En Sıcak Konular

İşte ilk 11'imiz!

20 Haziran 2008 19:00 tsi
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile Hırvatistan arasında bugün oynanacak çeyrek final maçına artık saatler kaldı ve Ay-Yıldızlılar'ın ilk 11'i belli oldu.

İŞTE İLK 11'İMİZ:

Rüştü, Sabri, Gökhan Zan, Emre Aşık, Hakan Balta, Kazım, Hamit, Mehmet Topal, Arda, Tuncay, Nihat.

 

EURO 2008 çeyrek finalinde Türkiye ile Hırvatistan arasında bu akşam oynanacak maç öncesi Türk ve Hırvat taraftarlar arasında olay çıkmasına ramak kaldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki, karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı çevresinde toplanan Türk ve Hırvat taraftarlar, maçın havasına girmeye başlarken, sayıca çoğunlukta bulunan Hırvat taraftarlar cesaretlenerek, az sayıdaki Türk taraftarlara sataşmaya başladı. Alkol aldıkları gözlenen ve ellerindeki bira şişelerini Türk taraftarlar üzerine atan Hırvatlar gerginlik yarattı.

Yaklaşık 3000 taraftar, 150 kadar Türk'ü meydanda taciz ederken, Türk basın mensuplarına da sataştılar. Avusturya polisi olaya müdahale ederken, az sayıdaki Türkleri o noktadan uzaklaştırmayı tercih etti ve olayları sakinleştirdi.

 

 

'Kavga çıkabilir'

Alman Bild gazetesi, bu akşam Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanacak Hırvatistan-Türkiye maçıyla ilgili haberinde, karşılaşmanın çeşitli nedenlerden dolayı çok gergin geçeceği görüşüne yer verdi.

"Patlama tehlikesi" başlığıyla verilen haberde, "kamikaze kaleci" olarak nitelendirdiği Rüştü Reçber'in kalede oynayacağı belirtilerek, bunun yanı sıra her iki takımın teknik direktörlerinin de en saldırgan teknik adamlar olduğu savunuldu.

 

Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim'in, saha kenarında sık sık kendini kaybettiği ifade edilen haberde, İstanbul Emniyet Müdürü'ne dayak attığı iddiasının da bulunduğuna işaret edildi. Türk ve Hırvat taraftarlar arasında olayların çıkabileceği görüşüne de yer verilen haberde, Çek Cumhuriyeti'ne 2 gol atan Nihat'ın, "Hırvatlar her konuda bizden daha güçsüz. Koşma, oyun ve mücadele konusunda da" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Berliner Kurier gazetesi ise, Hırvat Milli Takımı'nın kaptanı Niko Kovac'ın, Nihat'ın bu sözlerine karşılık, "Sadece sabırlı olmalı ve disiplinli bir şekilde oynamalıyız. O zaman sorun olmaz" şeklinde konuştuğunu yazdı. Hırvat oyuncu Mladen Petric'in ise, "Nihat ne derse desin, biz cevabımızı sahada vereceğiz" diye konuştuğu kaydedildi. "Berliner Morgenpost" gazetesi, "Büyük kardeş yeniden kalede" başlığıyla verdiği haberde, Rüştü'nün takıma yeniden dönüşünü kutlayacağını belirtirken, "Frankfurter Rundschau" gazetesi ise, Hamit Altıntop'a yer vererek, Hamit'in kendisini geliştirerek Türk Milli Takımı'nın bel kemiği haline geldiğini, ancak turnuvaya katılmayan kardeşi Halil'in eksikliğini hissettiğini yazdı.

 

 

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi de, Fatih Terim'i anlattığı haberinde, maçlar sırasında çok öfkeli olduğu gözlenen Terim'in aslında iyi huylu bir insan olduğu belirtilerek, "Çok sakin de olabilir" şeklinde görüş belirtildi.

 

 

HIRVATLARI NASIL GEÇERİZ?

ÖMER ÜRÜNDÜL: ORTA SAHALARINI BOZMALIYIZ

Hırvatistan çok iyi bir takım. Bugüne kadar Euro 2008 eleme gruplarındaki ve şampiyonadaki performansları son derece ihtişamlı. Hırvatistan çabuk futbol oynuyor, sistemi ve takım oyunu çok başarılı. Hırvatlar ve Çekler benzer ekoller ama Çek Cumhuriyeti hava zaafiyetimizi kullanarak bizi zor durumda bıraktı, üzerimize havadan

 

geldi. Hırvatistan çabuk paslarla ve oyunun yönünü hızla değiştirerek oynayacaklar. Türkiye’nin yapması gereken en önemli şey rakibimizin orta saha organizasyonunu engellemek olacaktır. A Milli Takım’da iyi pres yapan bir orta saha Hırvatistan karşısına çıkmalı. Bana göre çift ön libero oynamalıyız, orta alanda Hamit, Ayhan, Mehmet Topal ve Arda yer almalı.

 


Önceki maçlarda geriye düştükten sonra oyunu çevirebilmiştik, artık bu karşılaşmada ilk golü bizim atmamız gerekiyor, skor dezavantajı yaşamamalıyız bir daha. Çünkü yenik duruma düşen takım sistemini bozuyor ve çok zor durumlar yaşıyor. Futbol biraz moral işidir ve futbolun en güzel tarafı hiçbir şeyin belli olmamasıdır. Hırvatistan’ı geçersek Almanya veya Portekiz de çıksa her şey olabilir. Bizimle oynayan takımların şansları bizden fazla ancak sonuç sahada belli oluyor.”

 


HAKAN ÜNSAL: YARI FİNAL ŞANSI HAMİT’İN OMUZLARINDA

“Turnuvaya gelirken en güçlü yerimiz olan orta sahamızın neredeyse çöktüğü bir maç bizi bekliyor. Eksik oyuncularımız var, bunun üzerine Servet de sahada yer almayacak. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen belki de ilk kez turnuvadaki maçlar arasında ortada bir karşılaşma oynanacak. Servet sakatlanmasa daha da fazla ümit taşıyabilirdim. Çek Cumhuriyeti’ni geçtikten sonra Hırvatlara elenirsek üzülürüm, bana göre iki takım arasında çok fazla fark yok. Rakibimizin en güçlü olduğu yer orta saha, bizim en kötü, onların en iyi oldukları yer aynı zamanda. Yine de bizden korkacaklardır, çünkü ne yapacağı ne edeceği belli olmayan bir takımız. Biz de bilmiyoruz ne yapacağımızı, rakip nasıl bilsin? Hamit’in orta sahada oynaması tek avantaj noktamız, Türkiye adına oyunu sırtına alması gereken isim Hamit. Bayern Munih’li oyuncunun performansı Türkiye’nin yarı final şansını belirleyecek. Topu kullanması, takımı yönlendirmesi ve sorumluluk alması Hamit’i özel kılıyor.

 

Hırvatların iyi sistemleri var, defans kurguları da belli ve en etkili oldukları yer orta saha. Forvetleri bence çok etkili isimler değil. Avusturya’nın yaptığı gibi Hırvatistan’ın orta sahada pasifize edebilirsek o zaman rakibimiz hata yapan bir takım haline gelir. Hırvatistan’da sağ kanatta oynayan Srna, orta alanda görev yapan Modric yetenekli ve sakin bir futbolcu ancak iki oyuncu da kaleden uzak isimler. Arda ve Nihat’ın performanslarının üstüne çıkması gerekiyor. Eğer bu iki futbolcumuz iyi oynamazsa şansımız yüzde 20’lere iner. Özellikle Arda iyi oynamazsa yarı finali göremeyiz. Çeyrek finali geçmemiz benim için sürpriz olmaz. Yarı finalde her şey olabilir, finale kadar yürüyebiliriz.”

Vatan



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs