En Sıcak Konular

Paçacı'dan Baykal'a sert tepki

18 Haziran 2008 19:48 tsi
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, kimsenin ülke, devlet, millet ve cumhuriyet kazanımlarının sözde temsilciliğine soyunmaması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Humeyni'yi sevdiğini buna karşın Atatürk'ü sevmediğini beyan eden Nuray Bezirgan'ın AK Parti seçmenini temsil ettiği yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Cihan Paçacı, Baykal'ın aşırı bir ithamda bulunduğunu belirterek, ülke, devlet, millet ve cumhuriyet kazanımlarının sözde temsilciliğine soyunulmamasını istedi.

MHP'li Paçacı, kamuoyunu yakından ilgilendiren konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Merkezi'nde konuşan Cihan Paçacı, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili süreçten ve ülkede hali hazırda devam eden siyasi gerginlikten söz etti.

AK Parti'nin dava devam ederken savunmasını yaptığına işaret eden MHP Genel Sekreteri Paçacı, davanın siyasi ve hukuki olduğunu, savunmanın da ağırlıklı olarak siyasi özellikler ihtiva ettiğini ifade etti.

Paçacı, AK Parti'nin kendi mantığına göre suçlamaları reddeden bir savunma yaptığını ve iddiların basından alıntılandığını vurguladığını dile getirdi. MHP Genel Sekreteri, "Türkiye'nin derin bir siyasi kriz içerisinde bulunduğunu belirterek, Ülkede kapatma davasının yanı sıra inanç temelinde ve etnik farklılıklara dayalı bir ayrışma söz konusu. Buna karşın AK Parti ve CHP'nin bunalımları büyüten tavırlarda bulunuyor. İçinde bulunulan gerilimden demokrasi ve parlamenter sistem içerisinde çıkılmalıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Klonlanma" önerisine değinen Paçacı, AK Parti için normalleşme projesinin ortaya koyulduğundan söz etti. Bahçeli'nin söz konusu tavsiyeyle ülkedeki siyasi bunalımdan parlamentonun etkilenmemesini hedeflediğini savunan MHP'li Paçacı, öneriye itibar edilmemesinden yakındı.

YÜCE MAHKEMEYİ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'Nİ İTHAM ALTINA ALACAK SÖZ VE EYLEMLERDEN KAÇINILMALIDIR

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve Kara Kuvvetleri Komutan İlker Başbuğ'un görüşmelerine ilişkin iddiaları değerlendiren Cihan Paçacı, "Habere konu iki önemli isim de eski dostlar. Nato'da çalışmalarından kaynaklanan bir yakınlıkları var, görüşmelerine farklı yorumlar getirmek yanlış olur. Yüce mahkemeyi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni itham altına alacak söz ve eylemlerden kaçınılmalıdır" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın konuyla ilgili Yargı organlarına fitne ortaya atıldığı yolundaki sözlerine de temas eden Paçacı, "Baykal, siyaseti muhalefet olarak algılayıp, her şeye 'Hayır' diyen, kurum ve kişileri itham altına sokan siyasetler yapıyor" dedi.

Siyasi anlamda AK Parti ve CHP'nin hassasiyet göstermesi gerektiğine işaret eden Cihan Paçacı, MHP'nin tüm tarafları makul olmaya, sakin olmaya davet ettiğini belirtti.

CHP LİDERİ AŞIRI İTHAMLARDA BULUNMUŞTUR

Deniz Baykal'ın, Humeyni'yi sevdiğini buna karşın katıldığı bir televizyon programında Atatürk'ü sevmediğini beyan eden Nuray Bezirgan'ın AK Parti seçmenini temsil ettiği yönündeki sözlerine de karşı çıkan MHP'li Paçacı, CHP Lideri'nin aşırı bir ithamda bulunduğunu vurguladı. Paçacı, konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

"Herkes bilmelidir ki Türkiye'de yaşayan halkın sadece yüzde 47'si Müslüman değildir. Ülkemizin yüzde 99'u inançlıdır ve bu kimseler inançlarının yanında devletine, milletine, ülkesine ve cumhuriyet kazanımlarına bağlıdır.

Kimse bu değerlerin sözde temsilciliğine soyunmasın. Kanadalı olduğu anlaşılan Genç Bayan'ın saçma sapan sözlerini geniş toplum kesimlerine mal etmesin."

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın iddiaları ve basına karşı tepkileri hakkında da yorumda bulunan Paçacı, Sav'ın sözlerinin kendisini bağladığını, hakkında ortaya atılan iddialara cevap vermekten ibaret olduğunu söyledi.

Dinleme iddialarında önemli olanın Sav'ın söylemlerinin olmadığını bildiren MHP'li Paçacı, mühim olanın ortaya çıkan ya da çıkacak olan bilgiler olduğunu ifade etti. MHP Genel Sekreteri, önemli olan daha önce de karşı karşıya kalınan toplu izleme istek ve girişimlerinin olduğunu kaydetti.

Cihan Paçacı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın "Fişleme" olarak kamuoyuna yansıyan isteğinin de doğru anlaşılmasını istedi ve ekledi: "Vatandaşların tek tek fişlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir."

cihan



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs