En Sıcak Konular

'Bu galibiyete ihtiyacımız vardı'

21 Haziran 2008 09:34 tsi
Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki 13'üncü Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçı sonrasında, ''Eşim ağlayarak beni aradı. Ülkemizin bu galibiyete ihtiyacı vardı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, 13'üncü Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesinden dolayı BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve MilliTakımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i telefonla arayarak kutladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül'ün, Avusturya'ya gitmeden önce Erdoğan'a "Bu maça gidip galibiyeti getirin. Yarı final maçına ben gideyim, final maçını da birlikte izleyelim" biçiminde temennisini ilettiği belirtildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maçı Viyana'da tribünde izledi. Başbakan maçın ardından, çok mutlu olduğunu ve galibiyetin "çileli bir mücadeleden sonra" kazanıldığını belirterek, "Eşim ağlayarak beni aradı. Ülkemizin bu galibiyete ihtiyacı vardı" dedi.
 
Karşılaşma sonrası soyunma odasına inerek teknik heyeti ve futbolcuları tek tek kutlayan Recep Tayyip Erdoğan, "Sizlerle gurur duyuyorum. Bu galibiyet milletimiz için çok önemliydi. Hepinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan da galibiyeti sevinçle karşıladı. Toptan, "Bu maçı kazanan bizim çocuklarımız, Almanya'yı da yener" dedi.

Anlatılması çok zor, muhteşem bir duygu olduğunu ifade eden Toptan, Türk'ün gücünün dünyaya bir kez daha gösterildiğini kaydetti. Toptan, kendilerine bu duyguyu yaşatan futbolcu ve teknik ekibe teşekkür etti.
 
Terim: "Sevincimiz başkalarının üzüntüsü olmasın"
 
Teknik Direktör Fatih Terim, "Almanya ile yapacağımız yarı final maçı, devlerin randevusu olacak" dedi. Terim ayrıca, "Halkımdan bir isteğim var. Sevincimiz başkalarının üzüntüsü olmasın" diye konuştu.
 
Altıntop: "Şimdi kupayı kazanmayı düşünmeye başladık"
 
Milli takım oyuncusu Nihat Kahveci, "Almanya için hazır olacağız. Toparlanmak için birkaç günümüz var. Dolayısıyla çarşamba günü iyi bir form yakalayacağız" dedi.
 
Hamit Altıntop ise, Türk milli takımının "şimdi kupayı kazanmayı düşünmeye başladığını" da belirterek, "Eğer bu yolda devam eder ve bugünkü gibi oynarsak, herşey olabilir. Hala biraz deneyimsiziz ama havamız, devam etme azmimiz ve gururumuz bizi oynanması zor bir rakip yapıyor" diye konuştu.
 
Bu arada, Türkiye genelinde yaralananların sayısı yine 10'u geçti. Yaralılar arasında çocuklar da var. Şanlıurfa Siverek'te çenesine kurşun isabet eden Sultan Baylan adlı kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

cnnturk



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs