TEK YÜREK! | " /> TEK YÜREK! | "/>

En Sıcak Konular

Haydi Türkiye, 70 milyon TEK YÜREK!

20 Haziran 2008 20:25 tsi
Haydi Türkiye, 70 milyon TEK YÜREK! A Milli Takımımız, bugün Hırvatistan ile Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finalinde karşılaşıyor. Viyana'da oynanacak tarihî maç saat 21.45'te başlayacak. Başbakan'ın izleyeceği "hayırlı maçı" kazanırsak yarı finaldeyiz!

A Milli Takımımız, bugün Hırvatistan ile Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finalinde karşılaşıyor. Viyana'da oynanacak tarihî maç saat 21.45'te başlayacak. İngiltere 96'da, Alpay Özalan Vlaoviç'i gole giderken düşürmediği için Hırvatlara kaybetmiş ve turnuvaya havlu atmıştık. Şimdi tüm Türkiye, Ay-Yıldızlı futbolcularımızın Hırvatlardan rövanşı güzel futbol ve tarihi bir zaferle almasını bekliyor.  
 
Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti'nin bulunduğu grupta 6 puan toplayarak Euro 2008'de çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız, bugün Hırvatistan karşısında tarihî bir sınava çıkıyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak maçı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Roberto Rosetti yönetecek. Euro 96'da Vlaoviç'in golüyle Hırvatistan'a 1-0 yenilen Milliler, güçlü rakibini bugün mağlup ederse, 25 Haziran Çarşamba günü yapılacak şampiyonadaki ilk yarı yarı final maçı için Basel'de olacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçında kırmızı kart gören Volkan'ın yerine kalede Rüştü, sarı kart cezalısı Aurelio'nun yerine ise Ayhan'ı oynatmayı planlıyor. Fatih Terim, Hamit Altıntop'u orta alanda Mehmet Topal'ın yanına kaydırması halinde ise Sabri'yi sağ beke çekmeyi düşünüyor. Bu durumda Ayhan Akman'a yine yedek kulübesinin yolu görünecek. Sakatlığı sebebiyle turnuvayı kapatan Emre Güngör'ün yerine de büyük bir ihtimalle Emre Aşık forma giyecek. Şampiyonaya 4-3-3 sistemiyle başlayan Fatih Terim, Emre Belözoğlu'nun sakatlığından sonra denediği ve başarılı olduğu 4-4-2'den Hırvatistan maçında da vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Emre Belözoğlu'nun, dev randevuda oynama şansı yok denilecek kadar az. Tümer Metin'in de bugünkü maça yetişmeyeceği açıklandı. Sakat ve cezalıların çok oluşundan dert yanan Terim'in yüzünü yoğun tedavi programıyla oynayacak düzeye gelen Servet güldürüyor.

Terim'in ilk 11'de Rüştü, Hamit, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Ayhan veya Sabri, Semih ve Nihat'a şans vermesi bekleniyor. Tek ön liberolu oynayan rakibe karşı fizikî güç olarak daha baskın görünen Ay-Yıldızlı ekibimizde Tuncay ve Nihat'a ileri uçta büyük görev düşüyor. Modriç, Kranjcar ve Rakitiç'in Hırvatların defansını sekteye uğrattığını iyi bilen Terim de, zaferin gizli şifresini rakip savunma üzerine ayarlıyor. Planlarını final için yapan tecrübeli teknik adam, kart sınırında bulunan futbolcuların da dikkatini çekti. Milli Takım'ımızın Hırvatistan ile oynayacağı çeyrek final mücadelesinde kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek 8 futbolcumuz bulunuyor. Emre Aşık, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri, Mehmet Topal, Arda ve Kazım, muhtemel Hırvatistan galibiyetinde sarı kart görmeleri halinde yarı finalde forma giyemeyecek. A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde bugün karşılaşacağı Hırvatistan ile daha önce 3 maç yaptı. Türkiye, 1'i resmî, 2'si özel geride kalan 3 maçtan 1'ini kaybederken, 2'sinde berabere kaldı, rakibi karşısında galibiyet elde edemedi.

Fatih Terim, 4 oyuncusunu yedek kulübesinde unuttu!

Euro 2008'de grup maçlarını ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükselen Türkiye'de, Teknik Direktör Fatih Terim, kadrosundaki 23 futbolcudan 19'una forma şansı verdi. Kaleciler Rüştü ve Tolga'nın yanı sıra Uğur Boral ve Ayhan Akman şu ana kadar takımda yer alamayan oyuncular oldu. İstatistiklere bakıldığında ise Millilerin 3 maçta kaydettiği 5 golün 4'ü 75. dakikadan sonra geldi. Sadece Semih, İsviçre karşısında 57. dakikada kafayla topu ağlara gönderirken, aynı karşılaşmada Arda 90+2'de takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0 geriye düşen Türkiye'de, 75. dakikada Arda, 87. ve 89. dakikalarda da Nihat sahneye çıkarak, Ay-Yıldızlıların çeyrek finale çıkmasını sağladı. Türkiye, Çek Cumhuriyeti maçında, 30 dakika 41 saniye (yüzde 57) topa sahip olmayı başardı. Bu karşılaşma, Millilerin topa en fazla sahip olduğu mücadele özelliğini taşıdı. M.Burak Bürkük, Viyana

Arda Turan en iyi 11'de

Euro 2008'de grup maçları tamamlanırken, Eurosport; göze çarpan ve hayal kırıklığına yol açan futbolculardan oluşan 22 ismi belirledi. A Milli Takımımız'ın genç yıldızı Arda Turan da en iyiler arasındaki yerini aldı. Grup maçlarında en iyi 11'e giren futbolcular mevkilerine göre şöyle sıralandı: Kaleci Buffon (İtalya), sağ bek Srna (Hırvatistan), stoper Chivu (Romanya), sol bek Zhirkov (Rusya), defansif orta saha Galasek (Çek Cumhuriyeti), sağ kanat Ronaldo (Portekiz), hücuma dönük orta saha Hakan Yakın (İsviçre), hücuma dönük orta saha Sneijder (Hollanda), sol kanat Arda Turan (Türkiye), forvet Podolski (Almanya), David Villa (İspanya). En kötü 11'e giren futbolcular arasında ise Türkiye maçında topu elinden kaçıran Çeklerin file bekçisi Petr Cech başı çekti.

Şampiyonanın en hırçını Türkiye

Milli Takım'ın istatistikleri herkesi şaşırtmaya devam ediyor. İsviçre önünde 1-0'dan 2-1, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında da 2-0'dan 3-2'lik galibiyetleri yakalayan Türkiye'yi bu alanda kimse yakalayamadı. İspanya sadece bir maçta geriden gelerek galibiyete ulaştı. Milli Takım'ın, ev sahiplerinden İsviçre ile oynadığı karşılaşmada ise hakem 64 taç ve 46 faul düdüğü çaldı. Bu maç, bu kategorideki istatistiklerde ilk sırada yer aldı. Sarı kart istatistiklerinde gördüğü 10 sarı kartla lider durumda bulunan Türkiye'nin 3 maçında, hakemler 14 kart çıkarttı. Çek Cumhuriyeti maçında Volkan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Saraybosna'da Türk bayrağı kalmadı!

Türkiye-Hırvatistan maçı, Saraybosna için ayrı bir önem taşıyor. Ay-Yıldızlı bayrakları satan tüm dükkânlarda ürünler tükenmiş durumda. Boşnak Müslümanlar, Hırvatlara nazire edercesine caddelerde Türkiye formasıyla dolaşıyor. Bugün de Saraybosna sokakları Türk bayraklarıyla donatılacak. BM Barış Gücü'nde görevli Türk Taburu'nda görev yapan asker ve rütbeli personel de maçı formalarıyla takip edecek. Dev maç, Avusturya basınından da büyük ilgi gördü. Ülkenin yüksek tirajlı iki gazetesi Kurier ve Sterreich, karşılaşmayı başlıklarına, "Her iki takım da evinde oynayacak." şeklinde taşıdı. Haberde, Viyana'da yaşayan 63 bin Türk ve 16 bin 503 Hırvat olduğuna dikkat çekildi. Murat Özkaya, Saraybosna

Cuma namazına giden oyunculara büyük ilgi

Euro 2008 çeyrek final maçında bu akşam Hırvatistan'la karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım'da oyuncular cuma namazına gitti. Taraftarlar ve camii cemaati, futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Viyana'daki Avustur-Türkiye İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Diyanet Camii'nde kılınan cuma namazına gelen oyunculara camii cemaati ve minik taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Caminin imamı Cuma Hutbesi'nde Milli Takım oyuncularına başarılar dilerken, camiye gelişte ve cami çıkışında da ay-yıldızlı bayraklarla tezahürat yapan taraftarlar alkışlarla futbolculara moral verdi.

Ay-Yıldızlılara halkın güveni tam

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ankete katılan taraftarlar, bugün çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'mızın Euro 2008'de yarı finale çıkacağına inanıyor. Federasyonun internet sitesinde düzenlenen ankette oy kullanan futbolseverlerin yüzde 91'i Milli Takım'ın yarı finale yükseleceği yönünde görüş bildirdi. Yüzde 9'luk bir kısım ise Milli Takım'ın çeyrek finalde eleneceğini düşünüyor.


 

 

 

Saat: 21.45 (TSİ)

Hakem: Roberto Rosetti, Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (İtalya)

Yayın: atv, Lig TV

Stat: Ernst Happel (Viyana)
 
Zaman



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs