En Sıcak Konular

Milli Takım'a yarı final duası

20 Haziran 2008 16:40 tsi
Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşacak olan A Milli Futbol takımımıza cami cemaati dualarla destek oldu

Malatya'nın Şeker Hoca lakaplı din görevlisi Celal Tilgen de, Cuma namazında Türkiye Hırvatistan maçı için cemaate dua ettirdi. Şeker Camii din görevlisi Celal Tilgen, milli futbolculara dualarla destek oldu.

Cuma namazında vaaz sırasında milli takımı da unutmayan Celal Tilgen, millilerin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale çıkması ve final oynaması için cemaate dua ettirdi. Cemaatte hocanın dualarına aminlerle iştirak etti. İlk duada cemaatin amin deyişini cılız bulan Tilgen, "Bu aminle grip hastası bile iyi olmazdı." ifadelerini kullandı.

Celal Tilgen'in milli takıma ettiği dua şöyle: "Bütün Müslümanların gözü şu anda bu gece yapılacak maçta. Allah rızası için milli takımımızın başarılı olması için dua edelim. Kimin içinden ne geliyorsa, ya Rabbim; milli takımımıza başarılar ihsan eyle, bizleri mahçup ettirme, oradaki oyuncu kardeşlerimize kazasız belasız kırmızı kartsız galibiyetli bir maç ihsan eyle."

Şeker Hoca lakaplı Tilgen, dua sonunda amin diyen cemaatin ses tonunu beğenmeyerek, "Şimdi bu aminle olur mu canım. Şimdi diyecekler ki Celal hocanın duası tutmuyor. Yani şimdi bir grip hastasına dua etseydik bu aminle iyileşir miydi? Allah bugünkü, inşallah devamı da gelecek yarı final de oynayacağız. Milli takımımıza galibiyetler ihsan eylesin. Allah oyuncularımıza sakatlık vermesin, kırmızı kart göstermesin, Hırvatlara karşı rakip gelmeyi nasip eylesin." diye duayı tamamlayarak Cuma namazını kıldırdı.

Bolu'da ise herkes tarafından sevilen, okuduğu dualarla ilgi çeken emekli imam Lütfü Karataş, bu akşam Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşacak olan Milli Takım için taktik gibi dua etti. Lütfü hoca duasında, 'milli takım kalecisi Rüştü'nün panter gibi kurtarışlar yapması, defansın topları kesmesi, golcülerin 90'dan rakip kaleye topu takmaları' dileğinde bulundu.

Lütfü hoca, Cuma namazı öncesinde Cami Camii önünde vatandaşlarla birlikte Mili Takım'a dua etti. Lütfü hocanın duası şöyle: "Yarabbil âlemin şu anda büyük kapında sana inanlar var. Seni kabul edenler var. Senin peygamberini kabul edenler var. İslamı kabul edenler var. Son kitap Kur'an-ı kabul edenler var. Tek din İslam olduğuna inanlar var. Hepsi sence malum. Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, seni sena eden dilleri, duamıza amin diyenleri, Avrupa'ya gidenleri, Türkiye'mizi temsil edenleri, vatanımızın nam-ı hesabında mücadele edenleri, takımımıza taktik verenleri, cennet yurdumuz için ter dökenleri, güzide milli takımımızın kötü gününde iyi gününde yanınlar olanları, Avrupa'nın her tarafında milli takımımızı yalnız bırakmayanları, iki cihanda azil eyle yarabbi. Bundan sonra imparator Fatih hocamıza ve ekibine takımımıza güzel taktik vermeyi, kalecimiz Rüştü'ye panterler gibi uçmayı, gelen topları doksandan yakalamayı, defansımıza Sabri'ye, Gökhan'a, Emre Aşık'a bir kalkan olmayı, aldıkları topları isabetli pas olarak arkadaşlarına atmayı, sağ açığımıza, sol açığımıza fırtına gibi esmeyi, santraforumuza güzel toplarını atmayı, kaptanımız Nihat'a, Arda'da, Tuncay'a Hırvatistan kalesine topları doksandan takmayı, Hırvatistan'ı yenmeyi, bizleri sevindirmeyi, yuvalarımızı neşelendirmeyi, kendilerine nasip eyle yarabbi. Hakkın batıla galip gelmesi için milli takımımızın başarılı olması için Türkiye'mizin Avrupa zaferi için Allah rızası için el fatiha."


cafesiyaset.com



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs