Sav: Şeyhten İcazet Almayız | " /> Sav: Şeyhten İcazet Almayız | "/>

En Sıcak Konular

Sav: Şeyhten İcazet Almayız

19 Haziran 2008 16:16 tsi
Sav: Şeyhten İcazet Almayız CHP'li Önder Sav konuştu, tabii özür dilemek için değil... Hükümeti eleştiren Sav, "biz tarikat şeyhinden icazet olmayız, biz CHP'yiz" dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, siyasal iktidarın iyice bunalıp sıkışmış durumda olduğunu belirtirken, yerel seçimin iktidara `kırmızı ışık yakacağını' ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek saltanatına son vereceklerini anlatırken, "Sizler gibi Konya'ya gidip tarikat şeyhinden icazet almayız" dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı tarafından `Birlik ve Beraberlik Gecesi' adı altında Pembe Köşk Balo Salonu'nda verilen yemeğe CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Milletvekili Zekeriya Akıncı, Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Gölbaşı İlçe Başkanı Yusuf Aksakal ile 500'e yakın partili katıldı.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Aksakal, bütün örgütlerle çok ciddi hazırlandıkları yerel seçimleri kazanacaklarını öne sürdü. Aksakal, "CHP'de kavga, tartışma yoktur. Gelecek yerel seçimlerde Taliban zihniyetiyle yönetilen Gölbaşı'nı bunların elinden alacağız. Ankara'da Gökçek zihniyeti, Gölbaşı'nda Haşlak zihniyeti. Bu Taliban zihniyetine `Dur' demek bizim asli görevimizdir" dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav hükümeti eleştirirken, "Geçmişte birbirimize olan parti içi tartışmaları bir kenara bırakmak durumundayız. Ortak hasım varken, ona karşı mücadele yaparken, kendi içimizde, kendimizle uğraşmayı bir kenara bırakarak, CHP'nin Gölbaşı'nda başarısı için çalışmayı düşünmemiz gerekir. Önce Gölbaşı'nı CHP'li yapacağız, sonra Büyükşehir'de oturan muhterem zatı o koltuğundan al aşağı edeceğiz. Melih Gökçek saltanatına da son vereceğiz" dedi. Siyasal olayların ardı ardına geliştiğini ve pek çok değerlendirmeler yapıldığına dikkat çeken Önder Sav, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasal iktidar iyice bunalmış , sıkışmış durumda. Bir yandan yargı siyasal iktidarın peşinde, bir yandan kendi içindeki sorunlar siyasal iktidarı kovalıyor. Bir yandan işsizlik, bir yandan esnafın içine düştüğü sıkıntı, siyasal iktidarı büsbütün bağlamış durumdadır. Ama gelin görün ki onlar başka şeylerle meşguller. Türkiye'yi başka yönlere çekmeye çalışıyorlar. Kimi zaman olmayacak şeylerin peşinde koşarak, AKP gündemde tutmaya çalışıyorlar. Ne garip bir olaydır ki üniversitelerde türbanla eğitimin olamayacağını söyleyen CHP'nin başvurusu üzerine iptal kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin üyelerini kıyasıya eleştiriyorlar. Üyelerinin yetkilerini aştığını, TBMM'nin görevine müdahale ettiğini söylebilecek kadar işi ileri vardırıyorlar. Anayasa Mahkemesi üyesinin önümüzdeki Ağustos ayında Genelkurmay Başkanı olması söz konusu orgeneralle yaptığı konuşmayı gündeme getiriyorlar. CHP Genel Sekreteri'nin, devletin onurlu bir valisiyle görüşmesinin mümkün olamayacağının altını çiziyorlar. Sanki hem aydınların, hem Anayasa Mahkemesi üyelerinin, CHP'nin yol haritasını çizecek rehber hazırlamışlar. Efendiler kendinize gelin. Bizler ne yapacağımızın kararını kendimiz veririz. Sizler gibi Konya'ya gidip, tarikat şeyhinden icazet almayız, ABD'de sığınan, istediği zaman ağlayan, istediği zaman gülen tarikat şeyhinden icazet almayız. Biz CHP'yiz. Onurlu şerefli insanlar olarak kararlarımızı kendimiz veririz. Omurgamızı dik tutarız. Cumhuriyet Halk Partisi'nde öyle onların tarif ettiği gibi, görmek istedikleri gibi siyasetçileri bulmak mümkÜn değildir."

Sıkıştıkları zaman `AKP'nin treninden ineceğim' diyenlere, bir daha trene binemeyeceklerini söylüyorlar. Kendi tabanlarını ve milletvekillerini köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş trenden inme istekleri artmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Hartisi'nde çözülme süreci işlemeye başladı. Trenden inenler, binenler olabilir. Ama burada bir şeyin altını çizmek lazım. Hepimiz şunu çok iyi bilmeliyizki Türk halkı, Türk seçmeni çok yakında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ı bir daha iktidar trenine bindirmeyecek şekilde alaşağı edecek, indirecektir. Bunun ilk işaretini önümüzdeki yerel seçimlerde yaşayacağız. Elbette yerel seçimler siyasal iktidarı etkileyecek seçimler değildir. Ama siyasal iktidara kırmızı ışık yakacak seçimlerdir. 'Dur' diyecek seçimlerdir" diye konuştu.

Aktif haber



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs