Gökçek'ten kurtulmak isteyenler var! | " /> Gökçek'ten kurtulmak isteyenler var! | "/>

En Sıcak Konular

Gökçek'ten kurtulmak isteyenler var!

20 Haziran 2008 11:52 tsi
Gökçek'ten kurtulmak isteyenler var!
AKP içindeki pöpüler simalardan biri olan Melih Gökçek üzerinde bazı çevreler bugünlerde değişik hesaplar yapmaya başladı. Referans Gazetesi'nden Nuray Başaran Melih Gökçek'le yaptığı röportajda, AKP'de kendisinden rahatsız olanları ve partinin akıbeti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Abdüllatif Şener'in AK Parti treninden indiğini söyleyerek, 'Başbakan bizim trenden inen olmaz dememiş. Bu insanın artık kendi karakteri. İnen de olabilir. İnerse siyasi hayatı biter' dedi.

 Uzun bir süredir Türkiye'nin en çok konuştuğu belediye başkanı Melih Gökçek. Herkese göre konuşulmasının, tartışılmasının bir sebebi var. Ancak geçtiğimiz yazdan bu yana gündeme gelme sebeplerinin başında "su" geliyor. Gökçek, geçen yaz susuzluktan, bu yıl ise getirdiği suda boğulmak üzere mi? Kapatma davası sırasında rolü oldu mu? Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile diyaloğu ve samimiyeti ne? Paksüt'ün eşi Ferda Hanım Belediye şirketinde neden görev aldı? Erdoğan'a yasak gelmesi halinde Gökçek meydanlara çıkar mı? Soruların ardı arkası kesilmiyor. Gökçek sadece Ankara'da değil, artık tüm Türkiye'nin tartıştığı isim. Biz de tüm Türkiye'nin merak ettiklerini konuştuk.

 Beni CHP devirmek istiyor dediniz. Aynı şekilde de AK Parti içinde de sizi devirmek isteyenlerin olduğu söyleniyor. Buna katılıyor musunuz?

Katılıyorum.

 Ak Parti içinde sizi niye devirmek istiyorlar?

Bu soruyu sorduğunuza göre kimler olduğunu biliyorsunuzdur. O kişilere gidip Melih Gökçek'in hakkında niye konuşuyorsunuz diye sormak lazım.

 Yoğun bir şekilde Başbakan ve sizin aranızın açık olduğu konuşuluyor. Bu kez başbakanın sizi aday göstermeyeceği yönünde spekülâsyonlar yapılıyor.

Çatlasalar da patlasalar da başbakanla bizim aramızı açamazlar. Avuçlarını yalarlar.

 Peki, başbakanın sizi aday göstermeme ihtimali var mı?

Ben şahsen öyle bir endişe taşımıyorum. En ufak bir endişe taşımıyorum.

 Sayın başbakanla hangi sıklıkta görüşüyorsunuz?

İhtiyaç duyduğum her an giderim görüşürüm. Derdimi de anlatırım. Bazen iki gün üst üste konuşurum, bazen bir ay konuşmam. İhtiyaç duyduğum anda başbakana ulaşamam diye bir şey söz konusu olmaz.

 AK Parti'nin kuruluşu sırasında siz de bir parti kuruluşu hazırlığı içerisindeydiniz.

Öyle idi o zaman. Başbakanın partinin başında olmama durumu söz konusu idi. Yasaklı hali gündem de idi. Yasaklı hali kalktıktan sonra olay da bitti.

 Şimdi Başbakan'ın yine yasaklı olmasıyla ya da olabilirliğiyle ilgili bir süreç yaşıyoruz. Sizin daha önce yasaklı döneminde olduğu gibi yeni bir parti ve liderlik hazırlıklarınız olduğu iddia ediliyor.

Böyle bir hazırlığı yapmayı kendim için şerefsizlik adlederim. Böyle bir olay kesinlikle yoktur. İspat etsinler siyaseti bırakırım. Partinin içinde sizinle ilgili dedi kodu yapanlar dediniz, evet bunu yapanlar bunu da çıkarıyorlar. Parti kapatıldığı taktirde kendi içerimizde Sayın Tayyip Erdoğan'ın düşeceği sıkıntı üzerine ikbal bekleyen kim varsa, o şerefsizdir dedim.

 Peki ikbal bekleyenler var mı AK Parti içinde?

Elbette olabilir, niye olmasın?

 Kimler bunlar?

O bana düşmez, siz arayın bulun.

 Size göre böyle birileri var ama değil mi?

Maalesef vardır. Olmaz mı?

 Ak Parti bölünür mü? Başbakan, "trenden inen bir daha binemez" dedi.

Trenden inen her zaman olur. Ama trenden inenler yapacağını kendilerine yaparlar. Çünkü bugüne kadar siyasal mücadelelere bakın. Kim kalkıp da trenden inmişse siyasi hayatı da bitmiştir.

 Abdüllatif Şener trenden indi mi?

Abdüllatif Şener indi. Şimdi yok işte. Şimdi örnek bu. AK Parti'nin treninden inen olabilir mi? Olabilir ama başbakanımız ne demiş? Bizim trenden inen olmaz dememiş. Bu insanın artık kendi karakteri. İnen de olabilir. İnerse siyasi hayatı biter, bu kadar açık.

 Başbakan yasaklanırsa sizi tavsiye eder mi?

Artık kapılsa da, kapatılmasa da bu hareketin lideri olarak yine yoluna devam edecek. Kapatılsa da, bu işin lideri olarak devam edecek. Parti kapatılsa yeni bir siyasi hareket olacak olsa tamam. Recep Tayyip Erdoğan 'ın siyasete girmesi yasak ama kimi tavsiye ediyorsun diye sorulacak, onun tavsiyesi partisinin dışında bir başka liderin çıkacağına ben ihtimal vermiyorum. Benim böyle bir talebim yok.

 Sizi herkes çok eleştiriyor. Ama siz aynı zamanda da herkesle de çok barışık bir insansınız. İşte gerektiğinde Deniz Baykal'la oturuyorsunuz, sohbet ediyorsunuz, davet ediyorsunuz, buluşabiliyorsunuz. Yani bütün partilere açıksınız, bu nasıl oluyor?

Ben hayatım boyunca hep diyalog kurdum. Televizyonda hakkımı hiçbir zaman yedirmedim. Kavgacı değilim ama hakkımı yedirmem.

 Yeni hayalleriniz var mı?

Çok. O da seçimde. Şimdi olur mu?

 Eşiniz Nevin Hanımı da duyuyorum sabah çıkıp gecekondu gezdiğini ve erzak götürdüğünü

Benden iyi bilir Ankara'yı.

 Ankara geçen yaz susuzdu, kıyamet kopmuştu.Bu yaz su geldi ama yine kıyamet kopuyor. Çünkü gelen suyun zehirli olduğu söyleniyor. Nedir bu Ankara'nın sudan çektiği yada sizin sudan çektiğiniz?

Bizim suyumuzda zehir yok ama bazı insanların maalesef ağzında zehir var. Zehir saçıyorlar. Bu konuda üniversitelerin raporu var.Hıfzısıhha'nın raporu var. DSİ'nin raporu var. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin, Kimya Mühendisleri Odası'nın yaptığı raporlar var.

 Siz çok tecrübeli bir belediye başkanısınız. Bu suyu getirmeden önce niye bu tip kurumlara gidip raporlar almadınız? Niye kamuoyuna 21 gün sonra bu suyun kullanıldığını haber verdiniz?

ASKİ olarak bütün Türkiye'deki su kuruluşlarına bakın, hiç biri günlük analiz raporu yayınlamazlar. Mesela İzmir'dekine bakın hiçbir şey bulamazlar.

 Niye açıklama için 21 gün beklediniz? Ankaralıları kobay gibi mi kullandınız? Bunun bir sebebi var mı?

Tabi var. Dedik ki, "Önce suyumuzu verelim. 21 gün sonra ishal vakalarını olmadığını görelim, gördükten sonra bazılarının ajitasyon yapmasını önleyelim." Çünkü bunlar, bazı sivil toplum örgütleri, bazı odalar, müşterek toplantı yaptılar. Bu su, 20 seneden belli Kırıkkale'de, Keskin'de 40 seneden beri, Kesiköprü'de 100 senedir kullanılıyor. Kesikköprü'de arıtılmadan içilerek kullanılıyordu. Hal böyle olunca, "oradaki insanlar kobay mıydı" diye sormak lazımdı. Biz bilimsel verilerle vererek getiriyoruz.

 "Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak noter huzurunda, herhangi bir semt seçmeden, alınan tüm suları noter huzurunda tespitinin yapılmasına, her türlü sağlık raporunun çıkarılmasına hazırım" diyebiliyor musunuz?

Diyorum ve biz bunu önümüzdeki perşembe-cuma gününe yetiştirmek istiyorum. Yetiştiremezsem, önümüzdeki hafta ben resmi olarak Türkiye'deki üniversitelerden buraya yönetici çağıracağım. Suyu müşterek olarak almamızı teklif edeceğim.

 Biri geldi tahili yaptı. Sizi de haksız çıkardı, ne yapacaksınız o zaman?

Beni haksız çıkartamaz, şöyle bizim sularımız sadece bizim tarafımızdan tahlil edilmiyor. Hıfzısıhha kurumu akredite edilmiş bir kuruluş, bu kuruluş devamlı olarak, onlar da günlük olarak bizim sulardan numune alıyor.

 Niye hep size dil uzatılıyor.

Adam diyor ki, on beş yıldan beri bu belediye başkanı burada diyor. Şimdi CHP Genel Sekreteri Sav gazetelerde var. Ankara'nın yakasına kene gibi yapışan Melih Gökçek'ten Ankara'yı kurtaracağız diyor.

 Peki sizi yıkabilmek mümkün mü?

Benim arkamda halk var. Ben halka vereceğim hesabımı. Halk bilmiyor mu bunların ajitasyon yaptığını. Şimdi sokağı çıkın "Ankara suyunun zehirli olduğunu iddia edenler var, inanıyor musunuz? Melih'e mi inanıyorsunuz diye" sorun. On kişinin 7-8'i yine bana inanır.

 Bu konuda anket yaptınız mı?

Yaptım. Yüzde seksen itibariyle vatandaş inanıyor yaklaşık. Yüzde yirmi de inanıyor aslında ama buna rağmen siyasi olarak olaya bakıyorlar.

  PAKSÜT'ÜN EŞİ 5 AY 1.5 BİN YTL'YE ÇALIŞTI

Peki, çok önemli bir olay yaşandı Osman Paksüt ile ilgili. Ve yine her yerde sizin adınız olduğu gibi, o olayda da sizin adınız geçti. Osman Paksüt ile ne kadar yakınsınız? Eşinin sizin bir şirketinizde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia ediliyor. Ne zamandan beri yönetim kurulu üyesi?

Yargı camiasında, Anayasa Mahkemesi de dahil olmak üzere tanıştığım pek çok insanlar var. Osman Paksüt de bunlardan birisidir. Yönetim kurulu üyesiydi. Zannediyorum üç dört ay kadar yaptı. Bu dava olur olmaz, üç gün sonra istifa etti. Beş ay yönetim kurulu üyeliği yaptı. Zannediyorum 1.5 bin YTL. Bazı insanlar böyle bir yönetim kuruluna yakınlık dolayısıyla insanlara bazı iftiralar atmaya kalkıyorlar. Bir insanın 7.5 bin YTL karşılığı yanlış bir iş yapması mümkün mü? Böyle bir şerefsizlik söz konusu olabilir mi? Bu konuda Ferda Hanım'a yöneltilen suçlamaların hepsi büyük bir iftiradır.

CHP'DE ERZAK DAĞITMAYA BAŞLADI

Erzak dağıtımı eleştiriliyor... Ankara'nın ne kadar fakiri var?

Bakın her ülkenin fakirleri vardır. Newyork'ta dahi baktığınız zaman, sokakta kartonların içinde yatan insanları görürsünüz. Bu bütün dünyada var. Biz Ankara da 120 bin aile civarında aileye gıda veriyoruz. Ama 120 bin aile Ankara'nın aşağı yukarı altı buçuk yedide biri. Bütçesini belediyenin bütçesinden sağlıyorum. "Ankara'yı dilenci kenti haline getirdi Melih Gökçek" dedi CHP'li milletvekili. Bunu söyleyen, ondan sonra baktılar ki çaresi yok. Çankaya Belediyesi CHP'li, bedava gıda dağıtan bir market kurmaya başladı. Taklit etmek zorundalar bizi, bu işi biz biliriz.

 MELİH GÖKÇEK KİMDİR

Melih Gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni, Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. Parlamento muhabirliği yapan Gökçek, Çalışma Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdür muavinliği yaptı. 1984'te Anavatan Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1991'de Refah Partisi'ne geçen Gökçek aynı yıl içinde Keçiören bölgesinden Ankara Milletvekili oldu. 1994'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1999'da ikinci kez aynı göreve seçilen Gökçek, Ankara tarihinde ilk kez iki dönem üst üste Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Abdüllatif Şener'in AK Parti treninden indiğini söyleye...

Referans



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs