En Sıcak Konular

Feyzullah Aslan Çok Bozulmuş

21 Haziran 2008 13:49 tsi
Fikret Otyam'ın, Antalya Emniyet Müdürü hakkındaki yazıları Feyzullah Arslan'ın psikolojisini bozmuş, kendini kötü hissetmiş, içine kapanmış...

Fikret Otyam'ın, Antalya Emniyet Müdürü hakkındaki yazıları Feyzullah Arslan'ın psikolojisini bozmuş. Duruşmada Otyam'ın avukatı Feyzullah Arslan'ın yazdığı kitabın mesai saatinde yazılıp yazılmadığını, kitap yazmak için personeline genelge yayınlayıp yayınlamadığının öğrenilmesini istedi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın, gazeteci, yazar ve ressam Fikret Otyam ile yayıncı İdris Özyol aleyhinde ''gerçeğe aykırı beyan ve hakaret'' suçunu işledikleri iddiasıyla açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasına devam edildi.

Antalya 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı Feyzullah Arslan ile davalı Fikret Otyam katılmazken, davalı İdris Özyol ile Feyzullah Arslan'ın bir yakınının da yer aldığı tanıklar katıldı.

Mahkeme Hakimi Nursel Teke, tanıklardan emekli emniyet görevlisi Nurten Ünsür'e, ''Fikret Otyam yazısında trafik sorunundan bahsetmiş. Bu sorun Türkiye'nin yarasıdır. Yazıp, çizilmeyle bu sorunlar çözülmüyor. Gazeteci gözlemini yazıyor. Feyzullah Arslan neden rahatsız oldu?'' diye sordu.

Nurten Ünsür, 33 yıllık meslektaşı ve arkadaşı Feyzullah Arslan'ın çok başarılı, çalışkan, araştıran ve trafik sorununa duyarlı bir emniyet müdürü olduğunu söyledi. Feyzullah Arslan'ın Antalya'da göreve gelmesiyle gasp, hırsızlık gibi suçlar ile trafik kazalarının azaldığını savunan Ünsür, buna karşın Otyam'ın yazısında Arslan'a bu konularda hak etmediği suçlamalar yönelttiğini öne sürdü.

Hakim Nursel Teke, Ünsür'ün sözleri üzerine, ''Belli makamlardaki kişiler eleştiriye açık olmalı. Yazıda İçişleri Bakanı'na yönelik sözler de var. Belki bakan eleştiriye daha açık. Dava açmış mı?'' dedi.

''ARSLAN'IN PSİKOLOJİSİ BOZULDU''
Tanık olarak dinlenen Feyzullah Arslan'ın akrabası olduğunu bildiren Yusuf Yadoğlu da, Otyam'ın yazısının ardından Arslan'ın çok üzüldüğünü belirterek, ''Yazı nedeniyle gerçekten psikolojisi bozuldu. Dergide yazının yayımlanması onu çok üzdü. İçine kapandı'' diye konuştu.

Hakim Nursel Teke'nin, Fitret Otyam'ın yazısında yer alan ifadelere atıfta bulunarak, ''Emniyet Müdürü kitapları ne zaman yazıyor? Mesai saatinde mi yazıyor'' diye sordu. Tanık Yusuf Daloğlu, ''Feyzullah Arslan günde dört saat uyur. Yazılarını evinde yazıyor'' yanıtını verdi.

Duruşmaya tanık olarak dinlenen Antalya Tanıtım Vakfı Başkanlığını yürüten Nizamettin Şen de, Arslan'ın yaptıkları sohbetlerde sık sık Otyam'ın hakkında yazdığı yazından bahsettiğini ve üzüntüsünü dile getirdiğini belirterek, ''Yazı, moral dünyasına tesir etmiş, sürekli bundan bahsediyor'' dedi.

Hakim Nursel Teke, ''Siz de yazı yazıyorsunuz. Fikret Otyam'ın yazısı eleştiri midir? Rencide edici midir? Olaya subjektif bakın'' deyince, Nizamettin Şen, ''Bence yazı rencide edicidir. Bunu köşemde de yazdım. Antalya Emniyet Müdürünün görevi 8 milyon turistin geldiği bir kentte çok zordur. Bu konuda gelecek eleştirilen mantık çerçevesinde olmalı. Bir polis şefinin böyle suçlanması mantıklı değil'' yanıtını verdi.

HAKİMİN TEMENNİLERİ
Nizamettin Şen'in sözlerine tepki gösteren Fikret Otyam'ın avukatı Güray Arın, Fikret Otyam hakkında yazı yazdı diye dava açıldığını söyledi. Arın, mahkemenin, Arslan'ın Antalya'daki görevi süresince kazalarda azalma olup olmadığıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan istatistik veriler istenmesini talep etti.

Hakim Nursel Teke, avukatların sözlü tartışmasına müdahale ederken, trafik kazalarına ilişkin şu yorumlar ve temennilerde bulundu:

''İstatistiklerin gelmesi ne değiştirecek? İşi komediye çevirmeyelim. Kazaların azalıp azalmadığını, Türkiye'nin gerçeklerini biz de takip ediyoruz. Trafik sorunu Türkiye'nin yarası. Keşke yazıp çizmeyle, eleştiriyle Türkiye'nin kanayan yarası trafik sorunu halledebilsek. Her birimizin katkısı önemli. Tek tek bireylerin katkısı önemli ama yok işte...''

OTYAM'IN AVUKATININ İDDALARI ARAŞTIRILACAK
Hakim Nursel Teke, Fikret Otyam'ın avukatı Güray Arın'ın talebi üzerine, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın kitap yazmak için emniyet personeline, ''Başlarından geçen ilginç olayları kendisine yazıp vermeleri'' için genelge yayınlayıp, yayınlamadığının sorulmasına karar verdi. Mahkeme, Arslan'ın bu yönde bir genelgesi varsa, mahkemeye göndermesine de karar verdi.

Duruşma Ekim ayına ertelendi.

aktifhaber



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs