsayacak şekilde, sanayi ve hizmet sektöründe toplam 182 okuldan 2000 öğrenciye verilmiştir. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında burs verilen okul sayısı 250’ye çıkarılmıştır. 2006-2007 eğitim-öğretim yılında verilmeye başlanan ‘Staj Destekli Meslek Lisesi Bursları’ yedi yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Bursiyer seçimi kademeli olarak gerçekleştirilmektedir. Bursların verilmeye başladığı 2006-2007 eğitim-öğretim yılından başlamak üzere 4 yıl boyunca, her yıl 2 bin yeni bursiyerin programa dahil edilmesi ile 4 yılda 8000 öğrenciye ulaşılacaktır. 7. yılın sonunda ise bu öğrencilerin tümü mezun edilmiş olacaktır. Burslar başarı kriterlerini yerine getiren öğrenicilere kesintisiz olarak verilecektir.” 

DOKUZ SENE ÖNCEKİ HÜRRİYET
Meslekî eğitim geliştirmek için bugün kampanyalar düzenleyen Koç Grubu, Refahyol Hükümeti’nin anti demokratik yöntemlerle devrilmesinin ardından gelen süreçte teknik eğitimi baltalayan 8 yıllık kesintisiz eğitim projesini ise canla başla savunuyordu. Koç Holding’in bu doğrultudaki sayısız etkinliklerinden birisine ilişkin haber, 28 Eylül 1999 tarihli Hürriyet gazetesinde şu ifadelerle yer alıyordu: 

“Sekiz yıllık eğitim projesine destek amacıyla Koç Grubu Şirketleri ve Vehbi Koç Vakfı tarafından yaptırılan ve bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen 12 Koç İlköğretim Okulu'ndan sonra, şimdi de Vehbi Koç Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteğiyle, öğretmenlerin iş başında eğitimine yönelik büyük bir proje hazırlığına başladı.” 

habervaktim



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs