En Sıcak Konular

Kutan, Mesut Yılmaz'ı eleştirdi

20 Haziran 2008 19:18 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, "Türkiye'de laiklik ve rejim üzerindeki tehlikeler ortadan kalkmadıkça, ordu kışlasına dönmez." şeklindeki sözlerinden dolayı eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı eleştirdi.

Mesut Yılmaz'ı din ve inanç özgürlüğünü benimseyememekle suçlayan Kutan, belirtildiği gibi laiklik ve rejim üzerinde her hangi bir tehdidin olmadığını açıkladı.

Kutan, tatilini geçirdiği Antalya'nın Demre ilçesinde gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. SP Genel Başkanı Kutan, Avrupa Parlamentosu'na yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösteren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı eleştirdi. Mesut Yılmaz'ın "Laiklik ve rejim üzerindeki tehlikeler ortadan kalkmadıkça ordu kışlasına dönemez." şeklindeki açıklamasını talihsizlik olarak nitelendire SP lideri, "Laiklik denilen şey nedir bunu bir türlü tarif edemediler. Aslında bu günkü tabiriyle laikliğe karşı çıkanların gösterdiği hedef biziz. Ancak evrensel anlamda tarif edilecek laikliğe en iyi bir şekilde sahip çıkacak yine biz olacağız." dedi.

AK Parti'nin kapatılması konusuna da değinen Kutan, "Eğer AK Parti kapatılırsa demokrasi yara alır." ifadesini kullandı. AK Parti'nin kapatılmasına milletin karar vermesi gerektiğini söyleyen Kutan, "Millet isterse iktidardan uzaklaştırır. İsterse siyasetenden de siler." dedi. Kutan, erken seçim için de "Erken seçimi gerektirecek bir durum yok. Erken seçim gerginliği artırır." öngörüsünde bulundu.

Recai Kutan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz hakkında alaycı sözler sarf etmesine de değinerek şunları söyledi: "Peygamberimiz hakkında geçmişten bu güne kadar birçok söz söyleyenler olmuştur. Şimdi onların hiçbiri dünyada yoktur. Ama onlar hep lanetle anılmıştır. Önder Sav'ın o sözleri söylediğine inanmak istemiyorum. Gazetelerin yazdığına göre söylemiş. Söylediyse Danimarka ve değişik Avrupa ülkelerinde Peygamberimiz hakkında çizilen karikatürleri kınamak için İstanbul Çağlayan Meydanı'nda bir miting düzenledik. O mitingde ne söylemişsek Önder Sav için o sözlerde geçerlidir." dedi.

zaman



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs