En Sıcak Konular

Demirel Masonları ikiye böldü!..

20 Haziran 2008 20:32 tsi
Demirel Masonları ikiye böldü!.. Demirele verilen 'Mason değildir' belgesi Masonları yine karıştırdı. Mason gruplar arasında arka arkaya birbirlerini suçlayan açıklamalar geliyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Masonları ikiye böldü.  Özgür Masonlar Büyük Locası’nın 2000-2004 yıllarında Büyük Üstadlığını yapan Murat Özgen Ayfer’in Uzman Tv internet sitesinde yaptığı açıklamalar Masonlar arasındaki kavgayı yeniden körükledi. Ayfer, Demirel’e “mason olmadığına dair” belgenin verilmesinin yanlış olduğunu belirtmiş ve belgeyi veren Büyük Üstat Necdet Egeran’ın yargılanmadığını bundan dolayı bölünme olduğunu söyledi.
 
BELGE GERÇEK MİYDİ?
Dün medyada geniş yer bulan Ayfer’in açıklamalarının ardından bugün de Süleyman Demirel’e AP Genel Başkan adaylığı sırasında kendisine, ‘mason değildir’ belgesi veren Enver Necdet Egeran’ın oğlu Erol Egeran açıklamalarda bulundu. Gerçek gündem internet sitesine konuşan Egeran, Özgür Masonlar Locası'ndan Murat Özger Ayfer'in, 'Demirel masondu. Belge sahteydi' iddialarına, ‘belge gerçekti' cevabını verdi. Ayfer’in 2000-2004 yılları arasında büyük üstadlığını yaptığı Özgür Masonlar büyük Locası’ın Dünya Masonları olan 111 tarafından kabul edilmediğini de öne süren Egeran şu açıklamalarda bulundu: Erol Egeran'ın Murat Özger Ayfer'e cevabı aynen şöyle:

Özgür Masonlar Büyük Locası'nın 2000 - 2004 yılları arasında büyük üstatlığını yapan Murat Özgen Ayfer, Uzman TV internet sitesinde 27 ayrı soruya cevap verdi.’’ başlıklı haberi dikkatle okudum.

Bildiğiniz gibi Türkiye’deki masonların büyük locası 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'dır. Yurt dışında tanınan ve de muntazam mason olanlar bu büyük locaya bağlıdır. Bunlardan başka bir büyük locanın varlığı önemli değildir. Bu arkadaş Özgür masonlar Büyük locasındandır. Ve de 111’ler diye de bilinen HKEMBL’sinden ayrılarak kurulmuş olan bu masonların varlıkları Dünya Masonluğunca da kabul edilmez.

SÖYLEDİKLERİNİ MUHATAP ALMAYIZ
Bu yüzden söylediklerini biz muhatap olarak almayız.

Bizim büyük locamızda, eski büyük üstad olan ve de Türkiye Cumhuriyetinin hizmetine hayatını adamış olan rahmetli babam, Enver Necdet Egeran'ın vermiş olduğu belgenin dürüstçe ve doğru olarak verildiğine inanırız. Bu olayda herhangi bir art niyet veya politik bir düşünce olmadığını araştırarak tespit etmişizdir. Bu olayı ve her turlu neticesini kabullenmiş ve bağrımıza basmışızdır.Daha fazla söyleyecek bir şey olmadığını düşünüyorum.

 MASON DEĞİLDİR BELGESİ
Türk Masonlarının bölünmesine yol açan olay Süleyman Demirel’nin Adalet Partisi Genel Başkanlığı’na aday olduğunu dönemde yaşandı. Demirel’in ‘Mason’  olduğunu söylentilerinin ortaya çıkmasının ardından o dönemde Masonlar tarafından Demirel’e “Mason değildir” belgesi verilmişti. Bu olay Masonlar arasında 1966’da bölünmeye yol açmıştı.
 
8sutun

 



Bu haber 2,713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs