En Sıcak Konular

'TÜSİAD yapınca entel işi oluyor'

21 Haziran 2008 13:00 tsi
Bakan Çiçek, ''Biz anayasa değişikliği çalışması yapınca anayasal düzeni değiştirme ithamı ile karşılaşıyoruz, zenginler kulübü yapınca, TÜSİAD yapınca entel bir iş oluyor'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Biz anayasa değişikliği çalışması yapınca anayasal düzeni değiştirme ithamı ile karşılaşıyoruz, zenginler kulübü yapınca, TÜSİAD yapınca entel bir iş oluyor'' dedi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine giderken Malatya'nın Arapgir ilçesinde belediye başkanı Halit Konukçu'yu ziyaret eden Bakan Çiçek, burada gazetecilerin TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısındaki anayasa değişikliği önerisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Çiçek, "Dün onlar bir anayasa konvansiyonu konusunda bir toplantı yaptılar. Anayasa konusunu gündeme getirmiş olmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Hatırlarsanız biz bir sene evvel bu konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptık. O zaman bizim anayasa taslağı hazırlamamızı birçok kişi yadırgadı. Ama şimdi memnuniyetle görüyoruz ki TÜSİAD da bu konuyu bir önemli mesele olarak gündeme alıyor" siteminde bulundu.
 
Biz bundan dolayı memnun olacaklarını söyleyen Çiçek, "Ama aynı konuda TOBB başkanlığındaki başka kuruluşların da meslek kuruluşlarının da çalışmaları var. Bu çalışmalar birbirine paralel gitmelidir" diye konuştu.
 
Birlikte çalışma yürütülmediği takdirde çalışmaların başlamadan öleceğini vurgulayan Çiçek, "O zaman da böylesine önemli bir konu maalesef Türkiye'nin gündeminde çözümsüz olarak kalır. Onun için gündeme gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz, ama daha yapılması gereken çok iş var. En başta bu çalışmalara siyasi partilerin de destek vermesi lazım" dedi.
 
Anayasa değişikliğine en hazır partinin AK Parti olduğunu kaydeden Cemil Çiçek, "Çünkü biz bu konuda hazırlığımızı daha seçimlerden önce başlattık ve seçimlerden sonra da bu çalışmaları yaptık" ifadesini kullandı.
 
Anayasa değişikliği ile ilgili çalışma yaptıkları için anayasal düzeni değiştirmekle itham edildiklerini belirten Çiçek, "Biz anayasa değişikliği çalışması yapınca anayasal düzeni değiştirme ithamı ile karşılaşıyoruz. Zenginler kulübü yapınca, TÜSİAD yapınca entel bir iş oluyor. Ama yapılan her işte bir olumlu yön vardır. Ben olumlu buluyorum bunu" diye konuştu.

cnnturk



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs