ilaç gibi gelecek yazı! | " /> ilaç gibi gelecek yazı! | "/>

En Sıcak Konular

Derviş'e ilaç gibi gelecek yazı!

20 Haziran 2008 11:15 tsi
Derviş'e ilaç gibi gelecek yazı! Puslu günlerde ortaya çıkmayı seven Kemal Derviş dün yine sahnedeydi... Ekonomiyi mi kurtaracak siyasete mi atılacak; güldürmeyin bizi... Serdar Turgut, ‘kurtarıcı’ edalarıyla ortalıkta dolaşan Derviş'e ilaç gibi gelecek bir yazı kaleme aldı.

Serdar Turgut / Akşam

Belanın joker Derviş’i

Puslu günlerde ortaya çıkmayı seven Kemal Derviş dün yine sahnedeydi. Üstelik kendisi sadece ekonomik konularla ilgili olduğunu söylese de yakında siyasete atılacağı yolunda Ankara’da sıkı dedikodular da var

Tatsız bir haber almadan tek bir günün bile geçmesinin mümkün olmadığı Türkiye’de dün tatsız haber zirvesine ulaşıldı.

Puslu günlerde ortaya çıkmayı seven Kemal Derviş dün yine sahnedeydi.

Üstelik kendisi sadece ekonomik konularla ilgili olduğunu söylese de onun hakkında yakında siyasete atılacağı yolunda Ankara’da sıkı dedikodular da var.

Türkiye’nin hafızası hiç olmadığından, yakın geçmişini bile hatırlamakta zorlandığından ‘böylesine müthiş bir hata tekrarlanabilir mi? diye sakın ha sormayın.

Bu ülke hafızası böyle olduğundan her intihar girişimi benzeri adımı atabilir.

Bu adamın ‘kurtarıcı’ edalarıyla ortalıkta dolaşması aslında her Türk vatandaşına bir hakaret gibi gelmelidir. Ona ‘haydi şimdi Türkiye’ye gitme zamanı’ tavsiyesini verenler, galiba Türkiye’de siyasete atılabilecek ekonomiden anlayan insan kalmadığını filan düşünüyor olmalı. Derviş de puslu havalarda ortaya çıkan bir joker olarak kendisine bazı özellikleri yakıştırıyor olabilir.

Bülent Ecevit’in Türkiye’ye yaptığı kötülük olarak tarihe geçen Kemal Derviş bu işe alışkanlık oluşturdu maalesef Türkiye’de.

Ortalık biraz karıştığı anda vesile yaratıp atlayıp geliveriyor. TÜSİAD’ın bu sözde ‘kurtarıcı’dan hiç hazetmemesi gerekirken- çünkü işadamlarına da kötülüğü dokunmuştur zamanında-ona hangi gerekçelerle laf etme plaftormu sağladılar bilmiyoruz. Üstelik ‘Onur konuğu’ olarak tanıtılması da ayrıca mizah konusu olabilir ama işçi temsilcileri ve TOBB temsilcisi onu dinlemeye gitmeyerek çok da iyi bir tavır aldılar.

Bir insan düşünün; Amerika’nın başkentinde çalıştığı kurum içinde kızağa çekilmek olarak nitelendirilen bir koltuğa oturtulmuş ve büyük ihtimalle işsiz geçen günlerinde, boş vakitlerinde internet’ten Türkiye’yi izleyerek vakit dolduruyor olmalı. Kendisine uygun olan an geldiğinde-yani ülkede durum karışınca-hemen uçak biletini alması için seyahat ajansını arıyor olmalı.

Haksız da değil aslında. Her insanın ilgiye, önemsendiğini hissetmeye ihtiyacı olabilir. O da bu ihtiyacını Türkiye’ye geldiğinde karşılıyor olabilir.

Bu yazı bile ona ilaç gibi gelecektir. Çünkü en azından bu hayattaki varlığını teyit ediyorum bu yazıyı yazarak.

Ekonomiyi mi kurtaracak siyasete mi atılacak; güldürmeyin bizi. Şaka yapılıyorsa o zaman olabilir. Çünkü bizim gülümsemeye ihtiyacımız var. En iyisi Kemal Derviş, stand-up şovunu yapıp bir an önce Washington’a geri dönsün.


 



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs