En Sıcak Konular

Hafta sonu yağmur geliyor

20 Haziran 2008 15:13 tsi
Türkiye’yi etkileyen sıcak dalgası yerini serin havaya bırakıyor. Eğer hafta sonu gelse denize, girsek diyen varsa hava durumuna bakmalarında fayda var! İşte son durum:

Türkiye’yi etkileyen sıcak hava dalgası bugün Doğu bölgelerde de etkili oluyor. Batıda ise sert esen poyraz serinlik vermeye başladı. Hafta sonu sıcaklıklar biraz azalsa da yine mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Milli takımın çeyrek finali oynanacağı Viyana’da bugün bulutlanma fazla, rüzgar hafif esiyor ve 25 derece sıcaklık var. Akşam maç esnasında sıcaklık 18 dereceye inecek, yağmur görülme olasılığı yüzde 20. İstanbul’da bugünden itibaren poyraz sert eserek serinlik verebilecek ancak sıcaklıklar yine de yüksek, ısınmadan dolayı ara ara beyaz bulutlar görülüyor. Ankara bugün de sıcak, İzmir’de sert esmeye başlayan poyraz serinlik veriyor, hafta sonu ise rüzgar daha kuvvetli esecek. Adana’da bugünlerde nem oranı düşük ancak hava çok sıcak olacak. Bugün İstanbul 31, Ankara 32, İzmir 35, Bursa 32, Adana 35 derece.

 Marmara’da sıcaklıklar bugün de 30 derecenin üzerinde ancak poyraz sert eserek havayı serinletecek. Isınmadan dolayı bugün de Edirne-Kırklareli arasında yaz yağmurları görülebilir. Hafta sonu da bölgede poyraz sert, sıcaklık biraz azalsa da yine mevsim ortalamalarının üzerinde olacak. Bugün Edirne 32, Çanakkale ve Sakarya 31 derece.

 İç Anadolu Bölgesi’ne ulaşan sıcak hava dalgası nedeniyle bugün de hava çok sıcak. Sıcaklık Konya’da 32 dereceye kadar çıkacak, hafta sonu sıcaklıklarda fazla olmasa da düşüş bekleniyor. Bugün Konya 32, Eskişehir 30, Sivas 27 derece.

 Ege Bölgesi’nde dün hafif rüzgar beraberinde hava oldukça bunaltıcıydı, bugün ise rüzgar sert eserek serinlik verebiliyor. Ancak sıcaklıklar yine 35 derece civarında olacak, hafta sonu rüzgar kuvvetlenirken Çeşme-Bodrum arasındaki açıklarda fırtına bekleniyor. Bugün Denizli 37, Muğla 36, Kütahya 30 derece.

 Akdeniz Bölgesi’nde düşük nem oranı nedeniyle hava kuru ve sıcak, orman yangını riski sürüyor. Antalya 37 derece..

 Güneydoğu’da bugün sıcaklık biraz daha artarak gölgede 40 dereceye yaklaşacak, güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı. Bugün Diyarbakır 39 derece.

 Doğu Anadolu’da bugün Kars-Ardahan ve bir ara Erzurum’da kısa süreli sağanak yağmur görülebir, diğer yerlerde hava açık ve sıcaklıklar 3-4 derece daha yükselecek. Hava sıcaklığı bugün Erzurum’da 25, Malatya’da 34, Van’da 26 dereceye çıkıyor

 Karadeniz Bölgesi’nde bugün ısınmadan dolayı Bolu-Kastamonu ve Samsun arasında ve Rize dolaylarında yaz yağmurları görülebilir. Bugün Trabzon 25, Bolu 29, Samsun 26 derece.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbulluların bugünden itibaren rüzgarın kuzeyden sert esmesiyle rahat bir nefes alacağını belirterek, bu rüzgarın etkisiyle sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalacağını bildirdi. Yurtta ise yağmurlar hakim olacak...

Cumartesi günü karadeniz bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar Pazar günü de devam edecek.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, dün İstanbul’da en yüksek hava sıcaklığının 35 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.

HABER 7- NTV



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,918 µs