En Sıcak Konular

Rektör adayından CHP itirafı

18 Haziran 2008 18:32 tsi
Cumhuriyet Üniversitesi'nde en fazla oyu alan mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, seçim öncesi CHP milletvekili ve il başkanı ile görüştüğünü doğruladı.

Bakır, milletvekili ve il başkanına kendisini 'irtica ile mücadelenin olmazsa olmazı' gibi lanse ettiği yönündeki iddianın ise spekülasyon olduğunu savundu.

Görev süreleri dolan 21 üniversitede bugün rektörlük seçimi vardı. Bu heyecanın yaşandığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde ise geçerli oyların 205'ini alan mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır birinci oldu. Üniversitede oy kullanma yeterliliğine sahip 515 öğretim üyesinden 498'i sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 9 tanesi ise boş çıktı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından en fazla oyu alan Prof. Dr. Bakır, tebrikleri kabul etti. Çok temiz ve demokratik bir seçim geçirdiklerini belirten Bakır, "Üniversitemize yakışır bir seçim olmuştur. YÖK ve arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız bir değerlendirmede bulunarak atama yapacak" dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakır'a bazı basın yayın organlarında çıkan 'İki CHP'li rektörle ne konuştu?' başlıklı haber hatırlatıldı. "Seçim öncesi CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve CHP Sivas İl Başkanı Bülent Rende Deniz ile görüştünüz mü?" şeklindeki soruya Mehmet Bakır, ilgili haberleri takip edemediğini ve haberinin olmadığını söyledi.

Bütün milletvekilleriyle görüştüğünü belirten Bakır, "CHP milletvekiliyle de görüşüyorum. Evet böyle bir görüşme olmuştur. Bir çok Sivas milletvekilini uzun süredir tanıyorum. Onların milletvekili olması görüşmememizi gerektirmiyor" dedi.

CHP Milletvekili ve il başkanına, 'Ben Sivas'ta irtica ile mücadelenin olmazsa olmazıyım' şeklinde bir ifadesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Mehmet Bakır, bunların spekülasyon olduğunu ileri sürdü. İddiayı yalanlamayan Bakır şunları söyledi: "Bunlar spekülasyondur. Haberi yazan böyle bir şeyi iddia ediyorsa onu ispat etmek zorundadır. Şimdilik söyleyeceğim bunlar."

Bir başka soru üzerine Bakır, CHP'lilerle, rektörlük seçiminde birinci çıkmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından atanmaması halinde topluca istifa edecekleri yönündeki konuşmaların da doğru olmadığını ifade etti.

cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs