Youtube! | " /> Youtube! | "/>

En Sıcak Konular

Son çare Youtube!

20 Haziran 2008 09:02 tsi
Son çare Youtube! Yasaklı site youtube delil kaynağı olmuş! Google'dan topladığı kupürlerle iddianame hazırlayan Yalçınkaya'nın, kimin tarafından hazırlandığı belli olmayan karalama amaçlı görüntüleri youtube'dan indirerek iddianameye eklediği ortaya çıktı...

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkındaki kapatma davası için google'nin yanı sıra video paylaşım portalı youtube'dan delil topladığı ortaya çıktı. AK Parti savunmasında 'google davası' olarak nitelenen kapatma davasının iddianamenin ayrıntıları çıktıkça, 'delil çarpıklığı'yla ilgili tartışmalar da alevlenmeye başladı. Yalçınkaya'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kimin tarafından hazırlandığı bile belli olmayan karalama ve ideolojik amaçlı görüntülerini de delil olarak sunduğu ortaya çıktı.

DOSYANIN ADI BİLE DEĞİŞMEMİŞ

BAŞSAVCI'NIN Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu ek12 numaralı CD'nin üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan-1994 Ümraniye' yazıyor. Sitede, Erdoğan'ın 1994 yılında yaptığı ileri sürülen konuşmalar 'Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü' başlığıyla veriliyor. Başsavcı'nın, internet sitesinden aynen kopyaladığı video CD'lerine de 'Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü' ismini vererek dosyaya eklemesi dikkat çekti.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından karalama amacıyla youtube'a yüklenen görüntülerle, iddianamedeki dosya başlığının aynı adı taşıması, 'O görüntüler kapatma davasına delil olsun diye birileri tarafından bilinçli olarak mı yüklendi' sorusunu gündeme getirdi. Yüksek Mahkeme üyelerine sunulan görüntüde ekranın sağ üst köşesinde youtube logosu dikkat çekiyor. Delil olarak sunulan CD'deki görüntünün süresi de youtube'daki gibi 4 dakika 27 saniye sürüyor.

MAHKEME KARARIYLA KAPALI

Anakara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 5 Mayıs 2008 günü aldığı karar doğrultusunda Türkiye'den erişimi yasaklanan video paylaşım sitesi youtube halen yasaklı durumda. Türkiye'nin hiçbir yerinden video paylaşım sitesine ulaşılamıyor. Türk mahkemelerince defalarca yayını durdurulan ve halen Türkiye'den ulaşımı mümkün olmayan bir video paylaşım sitesindeki görüntülerin Başsavcılık tarafından delil kaynağı olarak kullanılması kafa karıştırıyor.

İNTERNETTEKİ BAŞLIĞI AYNEN DOSYAYA KOYMUŞ

YargItay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, kim tarafından ve hangi amaçla video paylaşım sitesine koyduğu belli olmayan Başbakan Erdoğan'a ait ses kayıtlarını aynen copy-paste etmesi şaşkınlık yarattı. Erdoğan'a yönelik karalama kampanyasının bir parçası olarak youtube'a 'Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü' başlıklı görüntü aynen dosyaya girdi. Garip olan ise Başsavcı, delil dosyasının üzerine 'Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü' başlığını attı.

Star

 

 



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs