En Sıcak Konular

Sabri ve Mehmet Topal yarı finalde olacak

18 Haziran 2008 21:32 tsi
Euro2008 finalleri çeyrek final maçında 20 Haziran Cuma günü Viyana'da Hırvatistan ile oynayacak olan A Milli Takım oyuncularından Mehmet Topal ve Sabri Sarıoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı.

A Milli Takım'ın kamp yaptığı Viyana yakınlarındaki Krems kasabasında bulunan Donau Üniversitesi'nin salonunda yapılan toplantıda konuşan futbolculardan Sabri Sarıoğlu, 2-0 geriye düştükleri Çek Cumhuriyeti maçında çok korktuğunu ancak, büyük bir çaba göstererek takım olarak önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi. Sabri, Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Çeyrek Finale kaldıkları için oyuncular olarak çok sevindiklerini belirterek, ''Çeyrek finale kaldığımız için çok mutluyuz. Bu mutluluğun devam etmesini istiyşoruz. Çalışmalarımız güçlü bir takım olan Hırvatistan'ı yenmek.'' dedi.

Sabri bir basın mensubunun, ''Çek maçında çok iyiydin, oyuna girince takım değişti, neler yaşadın?" sorusuna ise, ''O zaman mağlup durumdaydık, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, yararlı olduysam ne mutlu bana. Sakatlıklar var, sıkıntılar var, ama sahaya çıkan her arkadaşım elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ben de oynasam başka arkadaşım da oynasa birbirmizi destekleyeceğiz. Sahaya 11 kişi çıkılıyor gibi ama 23 futbolcu, teknik ekip ve yöneticilerimizle sahaya çıkıyoruz, başarmak için hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz ve Hırvatistan maçında da bunu yapmaya çalışacağız. Amacımız yarı finale kalmak.'' diye cevapladı.

Başarılı oyuncu, "Almanya kampı, özel maçlar ve Portekiz maçının taktik antrenmanında ilk 11'de görünüyordun, maça çıkamadın, hayal kırıklığı oldu mu?" sorusuna da, ''Her futbolcu oynamak ister. Biz buraya geldiysek ve bir aile oluşturduysak oynasak da oynamasak da birbirimize destek vermeliyiz. Seçimi hocamız yapıyor, sahaya 11 kişi sürüyor onun işi de zor. Fakat ben oynamak isterim, çalışırım ve o 11 kişiden biri olmayı isterim. Çalışıyorum her an oynayacakmış gibi gayret sarf ediyorum. Oynamadığım zaman üzülüyorum ama bu ne bana ne de takıma olumsuz olarak yansımıyor.'' diye konuştu.

Sabri, geride kalan maçların ilk yarılarındaki kötü oyun ve skor olarak geriye düşmenin nedenlerinin sorulması ve hangi yarıda daha iyi oynadıklarının sorulması üzerine ise, ''Evet ilk yarılarda tempomuz istediğimiz gibi değil. Buraya gelen her takım önemli ve ciddiye alınması gereken takım. Onun için biz İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarının ikinci yarılarındaki gibi oynamayı planlıyoruz. Futbol saha dışında konuşulduğu gibi değil. Saha içinde olaylar çok farklı gelişiyor. Geriye düşmek bizi memnun etmiyor, Çek Cumhuriyeti maçında 2-0'dan sonra çok korkmuştum, çok çalışıp kazandık.'' dedi.

Sabri, rakiplerin analizi ile ilgili olarak da, ''Oynayacağımız rakipleri tabii ki analiz ediyoruz. Öyle maça çıkıyoruz. Finallerdeyiz, maçın hemen başında saldırıya geçmek tabii ki doğru olmaz. Biz kontrollü oynarken gol yiyoruz. Bunun da bir dönüm noktası olması gerek, bu Hırvatistan maçı olur inşaallah. Gol yemeden gol atarız.'' şeklinde konuştu.

"Senin yerin bek, orta sahada da oynuyorsun, bu seni nasıl etkiliyor?" sorusuna da Sabri, ''Hangi bölge olduğu değil benim nasıl oynadığım önemli. Ben bek mevkisinde de orta sahada da oynuyorum. Kendi takımımda da farklı yerlerde oynadım. Artık alıştım ve benim için bir problem olmuyor. Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.'' cevabını verdi.

"Fatih Terim farklı bir teknik adam, saha içinde sizlere neler söylüyor?" şeklindeki bir soruya ise, Sabri, ''Bir hata yaptığım zaman bunu hocam kenardan nasıl düzeltmem gerektiğini iletecektir. Bu durum futbolcuları rahatlatır. Saha içinde her zaman istediğinizi yapamıyorsunuz, bu uyarılar bizim işimize geliyor, toparlanıp, yeniden maça dönmemizi sağlıyor. Hatalarımızı gidermemizi sağlıyor. Benim için bir avantaj.'' diye cevap verdi.

"Geriye düşüp öne geçmek sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna da Sabri şöyle cevap verdi; ''Geriye düşmenin üzüntüsü ve hırsı oluyor, öne geçtiğimiz için mutlu oluyoruz. Geriden gelip oyunu çevirmek çok zor. Geriye düşünce futbolcunun yaşadıklarını anlatmak zor. Bir hata daha yapar mıyım korkusunu yaşıyoruz. İnşaallah Hırvatistan maçında bu defa böyle olmaz. Maçı iyi kontrol eder, öne geçer ve biz kazanırız.''

MEHMET TOPAL: ''YARI FİNALE KALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Sabri ile birlikte basın toplantısına gelen ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mehmet Topal da, Hırvatistan maçının kendileri için çok önemli olduğunu, yarı finale kalmak için çalışacaklarını söyledi.

Mehmet Topal, Hırvatların çok iyi olduğunu belirterek, ''2-0 geriye düştüğümüz maçtan 3-2 galip ayrılarak çeyrek finale kaldığımız için ben de çok mutluyum. İyi bir takımla yarı finale kalmak için oynayacağız, ama biz de iyi takımız ve yarı finale kalmak için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Mehmet Topal, bir basın mensubunun, "Hırvatistan Teknik Direktörü Biliç'in prim konusunu finaller öncesinden belirlediklerini, sonuç ne olursa olsun bu primi alacaklarını" söylediğini hatırlatarak, bu durumun oyuncuları nasıl etkilediğini sorması üzerine, ''Burada önemli olan prim değil, takımın performansı. Biz buraya gelmeden kendimizi hatırlatmaya geldik diye konuşmuştuk. Bizim aramızda prim hiç konuşulmadı. Alan ya da verenler olabilir. Prim önemli değil, önemli olan takımın başarısı, burada nelerin yapılacağı, çok önemli. Biz bunu düşünüyoruz.'' karşılığını verdi.

Mehmet Topal, 20 Haziran Cuma günü oynanacakları Hırvatistan ile ilgili ise, ''Hırvatistan çok koşan, saldıran, hırçın bir takım, 90 dakika oyunu bırakmıyorlar. Biz ilerde daha iyiyiz. Takım olarak alan daraltıp, rakibe oynayacak fırsat vermez, kendi oyun düzenimizi sahaya yansıtırsak, takım olarak başarılı oluruz. Hırvatistan'ın iyi bir takım olduğunu herkes biliyor. Bizim onlardan üstün olduğumuz bölge olan hücumda günümüzde olursak istediğimizi alırız.'' açıklamasını yaptı.

Mehmet Topal, geride kalan maçların ilk yarılarında yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak ise, ''Biz ilk yarıları rakibin durumuna bakıp kontrol etmeye çalışıyoruz. İkinci yarılarda da kendi oyun düzenimizi sahaya yansıtıp sonuca gidiyoruz. Umarım, bu maçta iki yarıda da iyi oluruz. Hırvatistan karşısında inşallah geriye düşüp sıkıntı yaşamayız, önce biz gol atarız. Geriye düşüp de maçı istediği gibi bitiren ender takımlardan biriyiz. Bu maçta geriye düşmemek için ilk yarıdan itibaren işi sıkı tutacağız, sanırım o zaman da yarı final bize gelir.'' diye konuştu.

Hırvatistan maçının oyuncular üzerindeki etkisiyle ilgili ve ilk yarıda kontrollü oyundan maksadının ne olduğunun sorulması üzerine ise Mehmet Topal şunları söyledi: ''Bu tür maçların havası başka, maç anında yaşadıkların önemli. İlk yarıda rakibi görmek derken maçın durumunun farklı olduğunu söylemek istedim. Biz burada 23 kişiyiz ve bir takımız. Onun için aramızda dayanışma ve kaynaşma üst düzeyde. Başarı için birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Hırvatistan maçında da bunu göstermek istiyoruz.''

Mehmet Topal, oynadığı mevkide yalnız mı yoksa çift önlibero oynamayı mı istediği ve Mehmet Aurelio'nun cezalı olmasıyla ilgili olarak ise, ''Mehmet Aurelio cezalı fakat ben tek ön libero oynamayı daha çok seviyorum. Ancak karar hocamızın, o ne isterse öyle oynamaya çalışıyorum. Çift ön libero olarak görev verilirse öyle de oynarım.'' cevabını verdi.

Mehmet Topal, Fatih Terim'in hırsı ve maçlarda skor olarak geriye düşmeyle ilgili olarak ise, şunları söyledi: ''Fatih Terim, çok hırslı, saha içinde bize olumlu yaklaşmaya çalışıyor. Hatalarımızı kapatmamız için devamlı uyarılar yapıyor. Bu maçta da bize gerekeni söyleyecek. Geriye düşmek tabii ki sıkıntı, İsviçre maçında 1-0, Çek maçında 2-0 geriye düşünce herkes birbirine destek vermeye, yardımcı olmaya başladı. Onun için iki maçta da tekrar öne geçmeyi başardık. Bunda takım içindeki arkadaşlığın ve bağların güçlü olması etkili oldu. İnşallah, Hırvatistan karşısında bu defa biz geriye düşmeyiz, iyi oynarız ve öne geçer Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale çıkarız.''
 
zaman



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs