En Sıcak Konular

DP'den istifaların nedeni ortaya çıktı

19 Haziran 2008 21:29 tsi
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Mustafa Erarslan ve Recep Bay ile Kayseri teşkilatının toplu istifasının ardından, partide istifalar sürüyor. Bu seferki istifa haberi Antalya'dan... İstifa gerekçesi ise şaşırtmadı...

DP GİK Üyesi Ahmet Kiştin Antalya teşkilatı adına yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Süleyman Soylu yönetimindeki partinin, ülkenin ve milletin sorunlarına çözüm getirecek program ve projeleri ortaya koyamadığını ifade etti. Kiştin, “Ekonominin çöktüğü, geçim sıkıntısı ve işsizliğin giderek arttığı, huzurun ve güvenin azaldığı, siyasi tıkanıklığın ülkemizi kaosa sürüklediği kritik bir dönemde millete umut, iktidara alternatif olamayacağımız düşüncesi parti tabanında ve kamuoyunda hakim olmaya başlamıştır” dedi.

Ülke ve millet adına varlık gösterememenin yanında Soylu ve parti yöneticilerinin, partinin toparlanması için teşkilata ve tabana moral veremediğinin altını çizen Kiştin, “Çözülmeler başlamış, parti tabanı partinin geleceği konusunda ciddi endişe içine girmiştir” görüşünü dile getirdi.

-"SOYLU GEÇİŞ DÖNEMİ İÇİN GELDİĞİ MAKAMDA EMANETE İHANET ETTİ"

Soylu’yu ülkeyi yönetmeyi ve siyaset yapmayı değil, sadece Genel Başkan olmayı hedeflemekle suçlayan Kiştin şunları kaydetti:

“Son olarak parti tabanından ve halktan gelen aşırı talep üzerine eski Genel Başkanımız Tansu Çiller’i partiye davet etmemizde, Sayın Soylu’nun gösterdiği olumsuz yaklaşım, gelmemesi konusunda gösterdiği gayret ve çaba hayrete şayandır. Bir geçiş dönemi için Sayın Çiller’in desteği ile geldiği bu makamda emanete ihanet etmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu zor ve kritik dönemde çare, güvenilir bir genel başkan ve doğru bir kadro ile millet adına siyaset yapma gerçeğini parti olarak ortaya koymaktır. Bu nedenle bu yolu açmak, yapılan yanlışların vebalini ve sorumluluğunu daha fazla taşımamak için mevcut genel başkan ve yandaşlarını ikaz ederek, partinin önünü açmaya davet etme düşüncesiyle ben ve merkez karar kurulu, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, belde başkanları, parti yönetim kadroları ve delege arkadaşlarımla birlikte partideki görevimizden istifa ediyoruz.”

anka



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs