En Sıcak Konular

Bu ekonomik manipülasyonun hedefi ne?

19 Haziran 2008 12:28 tsi
Bu ekonomik manipülasyonun hedefi ne? Darbelere karşı çıkamayan gazeteler, bugün "Yabancı yatırımcının korkusu parti kapatma değil, resesyon" haberini işlemişler. Burada "çıkacak iktisadi krizin parti kapatmayla alakası yok" mesajı mı verilmek isteniyor? Ama cümle normal bir cümle, yatırı

"5. Yatırım Danışma Konseyi" toplantısına katılan yabancı yatırımcılar, AK Parti'ye kapatma davasının Türkiye'ye yönelik büyüme stratejilerini değiştirmeyeceği mesajı verdi. Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi ve uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çekebilmek amacıyla 2004'te oluşturulan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi'nin 5. toplantısı İstanbul'da yapıldı. Dünya genelinde 755, Türkiye'de ise yaklaşık 15 milyar dolar ciroya sahip 18 uluslararası şirketin tepe yöneticisinin katıldığı toplantıda, Türkiye'deki yatırım ortamı, sorunlar ve talepler dile getirildi.
Türkiye'de yeni bir fabrika yatırımı kararı aldıklarını açıklayan Danone'un Başkan Yardımcısı Jacques Vincent, "Dava Türkiye'ye bakışımızı değiştirmez" derken, İspanyol tekstil markası Mango'nun Başkanı Isac Andic Ermay, yatırımcıların dava ile değil küresel ekonomideki resesyonla ilgilendiğini söyledi. Toyota Motor Avrupa Başkanı Tadashi Arashima da, "Politikalarımızı kısa vadeli siyasal istikrarsızlara göre değiştirmiyoruz" dedi. Toplantıda CEO'lara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, "İstikrar sürecek, bize güvenin" diye konuştu.
Toplantıya katılan İspanyol tekstil markası Mango'nun Başkanı Isac Andic Ermay, yatırımcıların dava ile değil küresel ekonomideki resesyonla ilgilendiğini söyledi. Toyota Motor Avrupa Başkanı Tadashi Arashima da, "Politikalarımızı kısa vadeli siyasal istikrarsızlara göre değiştirmiyoruz" dedi. IMF Birinci Başkanı Yardımcısı John Lipsky Türkiye'nin istediği şekilde işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Toplantının sonuç bildirgesinde ise özelleştirme sürecinin sürmesi, enerji piyasasındaki reformların devam etmesi, iş gücü piyasasındaki esnekliğin artırılması, KOBİ'lerin geliştirilmesine ağırlık verilmesi, kayıtdışıyla mücadelenin sürdürülmesi, nitelikli iş gücü için mesleki eğitime ivme kazandırılması talepleri yer aldı.
 
Katılımcı sayısı düştü
Toplantıya, IMF Türkiye Masası eski Şefi Lorenzo Giorgianni, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, YASED Başkanı Tahir Uysal ile IMF Birinci Başkanı Yardımcısı John Lipsky ve Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Grdaeme Wheeler katıldı.
Toplantıya geçen yıl 21 şirket katılırken bu yıl sayı 18'de kaldı. Erdemir hisselerini borsadan toplayan ArcelorMittal son anda listeye dahil olurken, Citi CEO'su Michael Klein ise mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Daha önce gerçekleştirilen 4 toplantının tamamına katılan BNP Paribas ile Metro Group'un yanısıra, geçen yılki toplantıda yer alan GE Money, Benetton ve Mitsui bu yıl toplantıda temsil edilmedi. ArcelorMittal, Cisco Systems ve Danone Group ise toplantıya ilk kez bu yıl katıldı. Ancak, geçtiğimiz yılki toplantıya CEO düzeyinde katılan Fiat, Unicredit Group ve Finmeccanica, bu yıl daha düşük seviyede temsil edildi. Geçen yıl Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi seviyesinde katılan Toyota ise, bu yılki toplantıda CEO düzeyinde yer aldı.

Referans



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs