En Sıcak Konular

Firefox neden bu kadar popüler?

19 Haziran 2008 18:07 tsi
Açık kaynak kodlu tarayıcı, 1 gün içerisinde en çok indirilen yazılım olma rekorunu kırmış durumda. Peki Firefox 3 neden bu kadar fazla ilgi gördü?

Sayfalar Daha Hızlı Açılıyor

Firefox 3 ile birlikte çekirdekte yapılan gelişmeler, web sayfalarının açılma hızlarını da artırmış durumda. Bunu çok iyi başaran Apple Safari, Firefox 3'e yarışır durumda. Internet Explorer ise, hız konusunda havlu atmış durumda.

Güvenlik

Güvenlik, Firefox 3'ün en önemli özelliklerinden biri. Bir dosya indirdiğiniz zaman bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs yazılımı tarafından hemen tarama işlemi gerçekleşir.

Aldatmaya Karşı Koruma

Veritabanı günde 48 kez güncellenen Firefox, hangi web sitelerinin zararlı olduğunu belirler ve bu sitelerden birine girdiğinizde sizi hemen uyarır.

Parolalarınız Yönetin

Yönetilmesi çok daha kolay bir arabirim sizi karşılıyor. Önceden uyarı ekranı olarak çıkan bu iletişim penceresi, şimdi sayfanın en üst bölümünde çıkıyor ve tek tıkla sık girdiğiniz bir web sitesine ait form verilerini kaydedebiliyorsunuz

Yetenekleri Artıyor

Firefox 3, kurulumundan hemen sonra başarılı bir sörf için size gereken her şeyi sağlıyor. 5.000'den fazla eklenti sayesinde, dilediğiniz özelliği tarayıcınıza dahil edebiliyorsunuz.

Göze Hitap Ediyor

Firefox 3, ziyaret edilen web sitelerini ön plana çıkarmak için kendi arabirimini sade tutmaya özen gösteriyor. Kullanıcılar, bu tasarımdan vazgeçerek kendi zevklerine uygun renkleri ve butonları isterse yine yüzlerce seçenek var

RSS Okuyucusu

Web sitelerinin olmazsa olmazlarından biri haline gelen RSS beslemelerini, Firefox üzerinden kolayca takip edebiliyor ve güncelleyebiliyorsunuz.

İndirme Yöneticisi

Yenilenen indirme yöneticisi, tarayıcı üzerinden download edilen dosyalar üzerinde tam hakimiyet kurmanızı sağlıyor. Dilerseniz, indirilen dosyalar içerisinde arama yapabiliyorsunuz.

Yazım Denetimi

Tarayıcı üzerinden e-posta gönderirken veya bir forumda mesaj yazarken, cümlelerinizin imla hatasına uygun olup olmadığını denetlemeniz mümkün.

Oturum Kurtarma

Tarayıcınızda çok sayıda sekme açık ve bir anda elektrikleriniz kesildi ya da bilgisayarınız kilitlendi. Firefox 3'ü yeniden başlattığınızda aynı adresler siz istediğiniz takdirde yeniden açılacaktır.

Arama

Dahili olarak gelen Google arama çubuğu sayesinde, merak ettiğiniz bir kelimeyi yazmaya başladığınızda kelimeyi tamamlamanıza ve eksiksiz olarak yazmanıza imkan sağlamak için hemen tavsiye edilen kelimeleri altta listeleyecektir.

Sayfa Yakınlaştırma

Daha önce metinler üzerinde yapabildiğiniz yakınlaştırma işlemini, Firefox 3'te tüm sayfaya uygulayabilirsiniz.

Seçme İşlemi

Bir metni veya resmi seçip sürüklediğinizde, görsel olarak da o bölümün taşındığını göreceksiniz. Bunun dışında, tıpkı Word belgelerinde olduğu gibi birbirlerinden bağımsız olan metinleri Ctrl tuşuna basılı tutarak seçme imkanınız da var.

Adresleri Kolayca Yönetin

Sık gezdiğiniz web siteleri ile ilgili birkaç harf girmeye başladığınızda (web sitesinin adresinin başındaki harfler değil, herhangi bir yerinden) size anında seçenekler sunuluyor.

İşletim Sistemine Uyum

Firefox 3'ü Windows XP'ye, Vista'ya veya Linux işletim sistemine kurduğunuzda abuk renk ve butonlar ile tasarımla kullanıcıların karşısına çıkmıyor. Shiftdelete.net

moralhaber



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs