BİLAL | " /> BİLAL | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın B-Planı: BİLAL

18 Haziran 2008 15:51 tsi
Erdoğan'ın B-Planı: BİLAL Siyasi yasaklı hale gelecek Erdoğan'la Öcalan arasında ilginç bir mukayese ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu "BİLAL" üzerinden B Planı....

Referans Gazetesi'nden Nuray Başaran'ın yazısının ilgili bölümü:

Velev ki yasak geldi
Velev ki, AK Parti kapandı! Erdoğan'a da siyasi yasak geldi.
Hemen soruyorum, mahkûm edilen, dağ başında tecrit edilmiş bir adada olan Abdullah Öcalan'ın bile oradan, o mahkûmiyetiyle DTP'yi nasıl yönettiği gözlerimizin önünde açık açık gerçekleşiyor. Zaman zaman da akıllarımızı donduruyor bu gerçek ve birbirimize, "Nasıl olur?" diye sormamıza rağmen cevap bulmakta zorlanıyoruz.
Sizce Erdoğan'ın Öcalan kadar karizması yok mu?
Ya da hepimiz, "AK Parti diye bir şey yok, Tayyip Erdoğan var" tespitinde değil miyiz? Ya da bu tespitten vazgeçmemiz için ne değişti?
Bu nedenle bırakın Erdoğan'a siyasi yasak getirmeyi, onu zincirlere vursanız, Erdoğan'sız çözüm rasyonel görünmüyor. Çünkü AK Parti demek, Erdoğan demek. Yaşadığımız siyasi süreç öyle bir süreç ki, aynı zamanda "siyasi yasak"ı da delen bir süreç. Erdoğan'ın alan açmadığı bir yerde siyaset yapmak ise neredeyse imkânsızla eşdeğerde. Hangi zindana koyarsak, nerede hapsedersek hapsedelim, Başbakan Erdoğan'ı ancak yaralayabiliriz. Yaralanan Erdoğan için ise en güçlü zamanlar başlar.
 
Erdoğan Süperman olur
Hemen, bazılarının iddia ettiği gibi bu süreçte "yüz kızartıcı" dosyalarının ortaya çıkması ve bu dosyalardan ceza alabileceğini de gündeme taşıyorum. Hem de erkenden! O zaman da karşıma şöyle bir gerçek çıkıyor: Siyasi yasakla bitiremediğimiz Erdoğan'ı, - yaptıkları "suç" bile olsa- bu yolla bitirmek istenildiği anlaşılır ki, o zaman işte Tayyip Erdoğan "Süperman" olur. Aynı zamanda bir duygu adamı olan Başbakan Erdoğan, küllerinden doğar ve yeniden "mücahit" olur.
Bu arada ne kadar güçlü olursanız olun elbette bunun sınırları ve ölçüleri vardır. Nitekim son gelişmeler de bu gerçeği açıkça ortaya koymaya yetmiştir. Bu nedenle hem AK Parti'nin hem de Başbakan Erdoğan'ın bundan sonraki siyasi süreci bu gerçekler ışığında yönetmeye çalışacağını ümit ediyorum. Ve diyorum ki dava sonucu ne olursa olsun, en az 2 yıl daha Erdoğan ile yola devam edileceği bir gerçektir. Tabii 2 yıl sonrasını belirleyecek olan AK parti ve Başbakan Erdoğan'ın izleyeceği yol haritası ve tutumudur.
 
Babalar ve oğulları
Dün internet sitelerinde gezerken gözüme ilginç bir bilgi takıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ABD'de bazı sivil toplum kuruluşlarının Türkiye ile ilgili düzenledikleri tüm toplantılara katılıyormuş. Son olarak önceki hafta AK parti grup toplantısına katılmasını da yine bu köşede sizlerle paylaşmıştım.
Siyasette ve yönetimde babalar ve oğullar sistemi Osmanlı döneminin en önemli uygulamalarındandı. Ve babalar ve oğulların başarılıları imparatorluğu var etmiş, başarısız olanları da sıkıntıya sokmuştu. Ancak bugün sıkıntısını çektiğimiz "yetişmiş lider" sorunu da böylelikle Osmanlı'da hiç gündeme gelmemişti. Çünkü padişah olacak kişi zaten bilindiği için özel olarak yetiştirilirdi. Ne zaman ki, çocuk yaşta olanlar babaları öldüklerinde göreve geldiler, o zaman büyük sıkıntı oldu. Yani cılkı çıkınca. Ve artık bu gelenekten bir daha geri dönmemek üzere vazgeçildi.
Osmanlı sonrasında bu tür uygulamaları zaman zaman ABD'de gördük. En yakın örneği de baba Bush ve oğul Bush ki George Bush hâlâ daha dünya lideri olarak iki dönemdir görevde. Türkiye'de ise en yeni örnekler Bilal-Tayyip Erdoğan ve Melih-Osman Gökçek gibi duruyor. Bakalım bu yeni babalar ve oğullar Türk siyasetinin hangi duraklarında karşımıza çıkacak?



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs